boboo napisał(a):Tak to jest, gdy nie widzi się różnicy między "know how" a "know why".
ts.1 napisał(a):Nazywanie zawodnika który w jednej z najbardziej technicznych i widowiskowych lig jest na pozycji lidera strzelców przygasła gwiazdą to spore przegięcie, nie uważasz?
marekkowalak napisał(a):Dlatego Diego był Mistrzem Świata. Kiedy w finale Mundialu Niemcy strzelili 2 gole w kilka minut i byli na fali, Maradona wziął piłkę, 3 Niemców na siebie i posłał takie podanie do Burruchagi, że nie było co zbierać. Kiedy Arabia strzeliła 2 gole, Messi truchtał i szukał trufli w trawie. Taka różnica.
anakin napisał(a):A czy to ma jakieś znaczenie czy zostanie Michniewicz, wróci Brzęczek, czy przyjdzie Coralgol?
Przecież tu by nawet Guardiola z Kloppem nie poradzili.
baunty napisał(a):Dobrze, że są 32 drużyny, bo do '78, teoretycznie oznaczałoby to awans do mundialu
anakin napisał(a):Auf wiedersehen
Jutro będziemy znów czytać jaki to sukces osiągnęliśmy, bo przecież Niemcy, Belgowie jadą do domu, a my gramy dalej
I nawet manto z Francją nie przesłoni tego "sukcesu".
greenrs napisał(a):Bardzo fajny mecz (Niemcy - Kostaryka) i równie dobre sędziowanie. Mam nadzieję, że kobiety coraz częściej zagoszczą na stadionach w tej roli. Być może brak brutalnych fauli spowodowany był jakąś podświadomą kurtuazją w stosunku do sędziujących dziewczyn...
No cóż... Mnie akurat nie cieszy odpadnięcie Niemców - jestem tu chyba jedynym, który tak uważa. No ale muszę stwierdzić, że Kostaryka a także Japonia pokazały dobry futbol więc awans Niemców nie byłby do końca sprawiedliwy, choć pomiędzy ich grą a naszą jest przepaść. Wydaje mi się, że trochę przyzwyczailiśmy się, że w światowej piłce rządzą ciągle te same reprezentacje a teraz na naszych oczach dokonuje się zmiana, która nas zaskakuje i jednych cieszy a innych mniej
Jedno jest niezmienne - desperackie wmawianie nam i sobie, że oczywista porażka... to sukces
Habanero napisał(a):Skąd ta nienawiść do Niemców
Przecież dzięki nim Lewandowski tyle osiągnął.
anakin napisał(a):Habanero napisał(a):Skąd ta nienawiść do Niemców
Przecież dzięki nim Lewandowski tyle osiągnął.
Tak....dzięki Niemcom
Lewandowski wszystko co osiągnął zawdzięcza sobie, Kloppowi (BVB). Guardioli (Bayern) i pewnie komuś tam jeszcze, ale na pewno nie Niemcom.
Sam wielokrotnie o tym opowiadał.
edit: jaka nienawiść?
Po prostu nie lubię ich oglądać, podobnie jak Włochów,Portugalczyków czy polskiej ligi.
Tyle.
Nie ma co dorabiać ideologii.
greenrs napisał(a):Habanero napisał(a):Skąd ta nienawiść do Niemców .
Taki mamy klimat...
anakin napisał(a):Niemcy - l.mn.
Klopp - l.poj.
Więc Niemcy to nie Klopp, a Klopp to nie Niemcy.
...
anakin napisał(a):...
Resztę Ci juz napisał Robert.
...
anakin napisał(a):...
Odnośnie Kołtonia...
Sugeruję lekturę "Stanu futbolu" Stanowskiego.
Dla mnie to żaden autorytet czy fachowiec, a i człowiek wątpliwej jakości.
Więc nawet go nie słucham.
Mówię oczywiście o Kołtoniu.
...
Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki