adami12 napisał(a):A ja mam pytanko czy jest szansa kupienia winiety chorwackiej w polsce?
adami12 napisał(a):myslałem o zaoszczedzeniu czasu na papierologie i szukanie kapitanatu
Broke napisał(a):Koledzy,
proszę o pomoc - zastanawiam się nad kupnem małego RIBa /ala RIBa?/ wyglądającego identycznie jak ponton /tzn. nie posiadającego elementów wystających ponad pompowane burty/. Wymiary 3mx1,6m, waga ok. 60 kg.
Mam pytanie - czy mogę to cudo przewozić samochodem osobowym na relingach dachowych /chodzi o trasę zarówno do Cro jak i wycieczki po PL/?
Przepraszam za niefachową nomenklaturę ale dopiero zaczynam przygodę z tym sportem...
jacek_katowice napisał(a):Broke napisał(a):Koledzy,
proszę o pomoc - zastanawiam się nad kupnem małego RIBa /ala RIBa?/ wyglądającego identycznie jak ponton /tzn. nie posiadającego elementów wystających ponad pompowane burty/. Wymiary 3mx1,6m, waga ok. 60 kg.
Mam pytanie - czy mogę to cudo przewozić samochodem osobowym na relingach dachowych /chodzi o trasę zarówno do Cro jak i wycieczki po PL/?
Przepraszam za niefachową nomenklaturę ale dopiero zaczynam przygodę z tym sportem...
Teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś mógł to przewozić na relingach, ale jest tylko jedno ale, musisz sprawdzić jaka jest nośność Twojego bagażnika dachowego - znajdziesz to w danych producenta.
Pozdrav Jacek
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...