Cześć i czołem wszystkim:)
jak tam przygotowania do sezonu?
czy może ktos cos słyszał o nieszczęsnych rozporządzeniach?? wygląda, że robimy kurs a patentu i tak nie będzie...to jak do naszej Crolandii...
espeso napisał(a):czy może ktos cos słyszał o nieszczęsnych rozporządzeniach?? wygląda, że robimy kurs a patentu i tak nie będzie...to jak do naszej Crolandii...
FUX napisał(a):Niezawodny. Wyślij na priva namiar do siebie. Jest w profilu. Nie będę na Forum robił komuś reklamy.
FUX
dariusz73 napisał(a):ja zarazilem sie lodziami jakies 2 latatemu podczas pobytu w CRO.Ale to tez tylko dlatego ze urzeczywistnienie marzen stalo sie realne.Bo bedac jeszcze 3 lata temu nie zwracalem uwagi bo wiedzialem ze szczytem marzen byl sam przyjazd do CRO.Pozniej jednak moja sytuacja finansowa sie odwrocila i kompletnie zglupialem na punkcie wszystkiego co plywa.Mam dziesiatki magazynow ktore kupuje za granica, mnostwo ksiazek i jeszcze wiecej spedzonego czasu online przegladajac strony roznych armatorow.Jestem tez oczywiscie co roku na wystawach w Berlinie i Hamburgu. W tym roku kupilem ponton BRIGA 3,5m i YAMAHE 8KM 4suw.Zaluje ze ciagne przyczepe i musze na razie zrezygnowac z czegos wiekszego.Ale jak pojezdze tak z 5-6 lat z przyczepa to potem przesiade sie na jakiegos flybridga i mam zamiar odkrywac uroki miejs dostepnych tylko od strony morza. A wszystko w sumie dlatego ze 15 lat temu mailem okazje samodzielnie pplywac mala motorowka i pamietam jaka to frajda.
Gdyby ktos chcial wynajac wiekszy jacht na spolke na 2tyg i poplywac po wodach chorwacji albo grecji to jestm "za". Tylko ozcywiscie cos w miare duzego 13-14m.
ps. FUX jak cos to mozesz mi odpisac to o tym GPSie na wode z forum garmina
dariusz73 napisał(a):do prowadzenia lodzi do 24m w odleglosci do 20Mm od brzegu wystarczy starszy sternik, a bez ograniczen dot akwenu to juz musi byc sternik morski.
dariusz73 napisał(a):widze ze troche sie zmienilo. ale to i tak wystarczylby morski sternik.A jakbym sam zcarterowal to i tak 12m by starczylo.
a cos wiadomo juz kiedyma to wejsc w zycie ? i kiedy zaczna znowu wystawiac patenty ?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...