dziś na punkcie tego oszalałem...
http://www.youtube.com/watch?v=wpHzgF-XuxI&mode=related&search=
ma ktoś coś więcej live Białego Guzika??? coś na DVD???
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Tekla napisał(a):Nie chcę Wam zawracać głowy, ale nie mogę sobie przypomnieć piosenki z Cro, którą słyszałam w Supetarze (2006 rok) w knajpce... pamietam parę słów: serce moje kuca, coś tam cos tam... moja luba. Zabarwienie melodii bardziej rockowe. Wiem, że to mało, że wiele piosenek ma takie słowa... ale mi zależy, może komus cos to przypomina.
Teklu, czy o to chodziło?
BUDI NOĆAS MIRNO MORE
Srce moje kucaj tiše, zastani na tren,
da je slušam kako diše, da je slušam kako diše,
da je slušam kada budem njen.
U čempresu sam bio u bršljanu đardina,
iz čokota sam pio i sunce iz starina,
i tako prepun ljeta ko nanosi leandra,
izležavam se s cvrčkom na grani oleandra.
I onda nek poteku i stoljeća i milje,
pretvorit ću se opet u bosiljak i smilje,
u čemprese i bršljan, u sokove agava,
da poljupcem je budim kad pored mene spava.
Budi noćas mirno more ona bit će tu,
po kucanju moga bila prepoznati ćeš nju.
Srce moje kucaj tiše, zastani na tren,
da je slušam kako diše,
da je slušam kako diše,
da je slušam kada budem njen,
I onda nek poteku i stoljeća i milje,
pretvorit ću se opet u bosiljak i smilje,
u čemprese i bršljan, u sokove agava,
da poljupcem je budim kad pored mene spava.
Budi noćas mirno more..
didi napisał(a):Witam serdecznie. Chciałabym prosić o pomoc i wyrozumiałość zarazem. Kiedyś kolega przegrał mi płytę, na której była muzyka chorwacka albo serbska... i właśnie mój problem dotyczy tego:
znam tylko dwa słowa (na dodatek tak mniej więcej,bo języka nie znam i tylko kojarzy mi się coś takiego) "...stara kusza..." . Może ktoś z Was po tych dwóch słowach skojarzy coś. Byłabym baaaaaardzo wdzięczna za pomoc.
pozdrawiam
Tekla napisał(a):Rany Kasieńko dopiero teraz zajrzałam do tego tematu... dzięki za odezwę... a czy to ta piosenka to... upsss nie wiem bo:
pamietam tylko te parę słów i muzykę, gdybyś była uprzejma napisac jaki to zespół to przymusze mojego mężulina i mi znajdzie (jak się da) w necie
didi napisał(a):mąż mi podpowiada,że było tak (cytuję): "stara kuća stary krag (?)"
może to coś Wam mówi?