do jakiej mocy silnik można zamontować na łodzi żeby zarejestrować go w PZMINW , bez konieczności rejestrowania jej w PRS i robienia przeglądu słyszałem że do 100KM, ale chciałbym wiedzieć na pewno.
FUX - proszę poprawione.
D1ALVARO napisał(a):do jakiej mocy silnik można zamontować na łodzi żeby zarejestrować go w PZMINW , bez konieczności rejestrowania jej w PRS i robienia przeglądu słyszałem że do 100KM, ale chciałbym wiedzieć na pewno.
FUX - proszę poprawione.
D1ALVARO napisał(a):samart - dziękuje bardzo, tylko mam jeszcze pytanie ja mam tylko papiery na sternika motorowodnego , a nie żeglarskie czy w razie kontroli to nie będzie problem ( w końcu to inna instytucja niż ta w której łódź byłaby rejestrowana ) , i mam jeszcze taki mały ot kupiłeś tego riba 5,2m z allegro ja dobrze kojarzę link to go licytowałeś a chciałbym wiedzieć jak się na wodzie sprawuje bo myślę o takim samym ale z trochę większym silnikiem ( 80 - 115KM )
jak myślisz o prędkościach to zainwestuj w śrubę , bo np 50KM i 70KM to takie same prędkości ta sama śruba tylko 70 wyrwie większą wagę a jeśli ty pływasz w 2 osoby to bez sensu kupowac wielki silnik. więc np 80 czy 90 KM tak jak chcesz a reszte kasy na śrubę na "wymiar " cena około 1200złD1ALVARO napisał(a):samart - to fajnie , a możesz powiedzieć ile poleciał na tym johnsonie ,
D1ALVARO napisał(a):samart - to fajnie , a możesz powiedzieć ile poleciał na tym johnsonie , pywanie raczej w 2 osoby - czasami w 4 ale to max , przyczepkę brałeś w komplecie z ribem , jak się sprawywał w Cro , w sumie to zakładają do niego nawet 135km w 2 suwie i wytrzymuje z tego co słyszałem , sam myślałem nad 4 suwowym silnikiem 70 - 80 lub 90KM , ale 100-115KM można kupić w podobnej cenie i już sam nie wiem co o tym myśleć.
D1ALVARO napisał(a):samart - dziękuje Ci bardzo za cenne wskazówki co do tego riba , miałem go kupować na przyszły sezon ale chyba się jeszcze rok wstrzymam, w takim wypadku będę miał dylemat : Suzuki 70KM , Yamaha 80KM , Honda 90KM. i pewnie sportowa śruba do tego chociaż teraz będziemy częściej pływać w 4 osoby jak we dwie to może i ten 100km silnik Yamahy by się sprawdził generalnie chodzi mi też o to żeby zużycie paliwa nie było straszne więc jak kupie silnik 4 suw to będzie to silnik nowej generacji nie starszy niż 2 lata.
niedzwiedz40 napisał(a):SAMART- tym autem co na zdjęciu to chyba nie zwracasz uwagi na ciężar łodzi .
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...