Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mundial w TV

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Odyseusz
Globtroter
Mundial w TV

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 27.03.2006 15:09

Witam wszystkich CroManiaków :D
Chciałbym się spytać czy ktoś się orientuje w temacie Mistrzostw Swiata w Piłce Kopanej jeśli chodzi o transmisje w TV na Chorwacji? Byłem w Cro już 3 razy ale nigdy w czasie większej imprezy sportowej. Chciałbym się zorientować czy mecze będą w ogólnodostępnej telewizji czy w kodowanej? A jeśli w kodowanej to czy będzie możliwość obejrzenia ich w knajpkach? Może ktoś coś wie na ten temat i mnie oświeci. Będę bardzo dźwięczny 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2006 17:44

Witam,niewiem ile meczy chorwaci będą transmitować(i jakie),ale jak każdy południowiec mają bzika na punkcie kopanej więc w knajpkach i nie tylko transmisje będą .Pozdrówko :wink:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.03.2006 20:10

W 2002 roku podczas mistrzostw świata w Korei byłem na Pagu.Mecze pokazywała telewizja państwowa niekodowana.A praktycznie każda knajpka wystawiała mniejszy lub większy telewizor.Jak będzie w tym roku nie wiem,chociaż też jestem żywo zainteresowany bo od 19 czerwca będę w Cro.

pozdrav
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 27.03.2006 20:20

Dzięki rynioo, pocieszyles mnie mocno :D a nie orientujesz sie czy jest sens zabierac telewizor? Chodzi mi czy bedzie na Pagu odbierał ze zwykłej anteny czy niezbędna jest satelita? NIechciałbym wszystkich meczy oglądać w knajpie bo żona mogłaby tego niezdzierżyć :lol:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.03.2006 20:42

Powiem Ci szczerze,że nie wiem,bo ja bylem w hotelu,ale myślę,że Tv panstwowa powinien odbierać ze zwykłej anteny.Tak przynajmniej jest w Polsce to chyba tam tez,ale pewności nie mam.

pozdrav
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.03.2006 09:54

W chorwackich knajpkach na pewno będzie mozna śledzić rozgrywki sportowe (satelita). Czy ze zwykłej anteny? O ile będą transmitować i o ile sygnał będzie dość mocny - na dwoje babka wróżyła... Ja w Polsce ze zwykłej anteny (praktycznie w centrum Krakowa) nie mogę 1 i 2 TVP odbierać - widac jakieś zakłócenia sa ;)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 28.03.2006 11:22

Plumku, centrum Krakowa jest dość specyficzne do odbioru naziemnego, im bliżej Podgórza i Krzemionek tym gorzej. A co do MŚ oglądanych w CRO to ja jestem dobrej myśli :-) Też jadę w czerwcu i zamierzam pooglądać co - nieco.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.03.2006 11:45

A ja mam wielki luz, nie ogladam tej kopanej piłki, nie interesuje mnie. Na urlopie nie ma siły, która zmusi mnie do włączenie TV, a w domu nie umiem bez tego urzadzenia żyć, jestem jak uzależniony. Na urlopie słucham szumu fal, przelatujących mew, warkotu stateczków... Pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2006 13:09

Odyseusz napisał(a):Dzięki rynioo, pocieszyles mnie mocno :D a nie orientujesz sie czy jest sens zabierac telewizor? Chodzi mi czy bedzie na Pagu odbierał ze zwykłej anteny czy niezbędna jest satelita? NIechciałbym wszystkich meczy oglądać w knajpie bo żona mogłaby tego niezdzierżyć :lol:
Witam,Chorwaci prawdopodobnie nadają w innym systemie(Pal jakiś tam),bowiem spotkałem rodaków ze swoim telewizorem i mieli problem,cos mówili o przestrojeniu,ale to było 3lata wstecz,musisz więc popytać. :wink:
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 28.03.2006 14:07

hmm to chyba jednak nie będę targał telewizora :D Zresztą w wakacje go nieużywam ale Mistrzostwa są raz na 4 lata i chciałbym je obejrzeć. A w knajpkach pewnie będzie gorąca atmosfera podczas meczu :lol:
gogol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gogol » 28.03.2006 15:05

Odyseusz napisał(a):hmm to chyba jednak nie będę targał telewizora :D Zresztą w wakacje go nieużywam ale Mistrzostwa są raz na 4 lata i chciałbym je obejrzeć. A w knajpkach pewnie będzie gorąca atmosfera podczas meczu :lol:

Nie wstyd Wam :oops: :cry:
Wyjeżdżacie do tak pięknego kraju... po to by oglądać TV :?: :?: :?:
Z resztą, jeżeli inni jadą tam po to, żeby codziennie chodzić nadrinkowanym :oops: to nie ma się co dziwić :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2006 15:49

Odyseusz napisał(a):hmm to chyba jednak nie będę targał telewizora :D Zresztą w wakacje go nieużywam ale Mistrzostwa są raz na 4 lata i chciałbym je obejrzeć. A w knajpkach pewnie będzie gorąca atmosfera podczas meczu :lol:
Masz rację w knajpkach jest inna atmosfera,szczególnie jak zlejemy niemców :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.03.2006 16:07

Lider16 napisał(a):Plumku, centrum Krakowa jest dość specyficzne do odbioru naziemnego, im bliżej Podgórza i Krzemionek tym gorzej. A co do MŚ oglądanych w CRO to ja jestem dobrej myśli :-) Też jadę w czerwcu i zamierzam pooglądać co - nieco.

No na to wygląda, że im bliżej tym gorzej, a niby na odwrót powino byc ;)
Zobaczymy, jak w Chorwacji będzie...
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 28.03.2006 16:59

rynioo napisał(a):W 2002 roku podczas mistrzostw świata w Korei byłem na Pagu.
pozdrav

No ja też wtedy oglądałem na Pagu....ale ciebie jakoś tam nie widziałem :lol:
Pamiętam że specjalnie męska część naszej wycieczki (byliśmy w 3 rodziny) wracała z plaży na finał Brazylia-Niemcy i nie było już jak wrócić po kobiety i dzieci bo polało się Karlovaczko strumieniem...a plaża była daleko

Wracając do tematu to z własnego doświadczenia powiem że HRT transmituje wszystkie ważne wydarzenia sportowe i to w całości a zważywszy że gra sama Chorwacja to nie inaczej będzie i teraz.
A brać telewizor do HR to jak wozić drzewo do lasu - jak się powie gospodarzowi że się lubi futbol to od razu zaprosi do siebie a i jeszcze rakiją poczęstuje... :wink: Oczywiście są też knajpy itp.
W 2002 roku byłem akurat u dobrego znajomego i ten znając moje zainteresowanie w ogóle zorganizował mi TV, który wystawialiśmy na taras i jednym okiem zerkało się na meczyk, drugim na Welebit, trzecim na morze a czwartym na grila.... :wink: Ehhhhhh to były czasy :wink:
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 28.03.2006 17:54

szaki17 napisał(a):
Masz rację w knajpkach jest inna atmosfera,szczególnie jak zlejemy niemców :wink:

No akurat mecz z Niemcami to obejrzę na żywo w Dortmundzie :D miałem fart jak PZPN losował bilety. Ale już ćwierćfinały chciałbym oglądać na Pagu. Szczególnie jakby się meczyk z Chorwacją trafił 8)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone