Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motorowodniactwo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 19.06.2006 09:15

FUX napisał(a):
FUX napisał(a):
daisykf napisał(a):
FUX napisał(a):Dzięki Podaję w dziwny sposób adres mailowy, żeby mnie spam nie zasypał
mediakreator małpa post kropka pl
Będę zobowiązany.
FUX

Proszę powtórz ten post w pon. jak bede w firmie.To postaram się pomóc.

OK.
Odezwę się rano.

FUX

No to się odzywam dzisiaj, gdyż jutro muszę wcześnie rano wyjechać.

Rozmawiłem dzisiaj rano z moim brokerem, który obsługuje nasze firmy, i sytuacja jest następująca.
Dotychczas zajmowało się tą formą ubezpieczenia wiele firm, ale zaczęli dokładac do interesu.
Polecił mi.
1. ERGO-HESTIA mają najlepszą ofertę
2. Warta troche gorzej
potem dłuuuuuuuuuuuugo nic
i dalej

3. PZU
To tyle.
W pozostałych firmach ubezpieczenie z dużą dozą ryzyka.
Pozdrowienia
daisykf
Pozdrawiam

FUX
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.06.2006 14:56

Dzięki serdeczne.
Właśnie dzwoniłem do Energo Hestii. Dam znać, co z tego wyjdzie.

FUX
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.06.2006 22:01

No to garść wieści.
Hestia kilka lat temu odpuściła sobie ten typ ubezpieczenia. Zaproponowali mi ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków na jeden miesiąc od 50 000 PLN w kwocie ponad 375 PLN.
WARTA myśli i kalkuluje. Na razie ubezpieczenie w transporcie międzynarodowym wyszło im 132 PLN i ubezpieczenie w Kraju ponad 500 PLN. Problem w tym, że jeszcze OWU nie widziałem i nie wiem, jakie są wyłączenia.
Resztę relacji zapodam wkrótce, jak się coś wyjaśni.
Pozdrowionka

FUX

P.S. Tego Twojego brokera przetestuj, bo usłyszałem, że brokerzy takich ubezpieczeń nie mieli lub Hestia z brokerów nie korzysta. Może osoba informująca mnie o tym fakcie coś przekłamała, albo ja coś pomyliłem.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 20.06.2006 22:45

FUX napisał(a):No to garść wieści.
Hestia kilka lat temu odpuściła sobie ten typ ubezpieczenia. Zaproponowali mi ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków na jeden miesiąc od 50 000 PLN w kwocie ponad 375 PLN.
WARTA myśli i kalkuluje. Na razie ubezpieczenie w transporcie międzynarodowym wyszło im 132 PLN i ubezpieczenie w Kraju ponad 500 PLN. Problem w tym, że jeszcze OWU nie widziałem i nie wiem, jakie są wyłączenia.
Pozdrowionka

FUX

P.S. Tego Twojego brokera przetestuj, bo usłyszałem, że brokerzy takich ubezpieczeń nie mieli lub Hestia z brokerów nie korzysta. Może osoba informująca mnie o tym fakcie coś przekłamała, albo ja coś pomyliłem.

moja praca związana jest z dużym ryzykieml.(wypadek, deszcz,choroby, śnieg, i inne nietypowe sprawy).
używamy drogiego nietypowego sprzetu. Dlatego poslugujemy się w zawieraniu ubezpieczeń dużą firmą brokerską. Gdzie możemy indywidualnie negocjować warunki ubezpieczenia.Pewnie gratis ubezpieczyli by moją łódke, ale nie mogą. Takie mają zachodnie zasr...ne przepisy.
To co napisałem to dokładnie streszczenie rozmowy. Ale jutro do niej wrócę.i ich przycisnę.
A teraz zagadka, czy się zajmuje ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2006 06:37

daisykf napisał(a):
FUX napisał(a):No to garść wieści.
Pozdrowionka

FUX

moja praca związana jest z dużym ryzykieml.(wypadek, deszcz,choroby, śnieg, i inne nietypowe sprawy).
używamy drogiego nietypowego sprzetu. Dlatego poslugujemy się w zawieraniu ubezpieczeń dużą firmą brokerską. Gdzie możemy indywidualnie negocjować warunki ubezpieczenia.Pewnie gratis ubezpieczyli by moją łódke, ale nie mogą. Takie mają zachodnie zasr...ne przepisy.
To co napisałem to dokładnie streszczenie rozmowy. Ale jutro do niej wrócę.i ich przycisnę.
A teraz zagadka, czy się zajmuje ?

Tylko nie mów, że skrobiesz np. motocyklistów z latarni? Lub ... sam nie wiem. Pilotem ratunkowym?

FUX

FUX
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 24.06.2006 20:53

espeso napisał(a):O RRRRANY !!! jak mi schrzanią pierwszą łódeczkową wyprawę do cro to...nie ch tę kaczkę gęś kopnie

Dziś w Dzienniku Ustaw nr 115 opublikowano Rozporządzenie Ministra Sportu. Kto jeszcze nie ma patentu - a ma zamiar mieć - niech nie zwleka, bo jest duże prawdopodobieństwo, że ten gniot legislacyjny długo nie pożyje (z powodu sprzeczności z Konstytucją III RP).
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.07.2006 12:11

Czy ktoś wie, jak dokumentować staż morski przed ubieganiem się o patent starszego sternika motorowodnego? Lub ewentualnie inne patenty żeglarskie?

FUX
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.07.2006 12:24

Brudasa umyć
Obrazek
, jeszcze parę dni i jazda......
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 09.07.2006 14:09

FUX napisał(a):Czy ktoś wie, jak dokumentować staż morski przed ubieganiem się o patent starszego sternika motorowodnego? Lub ewentualnie inne patenty żeglarskie?

FUX

Z tego co wiem, a dowiadywałem się PZMW, należy iść na kurs starszego sternika motorowodnego. Pod warunkiem, że ma się staż min roczny (od daty wydania uprawnień na stopień sternika motorowodnego).
Na taki kurs zapisuje się na jesieni.
Patrze na to co masz z tyłu i mnie skręca , bo dopiero mogę ruszyć w drogę pod koniec sierpnia.
Stopy wody pod kilem.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.07.2006 20:25

jeszcze parę dni i jazda :wink:
Obrazek
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 18.08.2006 18:05

FUX ale czadowy sprzęcik :D nie wiem jak ale zamieściłabym tu i moj
mam pytanka .
podsumowując:
lodka zarejestrowwana
tutaj wykupuję ubezpiecznie?
w cro kupuje winietę?

czy się mylę?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2006 18:55

espeso napisał(a):FUX ale czadowy sprzęcik :D nie wiem jak ale zamieściłabym tu i moj
mam pytanka .
podsumowując:
lodka zarejestrowwana
tutaj wykupuję ubezpiecznie?
w cro kupuje winietę?

czy się mylę?

Nie nie mylisz. Winieta jest ważna rok, tak więc jak w przyszłym pojedziesz w lipcu, to jeszcze się załapiesz. Koszt około 500 z opłatami manipulacyjnymi.
Licz się jednakżę z wyższymi (znacznie) opłatami za paliwo i autobany w Cro.
Miłych wakacji i wrażeń.

FUX
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2006 19:36

Ubezpieczenie w miarę logiczne z jacht casco lecz bez silnika masz we Warcie. Musisz (nie musisz) kupić cargo na transport do i z Cro. Mnie to kosztowało ca. 700 PLN. Najpierw frycowe zapłaciłem w PZU.
Nie wiem, gdzie chcesz pływać w Cro?
Przydałaby się echosonda. Ja w pierwszy dzień władowałem się na skały :oops:
Mile widziany sprzęt (bączek) do przeprawienia się na brzeg. GPS niekoniecznie, lecz bardzo dokładna mapa morska koniecznie. Na moim GPS przeciąłem kawał Tisna i zrobiłem nową wyspę :wink: , ale generalnie mapa morska się sprawdziła.
Koniecznie komplet narzędzi od młotka, szczypiec, wkrętaków począwszy na zawleczce, taśmie izolacyjnej kończąc. Ze dwie butelki denaturatu do benzyny. Nie wjeżdżaj całą łodzią do wody na slipie. Najwyżej do wysokości opon (tej części opartej o ziemie oczywiście). Możesz mieć w piastach łożyska tzw. otwarte i do Polski nie wrócisz. Flagę polską i chorwacką. 2 kotwice, liny do nich po 25m + 30m zapasu, 2 szt. po 15m do cumowania, bojkę, gaśnicę. Pagaje, bosak, kapoki, koło ratunkowe. Na następny raz rozważam zakup 5KM silnika. Koniecznie rozłącz dla świętego spokoju akumulator. Ja go rozłączałem nawet na noc w porcie. Gdzie będziecie trzymali łódkę? Port, marina, na bojce?
Może Morski Pas lub Basko coś podpowie.

Pozdrawiam

FUX
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 19.08.2006 06:29

FUX napisał(a):Brudasa umyć
Obrazek
, jeszcze parę dni i jazda......

PIĘKNA !!!!
Czy ma jakąś kabinke do spania?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.08.2006 15:14

Niestety nie. Tylko coś do schowania się przed deszczem i cabrio przed słońcem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone