MURTER
.
..
Plan wyspy żeby sie nikt nie zgubił,za błądzenie nie odpowiadam.
..
Po chwili (dłuższej
) szukania ,trafiam pod właściwy adres.Idę się upewnić czy dobrze trafiłem ,witam się z gospodarzem , poznaję Jasną (czyli szefową).
Gospodarz od razu chce mnie poczęstować rakiją.Odmawiam (30C w cieniu) ale browaru już nie potrafię.Po minie żony widzę że nie jest zachwycona ,na podwórku jakieś graty,stoły,lodówka,krzesła-ogólnie nie za ciekawie.
No ale czego chciała się spodziewać za 100 złotych dziennie?Willi z basenem?Jak będzie w środku?!...
...
Ale moje dziecko za to zachwycone ,na podwórku aż sześć kotów i dwa żółwie.
Gospodarze prawdopodobnie przeprowadzali się na parter aby udostępnić resztę pomieszczeń pod turystów .Idziemy na górę oglądać apartament i....
......
.......
Apartament (drugie piętro) w porządku,ma osobne wejście(jak wszystkie),czysto,dużo miejsca,są czyste ręczniki (aż 8 sztuk!!),w kuchni nawet z 10 ścierek.Oczywiście jak to w Chorwacji czajnika bezprzewodowego-BRAK.
Do gotowania wody służy garnuszek.Rozkładamy się z całym dobytkiem,piwo do lodówki, chwile odpoczynku po podróży.Dziecko oczywiście zaraz łapie za pilota od TV a tu...
......
MASAKRA
.Nic nie odbiera ,ani z anteny ani z satelity,zostały mu tylko gry na dekoderze.I bardzo dobrze.Jest okazja odpocząć od mediów chociaż na dwa tygodnie,laptopa też nie ma
,w końcu są WAKACJE...
.....
A...jest jeszcze radio i nasze komórki.(te szare też
)
....
Czas na krótki rekonesans trzeba zobaczyć okolice i znaną piaszczystą plażę Slanica
Zdjęcia postaram się wklejać chronologicznie ,oczywiście tylko wybrane bo zabrakło by miejsca na forum.
Widok z drugiego piętra:
Z tą dzwonnicą to była....MASAKRA
....
Codziennie kilka razy bicie dzwonów ,pierwszy raz chyba o 6:00 rano i jeszcze ten skrzeczący dzwięk (Ktoś jest zainteresowany dzwiękiem to mogę wysłać na e-maila-tylko nie wszyscy naraz).
...
Na dole samochód gospodarza,bardzo popularna marka w Chorwacji:
.
...
Tutaj wejście do naszego lokum;
.
...
...
Inny widok:
.
...
I wreszcie parking z Moją ibizką,z drugiej strony brak kołpaków-stracone w czasie burzy:cry: :
.
...
W stronę plaży Slanica idzie się oczywiście ulicą Put Slanica ,jakieś 800 metrów trochę pod górkę a póżniej już z górki...
Mijamy jakąś kapliczkę na której coś pisze po chińsku;
.
......
.....
Po drodze rozglądam się po parkingach i co widzę.... to jakaś MASAKRA...
....
Sami ziomale się zjechali na Murter?! Cała małopolska ,numery z Krakowa,Bochni,Myślenic,Tarnowa e... nie jest świętokrzyskie.
Zbliżamy się do parkingu:
...
Po drugiej stronie korty tenisowe:
.
...
Z tym parkingiem to były jaja...
Pierwszy raz kiedy tam byliśmy cena wynosiła 10 kun,po kilku dniach cena skreślona na 20 kun ,a w pierwszy Weekend lipca cena już była 40 kun!!!
....
Wreszcie jest...
SLANICA
Ciag dalszy jeszcze nastąpi...