Wybacz ale robi się bajzel przez takie EOT
Bajzel jest na całym forum, chociażby przez to ze moderatorzy próbują zrobić z forum encyklopedię i zabraniają pytania się 2x o to samo. Ale kłócić się o to nie będziemy bo moderatorzy gdzieś tam zabezpieczyli się bezpiecznym dla siebie paragrafem na który zgadzają się wszyscy którzy chcą zostać członkami tego forum. Dlatego też jeśli zapytasz 2x o to samo kołują paragrafem w oczy. Naszym paragrafem jest to, że to FORUM, a nie zbiór wiadomości (takowe można znaleźć na necie w wyszukiwarce bez istnienia forum). Jeśli nie można bezpiecznie pytać się na forum i rozmawiać to nie może być tego forum i wtedy głupi paragraf się już moderatorom nie przyda.
To forum ma bardzo wiele uszczerbków które potem powodują takie sytuacje.
Przykłady niedociągnięć:-nie ma PW (czyli Wiadomość Prywatna do danego użytkownika), co pozwala na w razie potrzeby ostrą wymianę zdań (jak w tym wątku) w tzw. cztery oczy, bądź pozwala na konkretna rozmowę prywatną. Potem dwóch CROmowiczów "krzyczy na siebie" co zostaje zapisane na wieki wieków, nieusunięte przez modów i potem ktoś próbuje coś znaleźć o mukowiscydozie na tym forum i jest zmuszony to czytać co go na pewno zirytuje. Gdy zada znów pytanie (Mukowiscydoza a klimat na wyspach???) dostanie po oczach paragrafem żeby nie powielać pytań i kółko się zamyka.
-moderatorzy nie przesuwają wątków, czyli jak w tym wypadku ja zawiniłem i dałem zły temat w złą zakładkę. Normalnie powinni powiadomić mnie że temat jest niezgodny z miejscem gdzie go umieściłem i dalej bez uszczerbków pozwalają go kontynuować w dobrym dla porządku forum miejscu . (Co ciekawe niedawno jeden z CROmowiczów poruszył temat porządków na forum, powytykał parę rzeczy moderatorom i O DZIWO ZOSTAŁO TO USUNIĘTE)
śmiech na sali. Chyba moderatorzy bali się buntu?
-moderatorzy wytykają w oczy że: 'to już było na forum' ale czytając po wyszukaniu w "encyklopedii" konkretnego tematu zaraz kłuje w oczy 27 stron z czego tylko 3-4 jest na konkretny temat!!! Reszta to bzdury które trzeba przelecieć do następnej mądrej rady.
Więc sorry ale chyba wielkiego zła nikomu nie wyrządziłem. Wystarczy po prostu że moderatorzy przeniosą wątek w inną zakładkę. Dlaczego tutaj umieściłem ten temat? Bo tu jest największy "ruch".
nosekdomin, a możesz mi powiedzieć co ma wspólnego mukowiscydoza z tematem działu czyli: Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi ??
ostatnie słowo "uwagi", szukałem
uwag i rad na temat który zadałem, a użytkownik Dr.Watson mi ich udzielił. Więc wszystko pasi. Niepotrzebna Twoja ingerencja. Ponadto jedziemy samochodem.
Jak wykonujesz wszystkie zabiegi /również inhalacje z pulmozyme/,to nie ma najmniejszego problemu.
Pamiętaj tylko o acetylocysteinie/ACC/ i odpowiednim nawilżaniu w upały.
Dużo wody mineralnej i napojów/np. mięta/.
Adriatyk ma większe zasolenie niż Bałtyk i w związku z tym jest nawet bardziej wskazany na wyjazd niż Bałtyk.
Bardzo pomocne dzięki.
Kto ma dziecko chore na muko wie jak żyje się w polsce (z dużej litery nie napiszę nigdy) i jak opiekuje się nimi nasz MSZ...
Ja jestem tylko Dawida szwagrem, ale traktuje go jak brata. Zabieram go ze sobą ponieważ chcę pokazać mu świat. Stąd wzięło się moje pytanie (Mukowiscydoza a klimat na wyspach???) aby utwierdzić sie w tym że nic mu tam nie zaszkodzi. Otrzymałem odpowiedzi i wiem że to korzystny dla niego klimat.
Głównie kierowałem pytanie do tj. Dr.Watson
Tu mamy pytanie: czy ktoś chory na tę chorobę był w Chorwacji i ma jakieś doświadczenia??
odpowiedz otrzymałem od osoby z doświadczeniem.
Dziękuję i pozdrawiam.