Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Estera
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Estera » 21.06.2007 10:44

Kochani moi

mam prze ogromną prosbę czy ktoś wie w jaki sposb odbierać rtvIN

televizja z Czarnogóry

Jutro oraz w sobotę o 21 jest transmisja festivalu w Budvie

i bardzo mi zalezy na tym , zeby ją obejrzeć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomóżcie

Esterka
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 21.06.2007 10:47

Esterko, ja tez mam do Ciebie
prze ogromną prosbę

zebys zmniejszyla ilosc wykrzyknikow w jednej linijce bo temat sie rozlazi i ludzie z mniejsza rozdzielczoscia ekranu musza jezdzic wszerz zeby go czytac. Z gory dzieki :)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 24.07.2007 18:19

Bok ! :D
Spieszę z uprzejmym donosem że ukazała się przepiękna płyta chorwackiego tenora Ivo Gamulina Ljubav to si Ti

Gdyby się spodobała jest do zdobycia na croworldzie 8) Trzeba tylko głębiej poszukać :wink: :mrgreen:

Ugodnog slušanja ! :hearts:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 24.07.2007 19:26

Drusilla,
znalazłem cos ciekawego:

pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 24.07.2007 19:35

:lool: Mirko :!: To jest normalnie piękne :hearts: :lool: :lool: Aż się popłakałam :devil: Pomyślałam sobie - jakiś wykonawca który chyba mi się spodoba :mrgreen: No i się spodobał :lool: Nawet siebie tam zobaczyłam 8O :lol: Klipek już w mojej kolekcji ... chorwackiej muzyki :idea: :lool:

Puno hvala i lijep pozdrav :mrgreen:
jamrys
Odkrywca
Hrvatskie pieśni

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamrys » 16.08.2007 19:03

moja córka słucha cały czas piosenkę Sanja wykonawca Alisa, w Chorwacji, a szczególnie w Jelsie to jej znajomi znają tą piosenkę na wylot, chociaż nie kiedy im sie tekst pomyli. tak twierdzi moja córka. To jest serbska pieśń, ale jaka piekna Sanja, Sanja, Sanja.... Jeszcze raz Tytuł Sanja wykonawca Alisa... polecam
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Hrvatskie pieśni

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2007 21:52

jamrys napisał(a):moja córka słucha cały czas piosenkę Sanja wykonawca Alisa, w Chorwacji, a szczególnie w Jelsie to jej znajomi znają tą piosenkę na wylot, chociaż nie kiedy im sie tekst pomyli. tak twierdzi moja córka. To jest serbska pieśń, ale jaka piekna Sanja, Sanja, Sanja.... Jeszcze raz Tytuł Sanja wykonawca Alisa... polecam

Czy to ta piosenka http://voila.pl/jyj7c/
Można posłuchać i pobrać, jeśli to ta - to mnie nie "wpada w ucho" :(
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 17.08.2007 15:55

Bardzo uzależniająca piosenka :lol: :mrgreen: Dla zainteresowanych twórczością Alisy kilkanaście nagrań :D
can
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) can » 21.08.2007 22:12

witam wszystkich

wydaje mi sie ze mam nietypowy problem....
ale po kilku latach nieobecnosci na CAMPINGU PERNA w OREBICU okazalo sie ze gra tam inna niz "kiedys kapela". podobno gra tam ona od kilku sezonów. a ja glupi nie poprosilem ich o tytuly piosenek ktore grali.... czy jest ktos posrod WAS kto moze byl tez na tym kampingu i rozpoznaje wiecej tytulow pisenek niz ja.
bo do tej pory (a trwalo to tydzien rozpoznalem tylko Miso Kovac - dalmacija u mom oku)
Prosze WAS o pomoc
pozdowionka
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 26.08.2007 12:23

http://www.mp3-eucaffe.com/muzika/index ... -%20Opuzen

Polecam posłuchać Klapa Maslina - Lijepa moja . Grand prix Festivalu Melodije Hrvatskog Juga - Opuzen 2007 .
Piękna pieśń , można się zamarzyć słuchając .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.08.2007 12:51

Włożę kij w mrowisko :wink: .
Będąc w tym roku w Cro, obejrzałem fragment (wiecej się nie dało) koncertu?/spektaklu Thompsona. większość kawałków na jedno kopyto, piski, podniety, jak przy muzyce disco polo.
Przypomina do słudzenia naszego sznsonistę Rubika. Skąd ten fenomen?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2007 13:07

FUX napisał(a):Włożę kij w mrowisko :wink: .
Będąc w tym roku w Cro, obejrzałem fragment (wiecej się nie dało) koncertu?/spektaklu Thompsona. większość kawałków na jedno kopyto, piski, podniety, jak przy muzyce disco polo...

Niby dlaczego masz wkładac kij w mrowisko ? Gusta nie podlegają dyskusji (u osób cywilizowanych, oczywiście :lol: )
Jest tu na forum masa ludzi, którzy go lubia (sam się do nich zaliczam :wink: ) i są tacy co go nie lubią - i to potrafie uszanowac. Chyba to normalne jest :?: Gdyby wszyscy na świecie słuchali jednego wykonawcy to to dopiero było by nudne :lol:
FUX napisał(a):... Skąd ten fenomen?

To już kwestia natury czy bałkańskiej mentalności. Coś co dla Ciebie jest zrozumiałe i oczywiste (np. "Pan Tadeusz" czy "Dziady) dla Chorwata będzie czarną magią :lol:
Pozdrav :papa:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 26.08.2007 13:10

FUX napisał(a):Włożę kij w mrowisko :wink: .
Będąc w tym roku w Cro, obejrzałem fragment (wiecej się nie dało) koncertu?/spektaklu Thompsona. większość kawałków na jedno kopyto, piski, podniety, jak przy muzyce disco polo.
Przypomina do słudzenia naszego sznsonistę Rubika. Skąd ten fenomen?

No to jedna mrówka się odezwie :lol: 8O Może po prostu tą muzykę trzeba rozumieć i czuć ? :) Nie byłam nigdy na koncercie disco-polo więc ciężko mi porównać :wink: Przesłuchałam całą dyskografię Marko i nie stwierdziłam żeby śpiewał na jedno kopyto - no chyba że chodzi ogólnie o rodzaj muzyki :roll: Ale chyba każdy artysta śpiewa swój gatunek muzyki - jeden rock, inny jazz, inny jeszcze to Twoje disco-polo :) Chociaż tych ostatnich nie nazwałabym artystami :mrgreen:
Po prostu - każdemu podoba się co innego. Nudno by było gdyby wszyscy mieli jednakowe gusty :devil:
Ale porównanie Rubika z Thompsonem ? 8O
czeslaw
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) czeslaw » 26.08.2007 20:49

Proszę o pomoc .Kto jest wykonawcą i jaki jest tytuł utworu . :P [url]Zgóry dziękuje. Pozdrav :D :D :D[/url]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.08.2007 20:54

:? nic nie gra :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone