Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MotorÓwka

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BUENAVISTA007
Globtroter
MotorÓwka

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 03.04.2010 14:54

Wita, czy ktoś wie gdzie i za ile można wynając motorówkę na patent motorowodniarza (max dużą) w OREBICZ lub okolicy.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 03.04.2010 17:29

BUENAVISTA007 napisał(a):na patent motorowodniarza

:D Na taki patent nic Ci nie wynajmą :D
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 03.04.2010 18:37

Wiem że to nie za duzo, i pewnie potrzebne ISSA ale mam wypływane ponad 200h na łodziach 5 osobowych z silnikiem 60kw w rejonie szybenika. Nie szukam czegoś wielkiego ale...

Jacek L napisał(a):

mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 06.04.2010 07:30

BUENAVISTA007 napisał(a):Wita, czy ktoś wie gdzie i za ile można wynając motorówkę

"Schowałeś się" z tym tematem, więc nie dziw się, że mało kto chce/może odpowiedzieć.
Pytania tego typu zadawaj lepiej w istniejącym wątku, np Motorowodniactwo. - tam sporo osób (które mogłyby odpowiedzieć na podobne pytanie) ma ustawione "śledzenie". Ewentualnie tam zadaj pytanie z przekierowaniem na ten nowy wątek.

Jacek L napisał(a):

Nie ma czegoś takiego jak "patent motorowodniarza". Pewno chodziło Ci o Sternika Motorowodnego 8) :?
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 15:49

mottom napisał(a):"Schowałeś się" z tym tematem, więc nie dziw się, że mało kto chce/może odpowiedzieć.
Pytania tego typu zadawaj lepiej w istniejącym wątku, np Motorowodniactwo.

Nie ma czegoś takiego jak "patent motorowodniarza". Pewno chodziło Ci o Sternika Motorowodnego 8) :?

No właśnie , a skoro już to sobie wyjaśniliśmy, to proszę Moderatorów o wywalenie tego do kosza - po co zaciemniać i tak już zaciemnione :wink:
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 17:17

Jasne ze chodzi mi o patent sternika motorowodnego
:roll:
to miało być umieszczone juz istniejącym wątku ale nacisnąłem nie ten przycisk. Niech moderator przeniesie "to" tam gdzie trzeba :arrow:

Jacek L napisał(a):
mottom napisał(a):"Schowałeś się" z tym tematem, więc nie dziw się, że mało kto chce/może odpowiedzieć.
Pytania tego typu zadawaj lepiej w istniejącym wątku, np Motorowodniactwo.

No właśnie , a skoro już to sobie wyjaśniliśmy, to proszę Moderatorów o wywalenie tego do kosza - po co zaciemniać i tak już zaciemnione :wink:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 17:51

Panie Jacku! Zapomniał wół jak cielęciem był :?: bo ja pamiętam jakie Ty głupie pytania zadawałeś przed pierwszym swoim wyjazdem. (Głupie, to znaczy takie na które każde dziecko znało odpowiedź. ;) )

Faktem jest i tego się nie wypieram, że i Ty wtedy zarobiłeś zjebkę na dzień dobry, ale to jeszcze nie powód, żeby kultywować tę nową świecką tradycję :wink: To prawda, że z tym motorowodniarzem trochę przesadził, ale miej litość dla żółtodziobów - molim.

Pytania tego typu zadawaj lepiej w istniejącym wątku, np Motorowodniactwo. - tam sporo osób (które mogłyby odpowiedzieć na podobne pytanie) ma ustawione "śledzenie". Ewentualnie tam zadaj pytanie z przekierowaniem na ten nowy wątek.

A moim zdaniem jest odwrotnie. Właśnie w wątku "Motorowodniactwo" szanse na odpowiedź są minimalne. Bo kto tamten wątek odwiedza? Tacy, którzy mają własny sprzęt i wcale się nie rozglądają za wypożyczalniami. Tacy, którzy raz, czy dwa razy wypożyczali łódkę, albo tylko o tym myśleli raczej nie zaglądają do wątku "Motorowodniactwo", a tylko oni mogą koledze coś sensownego podpowiedzieć.

pozdrav K
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 18:01

BUENAVISTA007 napisał(a):Wita, czy ktoś wie gdzie i za ile można wynając motorówkę na patent motorowodniarza (max dużą) w OREBICZ lub okolicy.

Gdzie konkretnie w Orebić i okolicy to Ci nie podpowiem, ale wystarczy się przespacerować po okolicy, żeby znaleźć mnóstwo reklam i ogłoszeń z napisem "Rent a Boat". Ceny nie powinny wiele się różnić od podanych na tej stronie: http://www.max-rent.com/boat.htm

pozdrav K
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 18:02

No Panowie tylko bez bicia :D , od lat jezdze do chorwacji i ciągne za sobą przyczepę (tak wybrała rodzina) i niestety nie mam możliwości podłączenia drugiej przyczepy z łodzią. Wypożyczałem łodzie w innych portach ale nie w Orebiczu.

MorskiPas napisał(a):Panie Jacku! Zapomniał wół jak cielęciem był :?: bo ja pamiętam jakie Ty głupie pytania zadawałeś przed pierwszym swoim wyjazdem. (Głupie, to znaczy takie na które każde dziecko znało odpowiedź. ;) )

Faktem jest i tego się nie wypieram, że i Ty wtedy zarobiłeś zjebkę na dzień dobry, ale to jeszcze nie powód, żeby kultywować tę nową świecką tradycję :wink: To prawda, że z tym motorowodniarzem trochę przesadził, ale miej litość dla żółtodziobów - molim.

A moim zdaniem jest odwrotnie. Właśnie w wątku "Motorowodniactwo" szanse na odpowiedź są minimalne. Bo kto tamten wątek odwiedza? Tacy, którzy mają własny sprzęt i wcale się nie rozglądają za wypożyczalniami. Tacy, którzy raz, czy dwa razy wypożyczali łódkę, albo tylko o tym myśleli raczej nie zaglądają do wątku "Motorowodniactwo", a tylko oni mogą koledze coś sensownego podpowiedzieć.

pozdrav K
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 18:07

BUENAVISTA007 napisał(a):No Panowie tylko bez bicia :D

To było do mnie?
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 18:07

Dzięki - własnie jakas strona jest mi potrzebna. Te troche małe, moje ograniczenia są - do 12 metrów i kasa, najlepiej coś od prywatnego właściela.

MorskiPas napisał(a):
BUENAVISTA007 napisał(a):Wita, czy ktoś wie gdzie i za ile można wynając motorówkę na patent motorowodniarza (max dużą) w OREBICZ lub okolicy.

Gdzie konkretnie w Orebić i okolicy to Ci nie podpowiem, ale wystarczy się przespacerować po okolicy, żeby znaleźć mnóstwo reklam i ogłoszeń z napisem "Rent a Boat". Ceny nie powinny wiele się różnić od podanych na tej stronie: http://www.max-rent.com/boat.htm

pozdrav K
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 18:09

nie do moderatora :lol: Wszystko ok :!:

MorskiPas napisał(a):
BUENAVISTA007 napisał(a):No Panowie tylko bez bicia :D

To było do mnie?
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 18:17

BUENAVISTA007 napisał(a):Dzięki - własnie jakas strona jest mi potrzebna. Te troche małe, moje ograniczenia są - do 12 metrów

12m na "stermota" :?:

BUENAVISTA007 napisał(a): i kasa, najlepiej coś od prywatnego właściela.

Cienko to widzę (chyba, że na czarno).

PS. Masz dziwny sposób cytowania.
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 18:20

może być na "starstermota" :lol:

MorskiPas napisał(a):
BUENAVISTA007 napisał(a):Dzięki - własnie jakas strona jest mi potrzebna. Te troche małe, moje ograniczenia są - do 12 metrów

12m na "stermota" :?:

BUENAVISTA007 napisał(a): i kasa, najlepiej coś od prywatnego właściela.

Cienko to widzę (chyba, że na czarno).

PS. Masz dziwny sposób cytowania.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 18:27

MorskiPas napisał(a):Panie Jacku!

Eeeee nie panujmy .... Jacku wystarczy - moi przodkowie wyjechali daleko :D

MorskiPas napisał(a):Zapomniał wół jak cielęciem był bo ja pamiętam jakie Ty głupie pytania zadawałeś przed pierwszym swoim wyjazdem

A zadawałem , ale nie myliłem chyba pojęć ... Motorowodniarza z Motorowodniakiem :wink: i pytania były bardzo zwięzłe i dobrze sformułowane...

MorskiPas napisał(a):Faktem jest i tego się nie wypieram, że i Ty wtedy zarobiłeś zjebkę na dzień dobry

Ja też się nie wypieram .... ale Wy byliście tacy drętwi ,że tylko zjebka Was poruszyła i dowiedziałem się tego , co chciałem wiedzieć - wtedy nastąpiła odpowiedź konkretna , bez ściemniania i moralizowania :wink: zresztą w następnym poście napisałem ,że jestem zachwycony Waszą żywotnością i odpowiedzią :D

teraz też odpowiedź była konkretna !

MorskiPas napisał(a):miej litość dla żółtodziobów

No coś Ty - Facet ma więcej wypływanych godzin , niż ja :wink: No i jeszcze Twoje słowo - dalej" znaczy" :wink: ....
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone