Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motorowodniactwo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 20:52

bogdan63 napisał(a):...no nie mogłem bo byli kulturalni i od razu rakije stawiali,
ale tak na serio to wystarczy wpisać w google "rent boat korcula" i pare linków wyskoczy np taki: http://www.korculainfo.com/adverts/adria/speedboat.html , ale ceny... nie mogę się oprzeć żeby nie skomentować, no zaje...,.
pozdrawiam
ps
jak takie ceny widzę to od razu pokazuje mojej żonce ile zaoszczędziliśmy kupując pontonik, i jaki to był świetny interes!!!!!!!!

za ile takiego RIBa można kupić?
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 06.04.2010 21:45

BUENAVISTA007 napisał(a):
bogdan63 napisał(a):...no nie mogłem bo byli kulturalni i od razu rakije stawiali,
ale tak na serio to wystarczy wpisać w google "rent boat korcula" i pare linków wyskoczy np taki: http://www.korculainfo.com/adverts/adria/speedboat.html , ale ceny... nie mogę się oprzeć żeby nie skomentować, no zaje...,.
pozdrawiam
ps
jak takie ceny widzę to od razu pokazuje mojej żonce ile zaoszczędziliśmy kupując pontonik, i jaki to był świetny interes!!!!!!!!

za ile takiego RIBa można kupić?

Nowy- ten model o którym mowa kosztuje około 10000 euro. u nas używany można trafić tak 23-30 tyś.zł. :D
Cezario_x
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cezario_x » 24.04.2010 16:38

BUENAVISTA007 napisał(a):Witam, czy ktoś wie gdzie i za ile można wynając motorówkę na patent sternika motorowodnego lub starszego sternika motorowodengo w OREBICZ lub okolicy

Na Korculi (w mieście Korcula):
http://www.cro-rent.com/project/Pages.aspx?grupacija=5
Wypożyczają bez problemu od kilku godzin / dni.
Te same łódki w Lumbardzie są droższe o 20Euro / dzień.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 26.04.2010 22:41

Nic nie rozumiem, dlaczego 9,9 KM ? Podobno w Chorwacji można bez papieru pływać do 5 kw a nie jak w PL do 9,9 KM. Coś się zmieniło, jakieś Unjednolicenie przepisów nastąpiło ?
Edit:
Dobra już widzę, oślepłem na chwilę :lol:
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 27.04.2010 07:54

Raschey napisał(a):Nic nie rozumiem, dlaczego 9,9 KM ?

Co masz na myśli pisząc "dlaczego 9,9 KM "? :roll: :oops:
Raschey napisał(a):można bez papieru pływać do 5 w PL do 9,9 KM.

W Polsce możesz pływać bez uprawnień motorowodnych z silnikiem do 10 kW (czyli jakieś 13,59 KM :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2010 08:10

.
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:20 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 27.04.2010 09:27

smoki3 napisał(a):wynajmują łodzie międzyinnymi o mocy 9,9KM.

To że chorwacka firma ma na wynajem łodzie z silnikami większymi niż 5 kW nie znaczy, że można/wolno nimi pływać bez uprawnień.
Temat podobny do tych z wypożyczaniem skuterów wodnych nad Bałtykiem osobom z patentem SM (zamiast SSM). Wynajmujący powinien sprawdzić uprawnienia tego, który będzie tym sprzętem pływał. W razie jakiś problemów (kontrola na wodzie albo wypadek :roll: ) mogą być duuuże :oops: nieprzyjemności dla obydwu stron.
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 27.04.2010 19:59

Dodać należy jeszcze że nie działają żadne ubezpieczenia w razie wypadku, kolizji ! A to niesie za sobą nie małe koszta, bo naprawa jak i części sprzętu wodnego nie są małe ! :(

Za brak patentu u nas mandat w wysokości 200 zł. :roll: Niby nie wiele! Ale czy nie lepiej wydać je na zimne piwko ? :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2010 07:53

/
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:21 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 28.04.2010 10:49

W tamtym roku w Mikołajkach wypożyczający łódkę 60 KM twierdził że wszystko jest ok i spoko i jak by coś to mam do niego dzwonić i on wszystko bez problemu załatwi. Ja jeszcze nie bardzo wiedziałem o co chodzi no i wiadomo że w Pl wolna amerykanka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2010 10:53

/
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:21 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 28.04.2010 13:18

Ktoś się orientuje czy mając polskie ubezpieczenie OC w Chorwacji będę musiał kupić jakieś ichniejsze ? Łajba o poj. 4,3 L 190 KM.
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 28.04.2010 13:48

rafiKRK napisał(a):Ktoś się orientuje czy mając polskie ubezpieczenie OC w Chorwacji będę musiał kupić jakieś ichniejsze ? Łajba o poj. 4,3 L 190 KM.

Wszystko zależy od warunków tego konkretnego Twojego ubezpieczenia - czy pokrywa szkody zaistniałe poza terenem RP.
Czasami jest to opcja do wykupienia (PZU), czasami (Pantaenius) może być "standardem" :wink:
daisykf
Cromaniak
Kornati

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 25.05.2010 09:28

Planujemy w czerwcu, pojechać w okolice NP Kornati, oczywiście z łódką, może ktos pływał w tym rejonie. Dokładnie myślimy o trójkącie- Skradin, Vodice, Zadar.
Spanie , slipowanie, ogladanie....
Za wszelką pomoc z góry wielkie dzięki.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 25.05.2010 09:30

rafiKRK napisał(a):Ktoś się orientuje czy mając polskie ubezpieczenie OC w Chorwacji będę musiał kupić jakieś ichniejsze ? Łajba o poj. 4,3 L 190 KM.

Ja ubezpieczam lodke w Warcie. OC na 2009-2010 ok 280zł.
Jest wystarczające w Chorwacji, np przy kupowaniu winietki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone