slanica
napisał(a) orka » 08.09.2003 18:34
Slanica jest pięknym miejscem, super dla dzieci bo piaszczysta zatoczka i dla chcących ponurkować .
Ale obsługa autocampingu , a szczególnie jeden szef w pasiastych spodniach przypomina najgorsze czasy PRL.
Gość wymyslił sobie że aby było więcej kasy to stłoczy namioty , kosztem samochodów, i nakazał w czerwcu/ mało ludzi/ aby samoxchody przestawić na droge która biegnie wzdłuż campu. W praktyce oznaczało to że od natomotu do samochodu/ drugi dom/ w którym mamy wszytsko , należałoby za każdą rzeczą chodzić kilkadziesiąt metrow. Więcej za samochów należało normalnie zapłacić , a w recepcji nie było żadnej informacji ani zalecenie że takie praktyki są tu stosowane.
Jak oczywiście nie przestawiłem samochodu , co skonczyło się bezsensowna dyskusją z szefem Campu , który w koncu powiedział że mogę sp......... jak sie nie podoba.
Otóż to że się podobało i to bardzo , ale nie przy takiej administracji campingu. I tak miałem wyjechac za dwa dni dlaej w Dalmację , więc wziąłem na przeczekanie i tylko saprawdzałem czy mam jeszcze w kolach powietrze.
Miejsce super , ale obawiam sie że przy takim traktowaniu gości/ liczy się tyko kasa/ wielu Polakow, czy Czechów przestanie przyjezdać do Chorwacji.
Swoja drogą będąc trzeci raz w Chorwacji , którą przejaechałem od Puli do Dubrownika , w tym roku spoktałem się z dziwnym zachowaniem wlaścicieli Campingow na Korculi. Byliśmy w dwie rodziny w sumie 7 osób , na campingu nie było żadnych innych gości , i właściele robili problemy z zaoparkowaniem naszych samochodow , nie przy namiocie ale gdzieś znow przy jakiej dreodze. Tym razem zostało to powiedziane na samym początku i w efekcie nie zostawiliśmy tam ani kuny. Ciekawe dla kogo oni budowali te campingi, bo mnie się zawsze wydawało że gościa trzeba szanować , dopieszczać , stosować upusty aby został jak najdłużej i przyjechal w przyszłym roku, ale widać Chorwatom kasa uderza juz do głowy , i efekt może byc taki sam jak u nas kilka lat temu nad Bałtykiem