Re: MŚ w piłce nożnej - Katar 2022
napisał(a) tony montana » 02.04.2022 07:31
Najpierw nieco o losowaniu. Pozdrowienia dla 5 miliardów (za Infantino) poliglotów co i po arabsku, jak i po francusku. "Ja się ciągle uczę, cały czas się uczę"
Grupę ciężko ocenić pod względem sportowym, bo oprócz Argentyny, która w każdej grupie byłaby faworytem, pozostałe drużyny to w sumie niewiadoma.
Moja Żona nie wiedziała, że mamy nowego trenera
była zachwycona polskością Czesława, gdy płakał i broda mu się trzęsła na Śląskim. To jest w końcu trener, który najlepiej reprezentuje nasz kraj. I wygląda na takiego, z którym można się napić i ludzki, bo płacze jak człowiek. I przy tuszy, czyli jowialny czyli dobry człek musi być
Rysy twarzy też znajome, lekko zaczerwieniona twarz, mądre nieco rozbiegane oczy. No i imię! Polskie bardzo. Cieszyłem się razem z Czesławem z tego, że on się cieszy z takiej grupy, za wiele jeszcze nie wie o przeciwnikach (tak jak ja) ale przecież się dowie.
Mati Borek w garniaku z Mediolanu (innych nie nie nosi, jak kiedys Gianni od rakiet z petami) z Robertem Podolińskim jak zwykle profesjonalnie i rzeczowo - jest nieźle, mogloby być gorzej, tyłko martwili się że na obiekcie w Doha tak cicho, na e tak jak w naszym kraju na takich eventach.
Eksperci w studio. Sama elita. Żewłakow, po wielkiej karierze w znanych klubach lubi być ostry dla wielkich tego futbolu, Seba Miła pamiętam z dwóch słynnych bramek z Niemcami i MC, większość kariery spędził biegając mocno pochylony i robiąc fikołki powalony przez przeciwnika
Idziemy na Mistrza !