Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Może wiecie gdzie będzie troche taniej?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kris1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris1973 » 19.02.2007 17:28

Witam wszystkich serdecznie.
Jako że jestem w trakcie poszukiwań kwaterki na Makarskiej riwierze, pogooglałem troche stronek powysyłałem z 40 maili i albo żle trafiałem ,albo takie ceny są.
Wszystkie zwrotne odpowiedzi wachały sie 50-75 euro za apartament za dzień!
3 osobowa rodzina (2 dorosłe +dziecko 11 lat)
Moze macie jakieś namiary ,niejesteśmy zbytnio wybredni byłe czysto było,do morza też moze by kawałek,byle gdzieś w okolicach Makarskiej
(Tucepi,Podgora Draśnice,Brela).
Jako że jedziemy pierwszy raz to i tak napewno nam sie spodoba!
Chcielibyśmy się zmieści max 45-50 euro
Termin to od 19.08-30.08.2007
Pozdrawiam serdecznie
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 19.02.2007 17:53

Kris1973 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie.
Jako że jestem w trakcie poszukiwań kwaterki na Makarskiej riwierze, pogooglałem troche stronek powysyłałem z 40 maili i albo żle trafiałem ,albo takie ceny są.
Wszystkie zwrotne odpowiedzi wachały sie 50-75 euro za apartament za dzień!
3 osobowa rodzina (2 dorosłe +dziecko 11 lat)
Moze macie jakieś namiary ,niejesteśmy zbytnio wybredni byłe czysto było,do morza też moze by kawałek,byle gdzieś w okolicach Makarskiej
(Tucepi,Podgora Draśnice,Brela).
Jako że jedziemy pierwszy raz to i tak napewno nam sie spodoba!
Chcielibyśmy się zmieści max 45-50 euro
Termin to od 19.08-30.08.2007
Pozdrawiam serdecznie

Namiarów Wam żadnych nie dam - bo nie mam. Zawsze w ciemno jadę - ale wydaje mi się, że w tej dacie trudno Wam będzie znaleźć poniżej 50euro. Lepiej założyć wyższy pułap na nocleg i potem miło sie rozczarować, niż nie miło zawieść.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 19.02.2007 17:55

Witaj Kris.
No faktycznie lekka przesada płacić takie spore pieniązki za 3 osoby. Ale makarska jest droga a im mniej osóbek w apartamencie tym więcej wychodzi w przeliczeniu na osobę...
Ja osobiście jeśli nic nie znajdziesz w makarskiej mogę polecić Tobie apartament na ciovo za około 33 euro no chyba ze w tym roku podrożało więc może troszkę więcej.
Gdybyś miał taka potrzebę oczywiście, a póki co to życzę powoedzenia w szukaniu.
Pozdrav
madzia1981
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.02.2007 17:57

myslę, że da się znleźć coś taniej. Oczywiscie w sierpniu z reguły drogo i cięzko coś znaleźć (oczywiście zalezy gdzie). Ale nie jest to niemożliwe. Zwłaszcza, kiedy nie jesteście nastawieni na jakies konkretne miejsce. Wsiadacie w auto i szukacie. Jak nie w jednym miejscu, to w drugim. Na Rivierze Makarskiej w każdym domu są pokoje do wynajęcia lub apartamenty, bo ludzie z tego tam żyją.
Poza tym ja jestem wrogiem rezerwacji. Zwłaszcza, kiedy szuka się czegoś niedrogo. Ludzie na stronkach wystawiają czasem ceny z kosmosu; jak zarezerwujesz, to potem dokładnie tyle zapłacisz. A zdarza się, że sezon zaczyna się kiepsko, jest mało gości i gospodarze za wszelką cenę szukaja turystów. Wtedy raz: cena wyjściowa niższa, dwa: mozna się jeszcze dogadać. Mieszkam na Hvarze, to dośc "lusksuwowa" wyspa i tu ceny apartamentów i pokoi są czasem naprawdę z kosmosu; żebyście tylko widzieli, ile ludzi wychodzi do portu za każdym razem, kiedy przypływa jakiś prom i "łapią" turystów, żeby tylko ich apartamenty nie stały puste...
Zdarza się, że u jednego gospodarza w jednym apartamencie goście, którzy znaleźli tę kwaterę na miejscu płacą np 5 euro za dobę mniej niż ci, którzy sa tam w tym samym czasie, ale zarezerwowali miejsca z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
Oczywiście, podkreślam, w szczycie sezonu czyli drugiej połowie lipca i raczej cały sierpień to troche ryzykowne ( i w samej Makarskiej, która właściewie non stop zatłoczona i droga).Ale można przecież odpoczywac w mniej popularnych miejscowościach.
Powodzenia
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 19.02.2007 22:37

My w zeszłym roku pojechaliśmy w ciemno od 10.08 znaleźliśmy super apartamenty na Ciovo i to bez większego trudu, a bylismy z czteromiesięczną córeczką ( która oczywiście nie płaciła). Suma sumarum wyszło po 10 euro na osobę. w tym roku pojechac też w ciemna - ta wersja z pewnością sie bardziej opałca, chociaz wiąże się z ryzykiem.
Midunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midunia » 20.02.2007 09:04

Witaj Kris namiary wysłałam na maila pozdrawiam Midunia
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 20.02.2007 12:27

chyba nie do końca się zgodzę, byłem w Makarskiej w sierpniu, mieliśmy rezerwację, ale "babcie" koło dworca szukały chętnych do pokoi i apartamentów...poza tym, rezerwacja to chyba wtedy gdy coś płacimy z góry, prawda? często takie rezerwacje na maila to okazują się być lipą - co też doświadczyłem w Makarskiej. Niby facet miał trzymać pokój, a na miejscu się okazało, że już był zajęty...

mimo złych doświadczeń z Makarskiej z kwaterą i gospodarzami (choć było tanio, bo 10euro/ osoba - pokój dwuosobowy), to sądzę, że coś się znajdzie, chyba też ważne, aby na miejscu być z rana a nie ok. 22...
Kris1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris1973 » 22.02.2007 22:35

Dziękuje Wam wszystkim za zainteresowanie i pomoc.
Już wstępnie poczyniłem kroki do rezerwcji. Oczewiście mozna spokojnie w granicach 40 euro oferty wybrac!
Wielkie dzięki również dla Pauliny za fajne fotki
Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.02.2007 17:38

poczytaj temat: forum/viewtopic.php?t=8316&start=0

Chyba mam szczęscie, chociaż go nie szukam, ale lubie prowadzić mediacje - i to moze dlatego udaje mi sie osiagnąć przyziemny cel.
Jarek36
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek36 » 27.02.2007 10:54

Witam wszystkich. Pierwszy raz na forum i pierwszy raz wybieram się do Cro.
Przepraszam, że się podłączę ale planuje dokładnie taki sam pobyt jak Kris1973 (sierpień, Riwiera Makarska rodzina 2+1). Pobyt stacjonarny + możliwość zwiedzania (12 dni na miejscu).
Najchętniej Brela, Baska Voda ale inne tez wchodzą w rachubę.
Chciałbym się zmieścić w kwocie max. 50 EUR/dobę za apartament (b. zależy mi na osobnej kuchni). Bedę wdzięczny za pomoc doświadczonych Cromaniaków.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone