Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.08.2005 09:05

Jolanta Michno napisał(a):
krakuscity napisał(a):
drusilla napisał(a):Kako je dobro vidjeti Te opet :lol: :D

To też Twoja piosenka? Może zostanie szlagierem forum? he, he
Pozdrawiam :wink:

Krakuscity! Wiem, że zrobiłam Ci niespodziankę tekstem, tłumaczeniem i adresem tej piosenki. Wiem, bo o tym pisałeś. Ale... wiemy, że nigdy nie jest tak, że ktoś tylko daje, albo tylko bierze. Gdyby nie Ty, nie odkryłabym piękna tej piosenki, tego tekstu. :D
Stało się tak dzięki Tobie.

Zaiste, może zostać szlagierem forum. Jestem "za". W ostatnim czasie jakoś zadziwiająco często witamy się tym tekstem i... tak jest ciepło i miło, i dobrze.
I tak trzymać!!!

Krakuscity!
Kako je dobro vidjeti te opet!
Velika hvala! :D

Pozdrav
Jola

Miłe co piszesz :wink: .

Wszyscy powinniśmy witać sie tym tekstem i jak napisałaś będzie wtedy ciepło, miło i dobrze . :wink:

Kako je dobro vidjeti te opet Jolu :wink:

Pozdrawiam
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 24.08.2005 15:55

slapol napisał(a):No i zobaczysz Dru, że to działa..... :lol:
Pozdrovionka

Dru.on ma racje....kiedys pisałam-TUMIWISIZM CAŁKOWITY- on nam nie da rady! :P
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 24.08.2005 15:58

No ba 8) Wiadomo że nie da rady :wink: :lol:
Slap - jeszcze raz dzięki za radę :lol:
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 24.08.2005 16:00

ZA MINUTKE...
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 24.08.2005 19:14

drusilla napisał(a):No ba 8) Wiadomo że nie da rady :wink: :lol:
Slap - jeszcze raz dzięki za radę :lol:

Dziewczyny wirtualne.Dam radę.A slapciu to pierdoła .Nie rozpoznaje przyjaciół. :D :D :D
Ech te matriksy w trójcy bywają dru i kama i........:wink:
Był nawet taki film.On taki artysta trochę miał po bokach takie wirtualne
sekurity. :wink:
Plumek
Cromaniak
Thompson

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 26.08.2005 07:22

Internet portal koji se proslavio otkrivši Thompsonovo pjevanje fašističkog pjesmuljka, na svojim stranicama nudi wallpapere s likom Hitlera, Pavelića, svastike i nacističkog vojnika.

http://www.iskon.hr/vijesti/page/2005/08/25/0173006.html

Plumek
Łukasz.D
Croentuzjasta
Shorty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 01.09.2005 15:07

Będąc tego lata w cro slyszalem kilkakrotnie piosenkę.Pani ze slkepu powiedziala ze to niejaki Shorty,chorwacki hip-hopowiec.Nie jestem fanem hip-hopu ale ten utworek wpadł mi w ucho.Jezeli dobrze zrozumialem shorty spiewa w duecie.Czy wiecie co to za piosenka i oczym spiewają?Pozdrawiam
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
shorty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 01.09.2005 17:53

:D A hoy z tratwy Waldek wejdź na strony www.podrum.net , względnie www.bihraja.com zarejestruj się i używaj. Pozdrawiam Waldek
Dalmatino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 01.09.2005 19:49

a ja slucham narodnjake :P nie wiedziec czemu...

ps: ufffff jak tu dawno nie zagladalem
Dalmatino
Odkrywca
Re: Shorty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 01.09.2005 19:55

Łukasz Darowski napisał(a):Będąc tego lata w cro slyszalem kilkakrotnie piosenkę.Pani ze slkepu powiedziala ze to niejaki Shorty,chorwacki hip-hopowiec.Nie jestem fanem hip-hopu ale ten utworek wpadł mi w ucho.Jezeli dobrze zrozumialem shorty spiewa w duecie.Czy wiecie co to za piosenka i oczym spiewają?Pozdrawiam

był w grupie B2, który sie rozpadł. Mam na kompie ich piosenke "Zovite plavce" - śpiewają o policji 8) I tylko tą piosenke słyszałem, innych nie...niestety
conewka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) conewka » 01.09.2005 20:19

Łukasz Darowski napisał(a):Będąc tego lata w cro slyszalem kilkakrotnie piosenkę.Pani ze slkepu powiedziala ze to niejaki Shorty,chorwacki hip-hopowiec.Nie jestem fanem hip-hopu ale ten utworek wpadł mi w ucho.Jezeli dobrze zrozumialem shorty spiewa w duecie.Czy wiecie co to za piosenka i oczym spiewają?Pozdrawiam

a pamiętasz może coś z tej piosenki ???
bo na jego płycie 2005 jest kilka duetowych wykonań :)))
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 01.09.2005 21:57

Dalmatino napisał(a):ps: ufffff jak tu dawno nie zagladalem

Dalmatino!
Kako je dobro vidjeti te opet!!! :D

Pozdrav
Jola
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 02.09.2005 00:41

Dalmatino napisał(a):Mam na kompie ich piosenke "Zovite plavce" - śpiewają o policji 8)

K.U.G.P.?
Tak sobie luźno tłumaczę, nie mogłem sie powstrzymać przez analogię z polskim hiphopem :)

Dalmatino, fajnie że znowu jesteś, pzdr
leedee
Autostopowicz
Chorwacka muzyka...

Nieprzeczytany postnapisał(a) leedee » 23.09.2005 10:53

...a dokładnie chodzi o zespół "Gego":) Jezeli ktoś jest szczęśliwym posiadaczem mp3-ek tego wykonawcy to bardzo proszę o przesłanie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Bede dozgonnie wdzieczna:)
Nie jest to moze muzyka najwyższych lotów:) ale towarzyszyła mi na całodziennym rejsie po Adriatyku... I dzieki niej ( i odrobinie wina;) rejs przekształcił sie w mega balangę na statku... Tak więc sami widzicie-muszę ją mieć...
Z góry dziekuje za wszystkie poszlaki dotyczące Gego:)
pozdrawiam wszystkich Cromaniaków!
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 23.09.2005 15:20

No widzimy, że musisz ją mieć :lol:
Gego & Picigin Band; chłopcy zamieniają rodzinny Hvar w Jamajkę a to, wraz z domieszką wina faktycznie może być niezłym podkładem pod "rejsową balangę".
Zaglądnij więc na CroWorld, zarejestruj się i ....delektuj się 16-ma utworami z płyty pod niebanalnym tytułem "Gego & Picigin Band".
Wino i statek będziesz jednak musiała "download'ować" już we własnym zakresie. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone