Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Może to pomoże w małym stopniu...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 06.06.2011 11:03

Ameryki nie odkryłem i zapewne gdzieś tu może były te namiary. Zapewne wielu z Was bazuje na tych informacjach, ale i tez zapewne wielu żółtodziobom i nie tylko może naprostować parę spraw.
Przynajmniej dla tych którzy muszą podróżować przez naszą kochaną Polskę wiele może oszczędzić nerwów i czasu.
http://www.gddkia.gov.pl/
Warto w planowaniu podróży korzystać z tej mapki gdzie są naniesione informacje o remontach i utrudnieniach ikonki szeroko rozpisują w czym jest problem.
Szerokości
http://www.gddkia.gov.pl/20/mapa-planowania-podrozy
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.06.2011 11:42

Swietny temat wiele mowiacy o tresci - GRATULACJE ;)

Stronke znamy od lat, ja zima kontroluje na kamerach stopien zasniezenia ...
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 06.06.2011 11:49

Taaa, szczególnie fajnie wygląda gierkówka na wysokości Tomaszowa i Rawy :twisted:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.06.2011 09:14

faziolot napisał(a):Taaa, szczególnie fajnie wygląda gierkówka na wysokości Tomaszowa i Rawy :twisted:

W ciągu dnia pon.-pt., a także w weekendowych szczytach opłaca się ten odcinek ominąć, nawet nadkładając kmów... Już niedługo, czekamy.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 07.06.2011 10:06

Marsallah napisał(a):
faziolot napisał(a):Taaa, szczególnie fajnie wygląda gierkówka na wysokości Tomaszowa i Rawy :twisted:

W ciągu dnia pon.-pt., a także w weekendowych szczytach opłaca się ten odcinek ominąć, nawet nadkładając kmów... Już niedługo, czekamy.

No właśnie - a jak w niedziele, pod koniec lipca?
Patrząc na te okienka, to część robót ma się zakończyć do 30.06. ... szczególnie tych za Rawą ...

A poza tym to patrzę i widzę, że Targeo.pl ma nową funkcjonalność - mapę Europy :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.06.2011 21:05

W niedzielę ruch jest dużo mniejszy, zwłaszcza rano/przed południem i zwłaszcza w kierunku południowym. W weekendy nie jeżdżą (prawie) żadne tiry, a wzmożony ruch leci dopiero pod wieczór i to w kierunku Warszawy.

Natomiast w ostatni piątek przy wyjeździe z Warszawy ok. 13, do Rawy dojechałem ok. 15. Przy pierwszym zwężeniu (koło Mszczonowa) przez prawie godzinę pokonałem dwukilometrowy odcinek do początku robót.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.06.2011 03:58

Miałem też jechać przez Rawę lecz po przemyśleniach wybrałem opcję przez Łódż.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 08.06.2011 09:24

Dzięki.

Z napisał(a):Miałem też jechać przez Rawę lecz po przemyśleniach wybrałem opcję przez Łódż.

No właśnie, patrząc na mapę - to jadąc z płn. najlepiej przez Łódź albo Łowicz, Brzeziny i wpadać na 8 - kę przed Piotrkowem.
Pozdrav

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone