Czuję się oszołomiona i zmieszana słowami o mojej cierpliwości. Moja rodzina nigdy by w to nie uwierzyła!
JORDAN_77 napisał(a):W tym roku kryteria podobne czyli piach w wodzie to mus (...) darujmy sobie ograniczenia w temacie odległości.
Skoro limit kilometrów jest już nieistotny, to myślę, że w zeszłym roku znalazłam
prawie idealne dla Ciebie miejsce:
- prawdziwy piasek na plaży i w morzu
- nowe, eleganckie, wypasione mieszkania w apartamentowcach z basenami, placami zabaw i innymi atrakcjami tuż przy plaży, w spokojnym położeniu
- niedaleko masa restauracji z niedrogim jedzeniem, knajpek, kawiarenek i uciech cywilizacji jak lunapark, sklepiki, atrakcje dla dzieci itp.
- na plaży super muszelki, które dziecko może sobie zbierać
- jeśli odejść kawałek od apartamentowców, pustki na plaży i spokój.
No popatrz tylko:
Jest tylko jeden szkopuł: to nie Chorwacja.
Ale może bardziej by Ci to miejsce pasowało?
Rozważ to.Nie podejmuję się szukania piasku w morzu w Chorwacji - ja się na nim nigdy nie koncentruję, wręcz nie lubię gdy woda robi się od niego mętna.
Jak Beata, polecam informacje na
http://www.beachrex.com/en/croatia/sand-beaches oraz stosowne wątki na forum.
Jak już kiedyś wspominałam, mnie mogłyby się spodobać m.in. okolice Zavali na Hvarze, plaże koło Žuljany na Pelješcu, ewentualnie z opisów mogłabym zaryzykować obrzeża Sutivanu przy Likvie na Braču. Pomijając oczywiście całkowite zadoopia, do których ciągnie mnie najmocniej. Aaa... zapomniałabym. Jeszcze
Stara Baška na Krku.
Good luck, have fun.