Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 29.07.2019 12:22

Fajnie, w tym wątku są podane adresy, może uda się być w tym roku w Splicie i je odwiedzić.
Krzysiek
Robnn
Autostopowicz
Czy ktoś rozpoznaje kto to śpiewa?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robnn » 18.10.2019 21:26

W tym roku w sierpniu u Puli. Koncert na ulicy przy kościele. Dziewczyna z gitarą i harmonijką ustną. Nie wiem czy śpiewa po chorwacku i nie wiem jak się nazywa. Nie wiem jak dodać załącznik MP3 lub link, bo jest to tutaj zablokowane, co jest idiotyczne.
Załączniki:
Screenshot_20191018-222410.png
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA
Re: Czy ktoś rozpoznaje kto to śpiewa?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 19.10.2019 08:11

Robnn napisał(a):W tym roku w sierpniu u Puli. Koncert na ulicy przy kościele. Dziewczyna z gitarą i harmonijką ustną. Nie wiem czy śpiewa po chorwacku i nie wiem jak się nazywa. Nie wiem jak dodać załącznik MP3 lub link, bo jest to tutaj zablokowane, co jest idiotyczne.

Trochę źle zaczynasz obecność na tym forum. :|
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2019 08:18

Robnn napisał(a):W tym roku w sierpniu u Puli. Koncert na ulicy przy kościele. Dziewczyna z gitarą i harmonijką ustną. Nie wiem czy śpiewa po chorwacku i nie wiem jak się nazywa. Nie wiem jak dodać załącznik MP3 lub link, bo jest to tutaj zablokowane, co jest idiotyczne.

Przywitał byś się najpierw... Linkowanie innych załączników - znasz serwisy typu drop_box, Dysk Google? Co do utworu - używam Deezera do wyszukiwania (jednak nie wszystko tu jest), Shazam się tez sprawdza.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2019 11:22

Nie przejmuj się :) nie wszyscy logujący się na tym forum, "witając" się zrobili to należycie, machnięcie np. zieloną łapką nie wyczerpuje tematu :) (vide ta żona Cezara)
Co do tego co jest idiotyczne to spróbuj coś z tym "tfurczo" zrobić, a nie hm określać. Nie wiem, nie wiem, ( cyt. z ONA ? ) a zatem się dowiedz, poczytaj :papa:
Wiola-Tom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiola-Tom » 21.11.2019 22:11

klapa.png
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.11.2019 22:15

Zapowiada się super koncert. :lol:
Szkoda, że mam trochę daleko .... :cry:
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 14.06.2020 21:15

Dzień dobry wieczór!!
mam prośbę; najnowszy filmik Roberta Makłowicza na "jutiubie" pewnie już wszyscy stęsknieni za chorwackimi klimatami obejrzeli, a mnie męczy co to za kawałek Bijelo Dugme słychać w 4'28''
Pomożecie??
dla pewności link do filmiku

Pozdrav :papa:
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 15.06.2020 17:49

Wczoraj pytanie, dziś odpowiedź :oczko_usmiech:

Lipe Cvatu, Sve Je Isto K'o I Lani
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 15.06.2020 19:47

Oooo, wielkie dzięki :D
Utknęłam na plagiato-coverach Gorana, zastanawiając się czy nie są to czasem lepsze wersje od oryginałów, np. Ako ima Boga :roll:
Ale chyba nie wszystko będzie takie samo jak w zeszłym roku...

Jeszcze raz wielkie Ci dzięki :papa: :papa:
Pozdrav
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 15.06.2020 19:52

kroj napisał(a):Oooo, wielkie dzięki :D
Utknęłam na plagiato-coverach Gorana, zastanawiając się czy nie są to czasem lepsze wersje od oryginałów, np. Ako ima Boga :roll:
Ale chyba nie wszystko będzie takie samo jak w zeszłym roku...

Jeszcze raz wielkie Ci dzięki :papa: :papa:
Pozdrav

Nie ma za co :papa:
metallukas
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) metallukas » 30.06.2020 11:34

Cześć

Będąc w jednej z knajpek na Murter słyszałem jedną piosenkę lecz nigdzie nie mogę jej znaleźć. Pamiętam tylko tekst fonetycznie "di si griva"

Może ktoś z Państwa kojarzy ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.06.2020 11:46

metallukas napisał(a):Będąc w jednej z knajpek na Murter słyszałem jedną piosenkę lecz nigdzie nie mogę jej znaleźć. Pamiętam tylko tekst fonetycznie "di si griva"

Może ktoś z Państwa kojarzy ?

Chyba "ti si kriva".

Może ta:

albo ta:
metallukas
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) metallukas » 30.06.2020 12:17

Dzięki :)

ale jednak to Ti si kriva - Tomislav Bralić
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 12.07.2020 16:23

Dzisiaj przed południem w nowym super radiu "Nowy Świat" Wojciech Mann zaprezentował chorwacki zespół "Animal Drive". Gdyby nie podkreślił, że to chorwacka grupa, to nawet do głowy by mi to nie przyszło.
Ponieważ w wyszukiwarce cro forum nie znalazłam żadnego wpisu o tej grupie ani o jej soliście, to podrzucam link, bo jak dla mnie, to fajnie grają. Nie wiem, czy to dobre miejsce do zaprezentowania takiej muzyki (hard rock), no ale w końcu to Chorwaci tworzą ten zespół.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone