napisał(a) toudee » 07.07.2006 11:08
Na tak postawione pytanie trudno jest odpowiedzieć.
Wszytko zależy od ceny wyjściowej ustalonej przez właściciela apartamentów i jego (jej) skłonności do negocjacji cen.
Pytałeś o Murter więc podałem Ci namiar na moją stronę. Byłem jakiś czas temu na Murterze (w Jezerach) - było OK. Namiar na apartament masz na stronie (dział "Apartamenty").
Jeśli zaś plany nie są ostatecznie sprecyzowane - piszesz o "jakiejś wyspie", na stronie masz namiary na apartamenty również na Hvarze, Mali Losinj, Rabie, Krku i Ciovo.
Musisz sprawdzić ceny na stronach internetowych poszczególnych apartamentów ew. samodzielnie szukać innych z akceptowalnymi przez Ciebie cenami.
Myślę, że przy apartamencie dla 7 osób przy bardzo dobrych "układach" możesz usyskać cenę min. 50 euro. Myślę, że taka cena byłaby już super, ale bardziej nastawić się musisz na ceny rozpoczynające się od 60 euro. To tyle jeśli chcielibyście mieszkać w jednym apartamencie - a takowy znaleźć trudno.
Piszesz że jedziecie grupą 4 dorosłych i 3 dzieci czyli jak się domyślam 2 rodziny. Bardziej dostępną opcją jest wzięcie 2 apartamentów np. 3 i 4 osobowy, ale wtedy zwykle koszty pójdą w górę.
Podczas moich wyjazdów najniższą cenę za osobę jaką udało mi się wynegocjować to 9 euro - może nie mam dary przekonywania
. W tym roku na Istrii płaciłem po 11 euro za osobę w 2-osobowym apartamencie (po upuście).