Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

muezin wzywający do modlitwy

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwo » 18.05.2010 14:29

Czy ktoś wie o której godzinie muezin np w Mostarze, Pocitelj wzywa do modlitwy? Będziemy tak wkrótce i chciałabym to usłyszeć.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.05.2010 14:48

Ja byłem ok. 12/13 i się wydzierał. To się nazywa porządna odpowiedź...hehehehe.
Myśle, że będziesz zwiedzał starą cześć Mostaru dłużej niż godzinkę więc napewno usłyszysz - no chyba, że jedziesz specjalnie po to :wink:

Gdzieś tu czytałem, że wieczorami też zawodzi.

EDIT: w takim Katarze podają w lokalnej gazecie
Ostatnio edytowano 18.05.2010 15:13 przez Vjetar, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2010 14:54

Ogólna zasada: Muzułmanie modlą się pięć razy dziennie, pierwszą modlitwę odmawiają o wschodzie słońca, drugą około 12, trzecią około 15, czwartą o zachodzie słońca a piątą dwie godziny później - w tym czasie możesz usłyszeć głos muezzina.
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 18.05.2010 15:36

Ja słyszałem około godziny 21
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 18.05.2010 16:39

iwo napisał(a):Czy ktoś wie o której godzinie muezin np w Mostarze, Pocitelj wzywa do modlitwy? Będziemy tak wkrótce i chciałabym to usłyszeć.

Pocitelj - 16.00
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 19.05.2010 07:01

Nie doczekalismy się w Mostarze jego zawodzenia w południe :(
iwo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwo » 19.05.2010 07:18

Dziękuję wszystkim za pomoc. Postaram się trafić akurat na tą atrakcję.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone