Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MotorÓwka

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 18:31

A w tych innych portach wypożyczałeś od prywatnych właścicieli i to było coś większego niż zwykła motorówka? Napisz coś więcej na ten temat bo jest tu kilku zainteresowanych.
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 18:36

MorskiPas napisał(a):A w tych innych portach wypożyczałeś od prywatnych właścicieli i to było coś większego niż zwykła motorówka? Napisz coś więcej na ten temat bo jest tu kilku zainteresowanych.

Marina na Solarisie w Szybeniku, trzeba szukać - my wynajeliśmy od faceta, który mieszkał w pobliżu.
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 06.04.2010 18:37

Masz jeszcze czas i możesz do wakacji zrobić starszego sternika, a wtedy większość ograniczeń znika.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 18:38

BUENAVISTA007 napisał(a):Marina na Solarisie w Szybeniku, trzeba szukać - my wynajeliśmy od faceta, który mieszkał w pobliżu.

No dobra - ale napisz co wypożyczyłeś , za ile ,na jak długo, i jakie papiery miałeś ( nie chodzi o patent) od właściciela ....
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 18:43

Jacek_Do napisał(a):Masz jeszcze czas i możesz do wakacji zrobić starszego sternika, a wtedy większość ograniczeń znika.

On ma starszego sternika - napisał kilka postów wyżej :P
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 18:49

Jacek_Do napisał(a):Masz jeszcze czas i możesz do wakacji zrobić starszego sternika, a wtedy większość ograniczeń znika.

mam to juz za soba, ale jedziemy na kilka samochodów z campingami a na miejscu chcieliśmy wynająć dwie a kolega nie ma "starstermot", dlatego szukamy albo jednej większej albo dwie mniejsze. Dużą nie chcą wynająć na dwa/trzy dni tylko na tydzień a to ma być dodatek do wyjazdu - bo to wyjazd na camping.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 06.04.2010 18:50

Ja też już mam ... dlatego jestem ciekawy .... jaki sprzęt , za ile , jaki papier , jakie ograniczenia ( w tym kaucja , i inne pierdoły) - chciałbym sie dowiedzieć , w tym roku to chyba ostatni wyjazd z łódką na przyczepie .... Jeśli Bóg da ... będę pływał czymś , co nie nadaje się do transportu za autem ... szer. ponad 3,20 .... więc jestem zainteresowany czym pływałeś ..... reszta pytań po odpowiedzi !
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 19:02

Jacek L napisał(a):
BUENAVISTA007 napisał(a):Marina na Solarisie w Szybeniku, trzeba szukać - my wynajeliśmy od faceta, który mieszkał w pobliżu.

No dobra - ale napisz co wypożyczyłeś , za ile ,na jak długo, i jakie papiery miałeś ( nie chodzi o patent) od właściciela ....

Trochę na wariackich papierach. Teraz nie pamiętam co to było (no nie był jakis luksus, ale dość duża co podbnego do Fisherman Sessa 20) Spisalismy umowę użyczenia (jak od rodziny), duży depozyt + koszt 400e,(z resztą widział nasze przyczepy które zostawiamy), a wypożyczylismy na dwa dni.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 21:41

BUENAVISTA007 napisał(a):Teraz nie pamiętam co to było (no nie był jakis luksus, ale dość duża co podbnego do Fisherman Sessa 20)

Hmmm, jak Fisherman Sessa 20 jest duża, to ja jestem adminem tego forum. :lol:

Chyba czeka mnie odszczekiwanie :( :oops:

:wink:
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 22:00

MorskiPas napisał(a):
BUENAVISTA007 napisał(a):Teraz nie pamiętam co to było (no nie był jakis luksus, ale dość duża co podbnego do Fisherman Sessa 20)

Hmmm, jak Fisherman Sessa 20 jest duża, to ja jestem adminem tego forum. :lol:

No Flybridge to to nie było ale jazda i moc całkiem przyjemna - RIB przy tym to orzeszek :lol: Odszukam zdjęcia to napisze co to było :roll:

Chyba czeka mnie odszczekiwanie :( :oops:

:wink:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.04.2010 22:08

Strasznie chaotycznie piszesz, a szkoda, bo już się ucieszyłem, że przetarłeś ścieżkę i wbrew temu co ja wiem jednak da się wyczarterować coś większego za mniejszy pieniądz i na krócej niż tydzień.

Wracając do Twojego pytania, to w okolicy Orebića i Korczuli (miasta) nie widziałem żadnej firmy czarterującej duże jachty motorowe. Są tylko małe wypożyczalnie motorówek i RIB-ów.
BUENAVISTA007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BUENAVISTA007 » 06.04.2010 22:28

MorskiPas napisał(a):Strasznie chaotycznie piszesz, a szkoda, bo już się ucieszyłem, że przetarłeś ścieżkę i wbrew temu co ja wiem jednak da się wyczarterować coś większego za mniejszy pieniądz i na krócej niż tydzień.

Wracając do Twojego pytania, to w okolicy Orebića i Korczuli (miasta) nie widziałem żadnej firmy czarterującej duże jachty motorowe. Są tylko małe wypożyczalnie motorówek i RIB-ów.

Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "duża" :roll: ja szukam cos jak ELAN POWER
No a ceny i warunki w typowych Rent a Boat są wysokie i należy szukać wśród prywatnych właścieli - szukajcie na znajdziecie 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2010 07:33

BUENAVISTA007 napisał(a):
jedziemy na kilka samochodów z campingami a na miejscu chcieliśmy wynająć dwie a kolega nie ma "starstermot", dlatego szukamy albo jednej większej albo dwie mniejsze. Dużą nie chcą wynająć na dwa/trzy dni tylko na tydzień a to ma być dodatek do wyjazdu - bo to wyjazd na camping.

Nie myślałeś czasami o kupnie zestawu ponton +silnik. Ja z tego samego powodu co Ty (targam przyczepę kempingową), nie mogę podłączyć następnej przyczepy. Wiadomo łódź-ponton, inne pływanie. Doszedłem jednak do wniosku, że koszty wypożyczania pływadełek (przez parę lat wyjazdów wakacyjnych ) przewyższą poważnie cenę własnego zestawu. I jeszcze to szukanie po prywatnych ludziach, a czasami kempingi znajdują się na zupełnym odludziu.

Pozdrawiam.

smoki3
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 07.04.2010 09:29

BUENAVISTA007 napisał(a):Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "duża"

Pisałeś wcześniej o dwunastu metrach. To już nie jest "mała".

BUENAVISTA007 napisał(a):No a ceny i warunki w typowych Rent a Boat są wysokie i należy szukać wśród prywatnych właścieli - szukajcie na znajdziecie 8)

Nie spotkałem się z możliwością czarteru od prywatnego właściciela niczego większego od zwykłej motorówki (do 6-7m), ale to, że ja czegoś nie widziałem nie znaczy, że to coś nie istnieje. Pochwal się jak coś znajdziesz.
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone