Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 24.01.2013 17:14

Augusto napisał(a):Witam
Czy ktoś kojarzy ten utwór ?

http://w666.wrzuta.pl/audio/22n5rsr1dis ... _chorwacja

Usłyszany na Słowenii w radiu, niestety nie pamiętam nazwy radia ani częstotliwości

Pozdrawiam :)

Zbyt krótki fragment, żeby coś skojarzyć.
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 24.01.2013 18:45

Niestety tylko tyle mam, nagrywane kamerą krótki klip i tak wycięte sporo szumów z kamerowania poza oknem ;)
Mimo wszystko dzięki za chęci :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2013 21:14

Augusto napisał(a):Witam
Czy ktoś kojarzy ten utwór ?

http://w666.wrzuta.pl/audio/22n5rsr1dis ... _chorwacja

Usłyszany na Słowenii w radiu, niestety nie pamiętam nazwy radia ani częstotliwości

Pozdrawiam :)

Jeśli chodzi o wykonawcę, skojarzyłem po pierwszym odsłuchaniu :idea: - taki głos ma tylko Goran Karan :lol: :idea:
Natomiast po konsultacjach :oczko_usmiech: podaję tytuł piosenki:

Kad podne zazvoni :lol: :papa:
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 25.01.2013 20:03

Dzięki wielkie Janusz ! Co tu dużo mówić, cieszę jak dziecko na zabawkę ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.01.2013 20:21

Augusto napisał(a):Dzięki wielkie Janusz ! Co tu dużo mówić, cieszę jak dziecko na zabawkę ;)

A ja się cieszę, że mogłem dać zabawkę :oczko_usmiech: na więcej zapraszam do CRR :lol: :idea:
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.01.2013 20:40

Ta piosenka jest zaje...a. Zakochałem się w niej. Jak ją słucham i oglądam fotki z Cro to ciarki mi przechodzą po ciele i chcę już tam być. No i szukam składanki "Oci boje jadrana" bo podobno z tej płyty to jest...

mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 26.01.2013 15:35

dragonfly
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragonfly » 25.02.2013 18:38

Wspomniałem już w temacie o tłumaczeniach o Thompsonie. Uwielbiam jego muzykę, wiem jednak że w Chorwacji jego postać budzi kontrowersje. Czy ktoś znający lepiej realia mógłby mi w miarę obiektywnie wytłumaczyć jak to jest z Thompsonem? Czy ataki na jego osobę są uzasadnione? Co o tym sądzi sam Marko? Jak reagują na jego muzykę Serbowie?

Dziękuję z góry za wszelką pomoc :)
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 26.02.2013 09:06

Sporo się ostatnio dzieję w tematach muzyki rodem z Bałkanów....
więc dorzucę kolejne info:
19.04.2013 Warszawa Bajaga i Instruktori pierwszy raz w Polsce
(support Warsaw Balkan Madness)
http://klubproxima.com.pl/proxima-wydar ... 04/19/8647
mkrystek
Autostopowicz
Re: Kto ma ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkrystek » 04.03.2013 23:25

johnvip napisał(a):Kto jest wykonawcą muzyki w tym klipie?

Czy ktoś z forumowiczów ma może nagrany ten klip. Jeżeli tak to bardzo proszę o przesłanie na e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Harvat
Turysta
Szukam tej piosenki - pomóżcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Harvat » 25.03.2013 16:35

Podczas zeszłorocznego pobytu w CRO urzekła nas piosenka którą bardzo często słyszeliśmy w radio. Niestety nie udało mi się zanotować jej wykonawcy ani tytułu. Jedyne co mam to nagranie na komórce niestety jego jakość nie powala.

Mimo wszystko może ktoś będzie wiedział co to za kawałek. Może będziecie w stanie rozszyfrować słowa tej piosenki, wtedy łatwiej by było wygooglować ją. Może ktoś ma znajomego chorwata który pomógłby w spisaniu słów lub rozpoznałby ten kawałek.

Za wszelką pomoc będę niezmiernie wdzięczny.

Kawałka można odsłuchać tutaj:

Proponuję w słuchawkach.

Pzodrawiam
Marcin
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Szukam tej piosenki - pomóżcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2013 17:22

Harvat napisał(a):Kawałka można odsłuchać tutaj:

Strasznie słaba jakość dźwięku 8O jeśli mnie słuch nie myli to podobny głos ma Drażen Zecić.
Harvat
Turysta
Re: Szukam tej piosenki - pomóżcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Harvat » 27.03.2013 14:11

Janusz Bajcer napisał(a):
Harvat napisał(a):Kawałka można odsłuchać tutaj:

Strasznie słaba jakość dźwięku 8O jeśli mnie słuch nie myli to podobny głos ma Drażen Zecić.

Prawą noga przez lewe ramie napisałem wątek na jednym z chorwacik For (www.forum.hr). Tam nikt nie rozpoznał piosenki jednak jednej osobie udało się wychwycić część słów i brzmią one tak:

"i sve tajne ovog svijeta sve se kriju negdje u tužnom srcu tvom,
one vatre više nas ne griju...."

i pod koniec
"srce mi je puno želja"

Niestety na chwile obecną google nie zwracają żadnego wyniku związanego z tym tekstem. Wydaje mi sięże piosenka leciała w rozgłośni HRT 1 program lub 2 program albo radio dalmacija bo te w aucie najlepiej odbierały w okolicach Brist-Gradac. Zastanawiam sie jeszcze jakie rozgłośnie mają tam zasięg.
dzieju44
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzieju44 » 03.05.2013 13:52

Będąc w Chorwacji i płynąc na wycieczkę statkiem, jeden z załogantów zabawiał turystów piosenkami, jedna z nich utkwiła mi w pamięci a w zasadzie jej refren, a brzmiał mniej więcej tak:" kak se byla moja mila?"
Kojarzy ktoś może tą piosenkę a może ktoś ma materiał filmowy z fish pikniku z Rovinja?
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 06.05.2013 10:19

może chodzi Ci o "Kad si bila mala, Mare"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone