Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzealny Karpacz

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.10.2012 12:16

weldon napisał(a):
MRK napisał(a): Mimo, iż technicznie pewno są straszne, to mi się podobają:).

W razie czego sprawdź sobie pierwszą pozycję w rankingu ;)

:D

:)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.10.2012 09:09

Wychodzimy z Muzeum Zabawek i kierujemy się w stronę Jeleniej Góry, idziemy w dół. Jakieś 200m za Tesco ukazuje Nam się billboard zachęcający do odwiedzin Parku Legend Karkonoskich:). Hm... no ok... trzeba rzucić okiem...

Obrazek

No i co tutaj mamy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.10.2012 09:11

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.10.2012 09:26

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No proszę... okazało się, że H.R. Giger był kiedyś w Karkonoszach i czerpał stąd inspirację, czyli można powiedzieć, że "postać" Obcego to wypisz-wymaluj któryś z karkonoskich stworków:). Aby było mało, również Taylor Hackford, reżyser "Adwokata Diabła" odnalazł tutaj swoją inspirację odnośnie postaci krogulców:).

Dla zainteresowanych... żadne to legendy karkonoskie, ale jakoś należało nazwać to, co ściągnęli z jakiegoś zachodniego kraju. Oczywście, przy każdym "karkonoskim stworzeniu" jest pełna legenda:). Park jest oczywiście multimedialny.

Kicz? Zabawa dla dzieci? Fajna sprawa? Powiem tak... uśmiałem się nieźle. W pozytywnym sensie rzecz jasna. Nie żałuje zakupu biletów. Przy niektórych postaciach znajdują się przyciski, a po ich naciśnięciu... jak będziecie, to sami zobaczycie. Jedna uwaga. Poziom decybeli momentami jest dość duży:).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.10.2012 13:25

Niektóre stwory dosyć przerażające, zwłaszcza dla dzieci... Jest jakieś ograniczenie wiekowe dla zwiedzających? ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.10.2012 13:50

maslinka napisał(a):Niektóre stwory dosyć przerażające, zwłaszcza dla dzieci... Jest jakieś ograniczenie wiekowe dla zwiedzających? ;)

Powiedziałbym, że większość stworów jest przerażająca dla małych dzieci. Ograniczeń nie widziałem, ale nie polecam zbyt małym dzieciom. Ponadto, na miejscu nie ma się doczynienia tylko z oglądaniem w/w. Dochodzą jeszcze pewne "efekty", które o ile mnie wybitnie rozbawiły, tak małe dzieci raczej konkretnie przerażą:).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.10.2012 14:36

Przypomniało mi się moje dziecko, jak kiedyś, w Pruszczu Gdańskim, z będącą w jej wieku stryjeczną siostrą, uparły się, a to były już spore pannice, przejechać takim tunelem strachu, w specjalnych wagonikach.

Po wyjechaniu ze środka obie zarzekały się, że kompletnie nic się nie bały.

Jedynie co, to musieliśmy namówić je do otworzenia oczu i do puszczenia się poręczy wagonika ... ;)
Poprzednia strona

Powrót do Polska

Muzealny Karpacz - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone