Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2013 12:00

MWN czy możesz wskazać wątek w którym napisałeś, że coś Ci się podobało ? :wink:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 06.07.2013 16:19

Jak nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie to się nie odzywaj. Czekam na sensowne uwagi tych co mają coś do powiedzenia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2013 17:15

MWN napisał(a):Wróciłem właśnie z CRO i mam pytanie do znających Cro lepiej niż ja sam. Powiedzcie czy tak jest i dlaczego: Orebić - klubowa lub wręcz rokowa muzyka w większości młodszych knajp; Makarska - pierdzielowate wycie z rodzaju Szczepanika lub Połomskiego. Częściowo wyjaśniła mi to gazdarica z Tucepi, że ona lubi taką muzykę "dla duszy". Ale czy MP Thompson, Led Zeppelin czy King Crimson czy nawet U2 albo Quidam nie jest dla duszy? Jak oni mogą tam pracować i słuchać takiego ciepłego smalcu? (żeby nie powiedzieć dosadniej)

Trzeba mieć chorwacką duszę, której Ty nie masz, więc nigdy tej muzyki nie zrozumiesz.

Croatio iz duše te ljubim

NE DAMO TE PISMO NAŠA

CROATIO PONOSNA U DUSI

Dawno nie słuchałem Szczepanika i Połomskiego, muszę sprawdzić czy wyją. :oczko_usmiech:

Kochać

Cała sala śpiewa z nami

Wyją całkiem przyjemnie :lol: a ostania piosenka to specjalna dedykacja dla Ciebie :idea: :papa:
BARDUR
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BARDUR » 06.07.2013 18:19

CROATIO PONOSNA U DUSI

Super Januszu- da się to zdobyć jakoś??
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 18:32

Rok temu słuchałem non top piosenki na jakimś programie muzycznym , chorwackim. Słowa coś w stylu - piat sto , piat sto :D szukałem ale nie znalazłem nigdy tego kawałku :D Dodam , że jak włączałem zawsze ten kawałek to właścicielka apartamentu zawsze śmiała się na całą gębę :D nie wiem czemu. Może to było jakieś disco polo chorwackie ale bardzo fajne :D kojarzy ktoś może taki utworek? Wiem że to trudne ale śpiewało go młode towarzystwo. Tyle pamiętam z teledysku :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2013 18:38

BARDUR napisał(a):CROATIO PONOSNA U DUSI

Super Januszu- da się to zdobyć jakoś??

Jak nie, jak tak :oczko_usmiech: :idea:

http://www.clipconverter.cc/pl/

Wklejasz link i masz mp3 :lol:
BARDUR
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BARDUR » 06.07.2013 19:44

Nie wiedziałem nawet że takie cuda istnieją.

Dziękuję pięknie. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 19:47

MWN napisał(a):Jak nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie to się nie odzywaj. Czekam na sensowne uwagi tych co mają coś do powiedzenia.

Ty też nie masz sensownego argumentu na moje pytanie. :wink:

Janusz Bajcer napisał(a):
Trzeba mieć chorwacką duszę, której Ty nie masz, więc nigdy tej muzyki nie zrozumiesz.

Brawo Janusz ! :lol:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 19:52

Kenik napisał(a):
MWN napisał(a):Jak nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie to się nie odzywaj. Czekam na sensowne uwagi tych co mają coś do powiedzenia.

Ty też nie masz sensownego argumentu na moje pytanie. :wink:

Janusz Bajcer napisał(a):

Brawo Janusz ! :lol:

To jest grzecznościowe forum. Proszę się nie kłócić koledzy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 20:29

Niedzwiad napisał(a):
To jest grzecznościowe forum. Proszę się nie kłócić koledzy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i koleżanki ;)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.07.2013 20:50

Kenik napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

i koleżanki ;)

..i Drogie koleżanki :D :D :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 06.07.2013 21:50

Kenik napisał(a):MWN czy możesz wskazać wątek w którym napisałeś, że coś Ci się podobało ? :wink:

Jestem trochę dłużej na tym forum; chcesz coś wiedzieć to poszukaj!

A do Janusza: Ty masz chorwacką duszę i jak się to robi?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2013 21:55

MWN napisał(a):A do Janusza: Ty masz chorwacką duszę i jak się to robi?

Mam dwie dusze :wink: chorwacką dlatego, bo lubię chorwacką muzę i promuję ją w CRR :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 22:08

Niedzwiad napisał(a):

..i Drogie koleżanki :D :D :D

i zaraz milej się zrobiło :lol:

Nie kłócąc się ... MWN, pierwsze wejście na Twój profil i "Nasze poszukiwania". Mam rozumieć, że tutaj znajdę odpowiedź. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. :D

Ale wracając do tytułu wątku ... na muzyce chorwackiej się nie znam, ale Klapa Cambi chętnie słucham. ;)

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2013 22:41

Kenik napisał(a):Ale wracając do tytułu wątku ... na muzyce chorwackiej się nie znam, ale Klapa Cambi chętnie słucham. ;)

Twój pierwszy post na forum
nowy-uzytkownik-tu-sie-witamy-z-nowymi-cro-forumowiczami-t9747-6480.html#p1083229
Twoja pierwsza wizyta w CRR
cropelkowe-rodzinne-radyjko-t22525-35250.html#p1083677
Potem byłaś kilkanaście razy i uciekłaś :oczko_usmiech:
To chyba ostatni post w CRR
cropelkowe-rodzinne-radyjko-t22525-36450.html#p1095310
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone