Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motorowodniactwo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2010 11:54

[quote="mo/
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 15.03.2010 12:20

smoki3 napisał(a):
mottom napisał(a): (poręcznej składanej kotwicy niestety nigdzie nie mieli)

były od 1kg w górę...
Ps.Chyba że w niedzielę zostały już sprzedane. 8O

Albo sprzedane albo po prostu w tym ścisku nie udało mi się dostrzec. Widziałem tylko te gumowe oraz okrutnie :roll: drogie "profesjonalne"..... :oops:
W której części targów widziałeś składane? Na czyim stoisku?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2010 13:00

/

smoki3
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 15.03.2010 13:25

smoki3 napisał(a):Nazwy firmy nie pamiętam, mieli bardzo dużo przeróżnego oprzyrządowania dodatkowego łącznie z odbojnicami , bojkami, kołami ratunkowymi itp.

Trudno - pewno i tak kupię przez jakiś sklep internetowy.
Kolejna dygresja - w ubiegłym roku sklep Bakista miał bardzo duże stoisko, gdzie można było kupić chyba większość ich "małego" asortymentu. W tym roku - dwa stoliczki, gdzie tylko rozdawali ulotki - porażka :oops:
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 15.03.2010 16:06

Uwaga wózko/stojak (Yamaha) nadaje się do mniejszych napędów max 30kg. Miałem nabyć takowy wózek na stoisku Akua Marine (hala1) w cenie 400pln pod silnik 15Hp(46kg) i sprzedawca zaznaczył iż jest zbyt delikatny jak na masę tego motorka (zbyt delikatne profile). Firma ta wykonuje wózki i stojaki na zamówienie Marine Serwis ul Wał Miedzyszyński 337. 03-980 Warszawa tel 22 617 20 55 e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Mottom tam też kupisz kotwicę, ewentualnie na Spójni mają bardzo duży wybór oraz przyzwoite ceny.

Pzd be-ja
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2010 16:19

/
Pozdrowienia.

smoki3
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 15.03.2010 16:27

be-ja napisał(a):Uwaga wózko/stojak (Yamaha) nadaje się do mniejszych napędów max 30kg. Miałem nabyć takowy wózek na stoisku Akua Marine (hala1) w cenie 400pln pod silnik 15Hp(46kg) i sprzedawca zaznaczył iż jest zbyt delikatny jak na masę tego motorka (zbyt delikatne profile).

Nie wiem czy mówimy o tym samym :)
Przed chwilą wysłałem zamówienie na ten wózek w TwinPower. W ulotce jest napisane, że może być do 20HP (na mój lekki 2-suw Yamaha 9,9/15 powinno być "akurat").
Nie wiem jakby się zachował taki stojak gdybym chciał na nim odpalić silnik, lecz nie do tego celu go kupuję. Głównie mi chodzi o łatwy/mobilny transport silnika na wózku i następnie wózka w aucie oraz przechowywanie silnika w pozycji stojącej w piwnicy .
Jak dostarczą, sprawdzę, pobawię się - postaram się coś napisać :roll: :D
Pozdrawiam
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 15.03.2010 17:37

Dokładnie ten sam. Zgadza się podają że do 20Hp, ale może mają już jakieś doświadczenie w eksploatacji tego sprzętu. 15dt jest dość lekki więc może będzie ok.

be-ja
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 17:27

Witam, czy ktoś wie gdzie i za ile można wynając motorówkę na patent sternika motorowodnego lub starszego sternika motorowodengo w OREBICZ lub okolicy
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 06.04.2010 17:43

Witam. Możesz wynająć ponton z silnikiem 20Hp Hondy na samym początku ul DR F Tudmana 11 vis a vis jest małe betonowe molo i tam mają pływadła, cena od 50 do 100E. W marinie z tego co wiem nie ma rentu łodzi motorowych.

Pzd be-ja
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 17:53

Dzięki, jeżeli tam gdzie wypływa prom do korczuli to wiem gdzie, a znasz coś większego niż ponton 20Hp?

be-ja napisał(a):Witam. Możesz wynająć ponton z silnikiem 20Hp Hondy na samym początku ul DR F Tudmana 11 vis a vis jest małe betonowe molo i tam mają pływadła, cena od 50 do 100E. W marinie z tego co wiem nie ma rentu łodzi motorowych.

Pzd be-ja
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 06.04.2010 18:54

Witam,
w Korculi - na Korculi jest wypożyczalnia, mają nawet kilkudziesięciokonne pływadełka, rowery, skutery, pontony, stronka internetowa też jest, można sprawdzić(najpierw znaleźć oczywiście trzeba), obok mariny w centrum korculi,
pozdrawiam
ps. cen nie pamiętam ale drogo było, niestety (dla mnie za drogo).
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 19:15

bogdan63 napisał(a):Witam,
w Korculi - na Korculi jest wypożyczalnia, mają nawet kilkudziesięciokonne pływadełka, rowery, skutery, pontony, stronka internetowa też jest, można sprawdzić(najpierw znaleźć oczywiście trzeba), obok mariny w centrum korculi,
pozdrawiam
ps. cen nie pamiętam ale drogo było, niestety (dla mnie za drogo).

No właśnie drogo i nie chcą wynając na dwa trzy dni, jak przypomni Ci się strona to napisz, może jak dzis zarezerwuje to uda się zbić cene.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 19:25

bogdan63 napisał(a):ps. cen nie pamiętam ale drogo było, niestety (dla mnie za drogo).

No przecież masz 60 centów w łapie , nie mogłeś sobie wziąć za darmochę :wink:
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 06.04.2010 20:38

...no nie mogłem bo byli kulturalni i od razu rakije stawiali,
ale tak na serio to wystarczy wpisać w google "rent boat korcula" i pare linków wyskoczy np taki: http://www.korculainfo.com/adverts/adria/speedboat.html , ale ceny... nie mogę się oprzeć żeby nie skomentować, no zaje...,.
pozdrawiam
ps
jak takie ceny widzę to od razu pokazuje mojej żonce ile zaoszczędziliśmy kupując pontonik, i jaki to był świetny interes!!!!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone