Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MURTER , PRIMOSTEN czy moze Rogoznica?????????????????

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2005 20:24

no tak ... 8O
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 25.08.2005 10:39

własnie wyszłam z konoby i chwiejnym nieco krokiem wpadam na forum a tutaj co??? 8O prosba o zdjęcie.... :D niestety ze mną w roli głównej nie do zrealizowania... czy ktoś tu pokazywał swoje zdjęcia z plazy fkk? :hearts:

a co do plazy w Rogoznicy.... Jurek - być może ja nie poznałam wszystkich plaż w tej fajnej mmiesjscowości. Prawdę powiedziawszy ostatnio przyszło mi to do głowy gdy ujrzałam zdjęcie apartamentu w Rogoznicy i przedstawiona była plaża, na której widok oczęta wyszły mi z orbit 8O Takiej plazy ja tam niestety nie widziałam.... Napisz, w której częsci mieszkałes i gdzie plażowałeś, bo jestem naprawdę ciekawa.

pozdrawiam
PS Czy widzicie te piękne rogoznickie bogomile na zdjęciu???? Po prostu miodzio :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 10:48

ok ... przyjmujemy do wiadomości, aczkolwiek zdjęć tu i ówdzie różnych sporo ... :cry:

poza tym nikt nie napisał, że chce zdjęcie z plaży ... nie lubimy zdjęć spoconych ciał na plaży ... :lol: :lol:

prosimy o niezbyt agresywną grę inwestycyjną :D

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 25.08.2005 11:44 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 10:51

hmm .. tu coś było ale już nie ma ...
Ostatnio edytowano 25.08.2005 11:43 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 25.08.2005 11:13

bjur napisał(a):dodam, że jeśli nie będzie zdjęcia ... to włamiemy się na te Wasze komputery ... pewno Wam Prokom zabezpieczenia zakładał ... amatorzy ... :D

ach to widzę, że Bjur = wielbiciel Hondy (tak jakoś wywnioskowałam z wcześniejszej dyskusji) a teraz jeszcze Mr. Haker...no to już wyrzucam wszystkie fotki, bo takie marne mamy zabezpieczenia i niewidzialna ręka Bjura je przechwyci ... :lol:

Dywidendy nie skomentuję...czyżbyś wiedział gdzie pracuję??? :roll: (pomijając oczywiście moją wypowiedź na forum). Uciekam.............................. :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 11:45

hmm ... banki nas :cry: rżną ... :lol: :lol: uczymy się też rżnąć ... banki ... :lol: :lol:

Honda się do ... Lexusa nie umywa :lol: ... także nie wiem co też koleżanka .. suponuje ... :lol:
kape
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kape » 25.08.2005 11:50

Moim zdaniem zdecydowanie PRIMOSTEN zwłaszcza o tej porze roku.

Byłem w 2004 w Rogoźnicy od 29.08 do 13.09 i było można odczuc koniec sezonu, nawet budka z lodami była juz zamknieta na kłódkę! Mieszkaliśmy przy samej plaży (10m) w nowiutkim (byliśmy pierwszymi gośćmi) apartamencie, płaciliśmy 30 EUR (pokój z aneksem kuchennym, sypialnia, łazienka, balkon z widokiem na morze) i to był największy plus. W naszej "dzielnicy" plaża to wielkie kamienie albo zalane betonem i porobione półki skalne albo jak w naszym przypadku kamyczki ale nie naturalne otoczaki tylko nawiezione ostre i brudzące kamyczki takie jak kiedys stosowano do wyrobu lastriko. Na zdjeciach to wygląda ładnie w rzeczywistości bez butów nie powinno chodzić się ani po plaży ani nawet w wodzie.
Główna plaża miejska była przy dość ruchliwej drodze i porcie tak więc woda nie za czysta i hałas, smród spalin i mało ludzi.
Dużo bardziej urokliwa jest zielona, pachnaca wyspa połączona z lądem drogą, tam nie mieszkaliśmy, są tam i restauracje, i bardzo czysta woda, i ciekawy podwodny świat. Niestety ceny w pieknych, nowych bungalowach na wyspie są duzo wyższe niz my płaciliśmy a w apartamentach się nie orientowałem.
Co jeszcze o Rogoznicy, dużo płaskich alejek, (idealne dla rodzin z dziećmi i wózkami), piekna Marina z kafejkami, słodkie jeziorko, doskonała piekarnia przy moście. Miasto połozone w zatoczce ale można przejsć spacerkiem nad otwarte morze. Minus brak starego miasta, brak atmosfery i za duży spokój o tej porze roku. Plus łatwo można znależć pokoje, bezwzględnie należy sie targować.

Do Primostenu zajechaliśmy pod koniec naszego pobytu i bardzo żałowaliśmy, dlaczego nie tu tylko w trochę nudnej Rogoźnicy. Mimo że był 13.09 miasteczko żyło, świetna starówka, mnóstwo restauracji. Plaża kamyczki ale naturalne duże otoczaki, można było swobodnie biegac na boso, łagodne wejscie do moża, dość długo płytko. Gdy ktoś nie chciał być na głównej plaży mógł znaleźć sobie cos mniejszego, np. ulokować się pomiedzy łupkowatymi skałkami wyglądającymi jak ciasto francuskie. Są tam jeszcze postsocjalistyczne hotele z wieczorkami tanecznymi dla emerytów, jak ktoś lubi :D Zycie trwa do późnych godzin nocnych a nie tak jak w Rogoźnicy gdzie musieliśmy brać latarkę aby wrócić o 19.30 do apartamentu. Niestety nic nie moge powiedzieć na temat cen w apartamentach w Primosten. I jeszcze jedno w Primosten chyba nie ma tylu apartamentów przy samym morzu jak w Rogoźnicy.
Z obu miast jest blisko do wodospadów Krk, Trogiru, Sibenika, Splitu, dzieki czemu 14 dni to nie jest za długo nawet w Rogoźnicy.

pozdrawiam
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 25.08.2005 12:10

kape napisał(a):Dużo bardziej urokliwa jest zielona, pachnaca wyspa połączona z lądem drogą, tam nie mieszkaliśmy, są tam i restauracje, i bardzo czysta woda, i ciekawy podwodny świat.

Zachwycając się Rogoznicą własnie wyspę miałam na mysli :wink: Tak więc od razu trzeba podkreślić, że jakieś inne lokum położone w innej części miasteczka będzie dużo gorszym rozwiązaniem. A swoją drogą ciekawostkę stanowi fakt, że było tam rzekomo pusto we wczesnych godzinach wieczornych. Widocznie "sezon rogoznicki" kończy się wcześniej... bo w lipcu tłumy nie dawały odetchnąc pełną piersią!

pozdrawiam
Bjur - BANKI GÓRĄ :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 12:15

no wiem niestety ... :papa:

coś tu było .. ale już nie ma ...

ale damy radę ... :lol: :lol:

za to jak koleżanka pójdzie do dochtora ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 25.08.2005 12:50

Bjur najpierw pisałes o redukcjach.... teraz tego nie ma??? robisz jakies czary tutaj...

a teraz wysyłasz mnie do doktora 8O WHY? :lool: [/b]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 12:53

oj nie wysyłam ... tak mi się (misie) napisało ... :lol: :lol:

natomiast wywaliłem te redukcje ... bo to było głupie ... :lol: ... a poza tym ... ja bardzo lubić ... wszelkiej maści :lol: ... specjalistki ... inwestycyjne ... :D :D :D ... choć są one przeważnie ... :cry: ... mężate ... :D :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 26.08.2005 01:09

Kape ! Piszę do Ciebie !!! Mam wrażenie że Rogoźnicy nie poznałaś !!!! Deptak masz rację, główna plaża, nie wiem co masz na myśli !!! Chyba już wiem to jest ta plaża gdzie widać z prawej strony Marinę !!! A byłaś trochę w prawo ? Piękna plaża, kamienista (To lubię) szeroka z
widokiem na wyspy. A zobaczyłaś jezioro zwane Okiem Smoka!!! Pod nim w prawo jest zaje .... plaża z widokoiem na latarnie morską. Nie jest to metropolia, ale swój klimat ma !!! Mam parę zdjęć, mogę Ci pokazać. Nie mozna coś skarcic jak sie tego dokładnie nie poznało. Wiem jedno, życia mi braknie aby zobaczhyć każdą plażę , zakątek, uliczkę w CRO, bedę tam wracał aby odkywać zawsze znajomy mi klimat, resztę szukam sam !!!!!!!!!! A byłaś w Marinie na dyskotece !!!! Basen, wodospad, bar w wodzie i ta reszta !!!!!!!!!!!!
koltonek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 26.08.2005 06:25

Jurek, jak mozesz to podeslij kilka zdjec na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, chetnie zobacze fotki z plazy i okolicy, bo sie niedlugo wybieramy do Rogoznicy
Dzieki
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 26.08.2005 07:57

OK !!!! Parę zdjątek podeślę ! Może uda mi się dziś wieczorem.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.08.2005 10:52

wtaw moze do jakiego albumiku to wszyscy zobaczymy no nie wiem tu jest ok
http://www.ao.pl/
i please jak najszybciej bo my jutro raniutko wyjezdzamy a chcialabym jeszcze obejrzec fotki:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne