Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szukam wykonawcy i tytułu piosenki która jest obecnie hitem w Chorwacji.Graja ja niemal w kazdym miejscy,nawet w supermarketach.Melodyjna w rytmach reggae klimatami podobna do Boba Marleya.Taki hicior prosto z Afryki!!Na pewno ja słyszeliscie!!Chyba w jezyku angielskim.Przypomnijcie sobie przy czym sie bawiliście:))
My sobie śpiewaliśmy coś podobnego (może to samo)... ale z tego co pamiętam, to była taka śpiewana reklama eSeMeSów i jakiegoś tamtejszego phone-operatora
Niestety nie o to chodzi.Dzięki wam wszystkim za dobre chęci.Na liscie podanej powyżej tez tego nie znalazłem.
Nie jest to kawałek w jezyku chorwackim ani nawet chyba nie ma nic w tresci zwiazanego z CRO.
Taki melodyjny, w jamajskich rytmach przebój reggae.Nigdzie wcześniej go nie słyszałem.Dopiero w Makarskiej.Grali go dosłownie wszędzie.W sklepach,knajpach,w radio i to bardzo często więc na pewno słyszeliscie.Wiem że teraz cieżko skojarzyć.Może ktos kto sie teraz wybiera do CRO zwróci na ten kawałek uwagę:))
Kamijondžijo, hladni šniceli u Macoli
Kamijondžijo, krunica se ljulja na okuci
Kierowco ciężarówki, zimne kotlety w Macoli
Kierowco ciężarówki, różaniec się buja na zakręcie...
Macola- "kultowa" knajpa (z wypchanymi zwierzakami w środku) w Korenicy przy "starej drodze " (Plitvička cesta"), gdzie zatrzymują się kierowcy ciężarówek i autobusów.. Teraz otwarto Macolę również przy autostradzie.
Co do reggae.. przynam, że tego lata jeszcze nie słyszałam żadnego nowego reggae hitu... w zeszłym roku była zdecydowanie reggeaowa "Pantagana"
http://www.slovid.com/zinedine+zidane+r ... 1894/video Jeśli jednak to nie to, to moze coś od hvarskiego wykonawcy (on "produkuje tylko reggae) Gego & Picigin Band.
Pozdrawiam
Nie do końca:))
Nie o ten kawałek chodzi ale ten też jest świetny.Dokładnie w takich klimatach jest ten którego szukam!!Lekki,melodyjny,taki typowo wakacyjny!!Może nawet to ten sam wykonawca.Musze poszperac i przesledzic dokonania tego zespołu R.I.O
Dzięki Crokuski!!!