Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablos77 napisał(a):Piosenka Dalmacija powtarzana w refrenie. Zasłyszane podczas morskiej wyprawy na Hvar, Bol z Breli w sierpniu 2015r. Jeśli ktoś zna tytuł i wykonawce proszę o linka.
Dalmacija powtarzana w refrenie jest w wielu chorwackich piosenkach Jeśli lesko77 trafił - to gratulacje.
A ja szukam piosenek nt Pagu. W zeszłym roku na Dugim Otoku przygrywał nam tematycznie Dani Marsan. Szukam czegoś w tym klimacie na nasze paskie wakacje Kojarzycie coś fajnego?
Sprawa nie dotyczy muzyki chorwackiej, ale chorwackich krajobrazów.
Możecie zaspokoić ciekawość mojej żony, w jakich miejscach był kręcony poniższy teledysk.
Kilka miejsc podejrzewam, ale nie chcę się wymądrzać.
Wiem, że to lekki OT..., ale jeżeli byście mogli pomóc, to poproszę... później Januszu posty usuniesz, przeniesiesz - zrobisz jak uważasz... Ok ?
Na marginesie. Super wątek i super robota (brawa głównie dla Janusza ). Często tu zaglądamy. Co do muzyki Chorwackiej... kochamy i nawet próbujemy coś tam pośpiewać Na swoim koncie mamy odśpiewanie z Chorwatami Ti si pjesma Kovaca i Ribari Vinko Coce... ale była zabawa, a na tych dwóch nie poprzestaniemy
Sprawa nie dotyczy muzyki chorwackiej, ale chorwackich krajobrazów.
Możecie zaspokoić ciekawość mojej żony, w jakich miejscach był kręcony poniższy teledysk.
Początkowo (0:23) dziewczyna siedzi w porcie w Splicie (nie mam pewności) natomiast 0:44 widok na Skradin z "Odmorište Skradin" na autostradzie E65 - w 0:45 widok mostu tejże autostrady. Reszta trudna do zidentyfikowania