napisał(a) Pienislaw » 31.05.2009 07:41
Witam wszystkich
i od razu wielkie dzięki wszystkim za nieocenione rady a w szczególności te Kolegi MorskiPas.
Dzięki Wam uzupełniam trochę ekwipunek, dokupuję prawidłową kotwicę i 10 czerwca ruszam do Sibenika, gdzie mam zamiar się zwodować swoją łajbą (OuickSilver 555 WA Commander + Mercury 100KM + Mercury 4KM) i wyruszyć na zwiedzanie okolicznych wysepek, mam zamiar nawet dopłynąć do Kornatów.
Jak dotychczas to robiłem krótkie rejsy wokół zatoczki, w której bywamy od kilku lat na Hvarze. Najpierw pontonem Zodiac + Mercury 50KM a od zeszłego roku już nowym QS 555 WA.
Ciągle mnie nosiło by nie tylko używać łódki stacjonarni z brzegu ale ruszyć na wyprawę.
Może ktoś wie gdzie się najlepiej zwodować w Sibeniku (najlepiej jakiś slip) lub okolicy rzeki KRK i gdzie można tam tanio zostawić auto z przyczepą ?
Czy ktoś pływał motorówką w tych rejonach i próbował się wypuszczać na wysepki i aż do Kornat ?
Później, jak nie zatonę icon_smile.gif , to chcę przewieźć łódkę na Korczulę bo podobno ostatniego czerwca jest tam Sylwester (w połowie roku) i też będę miał problem z wodowaniem bo nie znam tamtych rejonów.
Za wszelkie porady z góry dziękuję