Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Murter 2011 -Pierwsza relacja Pierwszoroczniaka

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 04.11.2011 21:22

WSTĘP
Witam wszystkich!!!
Z okazji mojego setnego postu postanowiłem sklecić relację z pobytu w Chorwacji.Cudów żadnych się nie spodziewajcie,z polskiego miałem =3,ale podstawówkę udało mi się skończyć. :oczko_usmiech:
..
Będą błędy ortograficzny,interpunkcyjne,brak polskich znaków itd.Oj...chyba nie jeden raz dostanie mi się od Janusza.Postaram się o jakieś fotki ,również podwodne.Zawsze zaczyna się od...
.

PRZYGOTOWANIA
.
Dlaczego Murter? Nie wiem,tak jakoś mój słaby wzrok i palec utkną na mapie w tym miejscu.Miejsce na mapie wybrane,czas czegoś się dowiedzieć o wyspie z mostem (?!).
.
.
Zacząłem przeglądać Szanowne forum,nawet się zalogowałem,ale informacji za wiele nie było. :? Przyszła pora na szukanie lokum.Po tygodniu poszukiwań w internecie wybrałem cztery interesujące mnie kwatery.Wysłanie e-maili,po chwili już były dwie odpowiedzi a na drugi dzień dwie dalsze.
..
Wybranie apartamentu(cena internetowa 30E za trzy osoby,po wymianie e-maili spada do 24E!) dogranie terminu,cena ustalona na 280E za 12 dni.Na moje pytanie o zaliczkę usłyszałem że..Nie potrzeba! Przyjeżdżajcie,czekamy na Was.
.
.
To prawie za darmo,apartament duży(2+2) z dwiema sypialniami ,tarasem wiec bierzemy . Wiadomo jakie są pensje robotnicze...Się nie przelewa. :lol:
.
Czas na zakup Euro po 3,95 zł.(to był maj,kiedy po tyle będzie?!) trochę Kun na drobne wydatki i aparatu do zdjęć podwodnych (jakiś śmieszny Kodak za parę złotych).Zostały ostatnie zakupy ,
zatankowanie autka pod korek (aż 45 literków) , czekanie na świadectwo ze szkoły no i został jeszcze ten nieszczęsny.....
.
DOJAZD
.
Wyruszamy póżnym popołudniem, po chwili Chyżne potem Żilina ,wjazd na autostradę i pierwsze krople deszczu.A po 10 minutach...MASAKRA:evil:
.
Jesteśmy w środku wielkiej burzy,ściana wody z nieba,ciemno jak w d...
Zwalniam do 80 i jadę prawym pasem , szybciej się nie da, nawet kilka razy czuje że wpadam w aquaplaning i płynę...Nagle za sobą widzę wielki snop światła i głośne trąbienie.To jakiś szalony TIR chce mnie staranować!!
.
Nieco dodaję gazu i jadę dalej,przecież lewy pas jest cały wolny ,może mnie wyprzedzić.A on nic tylko trąbi i mruga światłami żeby mu ustąpić.Po kilkudziesięciu sekundach ustępuję i postanawiam zjechać na lewy pas.Przy skręcie wpadam w jakieś wyboje i WIELKIE jezioro wody,kierownicę chce mi wyrwać z rąk...Masakra:evil: .
.W końcu TIR mnie mija a ja zjeżdżam na najbliższy parking aby ochłonąć. :evil:
Ulewa cały czas trwa aż do Węgier,tam trochę przestaje i można spokojnie kontynuować podróż.Gdzieś za Balatonem robimy przerwę i zapadamy w letarg do rana.
.
Wjazd do Chorwacji,na granicy zero samochodów,na autostradzie ruch znikomy.Przed Karlovacem pierwsze tankowanie,płacę kartą.
Zjazd z autostrady w Zadarze i jedziemy wzdłuż wybrzeża aby podziwiać widoki.Za Pirovac skręcamy,dojeżdżamy do Tisno,most i jesteśmy w ...
.
MURTER
.
Ciąg dalszy jeszcze nastąpi... :papa:
Ostatnio edytowano 06.11.2011 15:05 przez Stasiek18, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.11.2011 21:25

No to................napieraj stasiek!
I postaraj się ,bo wiesz,że tu łatwo nie jest nikomu... :lol: :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.11.2011 21:31

nie mogę odpuścić ;)

i pamietaj Stasiek .... nikt nie powiedział, że będzie lekko :)
zwłaszcza pamiętając Twoje "wejście" ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.11.2011 21:32

Murter powiadasz :) No to dajesz :lol:
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 04.11.2011 21:36

Znów okazja by wybrać się na gapę do Chorwacji , więc zasiadam...
wawerek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 04.11.2011 21:40

Niecierpliwie czekam na kolejny rozdział wyprawy na tą mało znana wyspę.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 04.11.2011 21:57

Jestem :)
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 04.11.2011 22:02

Zapisuję się do czytelni.
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 04.11.2011 22:26

BeJur napisał(a):
zwłaszcza pamiętając Twoje "wejście" ;)

Jakoś nic nie pamiętam 8O
Ale wiek już nie ten i pamięć jest krótkotrwała...
Spróbuje jakoś odkupić "winy"
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.11.2011 22:27

Stasiek18 napisał(a):Jakoś nic nie pamiętam 8O
Ale wiek już nie ten i pamięć jest krótkotrwała...
Spróbuje jakoś odkupić "winy"

nie próbuj, tylko odkup :)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 04.11.2011 22:52

Strasznie trudne to pisanie nie mówiąc o wklejaniu zdjęć.
W co ja się wpakowałem????!!! :evil:
Po co mi to było?
Lepiej było oglądać mecz albo pograć w Deus EX :twisted:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.11.2011 23:00

Stasiek18 napisał(a):Strasznie trudne to pisanie nie mówiąc o wklejaniu zdjęć.
W co ja się wpakowałem????!!! :evil:

Początki sa zawsze trudne ... a potem to już leci ...
Popatrz tylko jakie masz wsparcie ...
Zostaw to Deus i wal dalej z fotkami ... :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.11.2011 23:04

No Stachu Mistrzu Kolorowy dobrze Ci idzie. Ciekawe jakże tam wypoczywałes. Pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 05.11.2011 08:23

Wierzę w Ciebie,dawaj.
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 05.11.2011 09:36

Jestem. Chociaż raz na czas :!: :lol:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies