Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 20.04.2008 00:32

Renatka66 napisał(a):Januszu koncert ma się odbyć na początku maja. Obecnie trwają próby. Dzieciom bardzo się piosenka podoba. Mają dużo pomysłów, będzie kapitan na tratwie, wędkarz, pływak w kole ratunkowym, morze falujące z rybkami i oczywiście męski duet z żeńskim zespołem.
Po występie opowiem jak było. Pozdrawiam wielbicieli muzyki chorwackiej :papa: :papa:

To tylko cro powietrza Wam brak :cry:
Chciałbym to zobaczyć!:" Daleko je"
limonka85
Autostopowicz
Co to za piosenka?

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka85 » 20.04.2008 09:45

Witam, znalazlam stara kasete z muzyka chorwacka z lat 90 tych.chcialalabym sie dowiedziec kto jest wykonawca piosenki, ktorej tytulu nie znam: "oczi moje oczi twoje szutu szutu lato moje....... milena".Moze komus cos sie obilo o uszy.pozdrawiam
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 22.04.2008 21:25

Januszu, będą reprezentowane różne kraje Europy. Oczywiście tradycyjnie "Starej Europy" :Francja, Włochy, Niemcy , Czech ( tu na pewno Jozin z Bazin :D ) itp. O Chorwacji nie było nawet mowy, ale się uparłam i jest. :lol: A co z tego wyjdzie ? Zobaczymy, stawiam na spontaniczność :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.04.2008 21:51

Renatko za odpowiedź dzięki - a pomieważ dostałem link od Ewy-Irenki :lol:
to się z Tobą i resztą podzielę - dwie piękne piosenki w wykonaniu zespołu

Sinji Galeb ze Słowenii

Klikamy na zdjęcia, oglądamy i słuchamy :lol:
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 22.04.2008 23:39

witam :)
ostatnio duzo da sie w radiu uslyszec a cappella piosenki,co prawda spiewaja przy akompaniamencie ('klapske pjesme'), i pozwolilam sobie na zamieszczenie paru linków z kilka moich ulubionych :)

niestety tego wykonania nie posiadam,ale poddaje link na youTube swietna przerobka starego hitu 'I can see clearly now' a wykonuje KLAPA Sinj,moja ulubiona, ujme to tak -balsam dla mojej duszy :)

Kastav - Dobar dan (przerobka Olivera Dragojevića)
http://www.speedyshare.com/279950819.html

Klapa Cambi - Libar (przerobka Gibonnija)
http://www.speedyshare.com/821963745.html

Vinko Coce - Vilo Moja
http://www.speedyshare.com/228477413.html
Ostatnio edytowano 13.10.2008 23:10 przez kiana, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.04.2008 23:52

Na dobranoc Jozefina
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 29.04.2008 12:13

Uprzejmie donoszę że kilka dni temu ukazał się najnowszy,absolutnie fantastyczny :hearts: album Borisa Novkovića Zapisan u tebi
Na płytce znajduje się 12 piosenek ,w tym przepiękna ballada poświęcona zmarłemu ojcu Gdje si ti :)

Dla zainteresowanych i zarejestrowanych na mjuza.net :D Płytka już tam jest :!: :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2008 22:16

Renatka66 napisał(a):Januszu koncert ma się odbyć na początku maja. Obecnie trwają próby. Dzieciom bardzo się piosenka podoba. Mają dużo pomysłów, będzie kapitan na tratwie, wędkarz, pływak w kole ratunkowym, morze falujące z rybkami i oczywiście męski duet z żeńskim zespołem.
Po występie opowiem jak było. Pozdrawiam wielbicieli muzyki chorwackiej :papa: :papa:

No i jak koncert , który miał być na początku maja.
Dziś już mamy 7.05. - czy koncert już był :?:
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 14.05.2008 14:32

Janusz Bajcer napisał(a):

No i jak koncert , który miał być na początku maja.
Dziś już mamy 7.05. - czy koncert już był :?:

Niestety został przeniesiony na 30 maja. Ale cały czas pamiętam,że mam zdać relację. :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2008 16:15

No to ćwiczcie dalej .....i czekamy na zdanie relacji :lol:
A oczekiwanie umila nam zespół BARUNI
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 14.05.2008 18:31

Janusz Bajcer napisał(a):A oczekiwanie umila nam zespół BARUNI

To mi się bardzo podoba.Proszę o stronkę w celu przegrania na płytkę. Aby umilić drogę do Chorwacji komponuję sobie płytę z piosenkami miłymi dla ucha, oczywiście chorwackimi :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2008 19:08

Mówisz - masz :wink: Baruni :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 20.05.2008 08:02

Spieszę z radosną wieścią < przynajmniej dla niektórych :lool: > :mrgreen: że właśnie ukazał się długo oczekiwany <przeze mnie np. baaardzo :devil: > nowy album Gorana Karana Dite jubavi :D :D :D Część piosenek już znamy, resztę poznamy :mrgreen: Jest nawet jeden utwór śpiewany po turecku :D Album zapowiada się ciekawie :hearts: NARESZCIE ! :mrgreen:
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 20.05.2008 16:56

Dzięki za info... Album jest świetny. :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 20.05.2008 18:40

Taaak :mrgreen: Też mi się bardzo podoba :hearts: No ale w moim przypadku nie może być inaczej :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone