Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motocyklowo witam i od razu pytam :)

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
_Wicher_
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Wicher_ » 08.06.2010 22:17

Nie znalazłem na forum żadnej powitalni, więc tutaj witam wszystkich forumowiczów :)
Mam na imię Michał, mieszkam obecnie w Rudzie Śląskiej i śmigam sobie tu i tam, razem z nową żonką na naszym motocyklu :)
Obecnie ujeżdżam Aprilię ETV 1000 Caponord :)

Wiedziałem o istnieniu tego forum od dawna, ale dopiero teraz, kiedy wybieram się z żoną w podróż poślubną, postanowiłem coś skrobnąć i oczywiście zasięgnąć języka :)

Liczę na porady kolegów i koleżanek ujeżdżających moto.

Chcemy wyruszyć w podróż 10 lub 11 lipca.
Jedziemy w ciemno, chcemy pojeździć po Chorwacji i liznąć trochę Czarnogóry.
Mamy 3 tygodnie luzu więc chcemy pojeździć, coś zobaczyć i jak da radę to i odpocząć
:lol:
Nie wiem, czy plan nie jest zbyt ambitny, jak na trzy tygodnie, ale spróbować moim zdaniem warto.
Widzę, że jest tutaj spore grono cromaniaków, którzy swojej przygody nie kończą na jednym wyjeździe. Podobnie jest np. ze skandynawią :) Byłem tam miesiąc, ale to i tak za malo na zwiedzenie tej cudnej krainy.
Tutaj obserwuję podobne sytuacje.

Wstępnie obrałem sobie trasę przez Czechy, Austrię i Slowenię.
Wracać chcemy przez Węgry.
Różne czytam opinie i kazdy radzi mi inaczej.
Jedni mowią, żeby pominąć Czechy i jechać przez Słowację, z kolei inni doradzają żeby np. w Słowenii darować sobie autostradę.
Nie ukrywam, że państwa przez, które chce jechać nie bardzo mnie interesują. Ważny jest dla mnie stosunkowo szybki i bezproblemowy dojazd.
Czy szanowne grono motocyklistów może polecić jakąś trasę? Wolę zdać się na radę tych doświadczonych, którzy faktycznie byli tam motocyklem i mają wyrobioną opinię na temat samej jazdy do Chorwacji, niż słuchać 10 doradców, ale kiepskich:)
Z racji tego, że jadę z moją panią, to po drodze muszę zrobić postój na nocleg. Żonka wytrzymuje spokojnie 500-600km, ale później to już różnie bywa, więc wolę się ubezpieczyć w razie czego :)
Jeżeli macie jakieś sprawdzone miejsca, gdzie można się kimnąć(oprócz pól namiotowych, bo na starość wygodny się robię), to za wszelkie namiary, czy sugestie będę wdzięczny :)

Każda rada czlonków plemienia motocyklowego mile widziana :)

Przy okazji prezentuję fotkę mojego stalowego rumaka i pozdrawiam wszystkich motocyklistów, tradycyjnym śląskim okrzykiem YNO JAZDA!!!

Obrazek[/img]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 10.06.2010 10:57

_Wicher_ napisał(a):Nie znalazłem na forum żadnej powitalni,(...)

my też witamy motomaniaka :)
Na forum znajdziesz wszystkie potrzebne Ci info - o drogach, cenach i noclegach, też tych tranzytowych.
Poczytaj i pytaj w danych wątkach.
Ps. Fajna aprilka :)
Pozdrawiam!
_Wicher_
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Wicher_ » 14.06.2010 13:10

Dzięki za info :)
Buszuję po różnych forach, ale na tym jest naprawdę mnóstwo informacji i przyznam szczerze, że szukanie bywa czasem męczące :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.06.2010 13:19

_Wicher_
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Wicher_ » 14.06.2010 21:32

Dzięki :)
Na pierwszy temat natknąłem się już jakiś czas temu :)
A drugi topik, to wyjazd w którym brał udział mój kolega :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.06.2010 07:46

_Wicher_ napisał(a):Dzięki :)
Na pierwszy temat natknąłem się już jakiś czas temu :)
A drugi topik, to wyjazd w którym brał udział mój kolega :)

Świat jest bardzo mały... :D
mors6
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mors6 » 15.06.2010 08:27

Uważam, że jesli nie interesują cię widoczki i zwiedzanie po drodze to tylko trasa Cieszyn, Brno Wiedeń Graz (w tej okoloicy nocleg bo połowa drogi od nas) Maribor Zagreb i dalej gdzie chcesz. Mam do Dalmacji 1150 km to pół trasy mam w Graz. Możliwości noclegu wiele w tamtej okolicy. Moim zdaniem najszybsza i najwygodniejsza także na moto. Sam kiedyś zaciagnąłem Bandita do Cro ale na przyczepie bo nie miał kto puszki poprowadzić. Uwagi: wybitnie śliski asfalt przynajmniej na Jardance ( i innych drogach ) w Dalmacji bardzo równy ale jakby zwietrzały i przez to bardzo śliski szczególnie gady choć pare kropli deszczu spadnie. Winkle super często motocykliści bez kasku choć nie do końca to popieram. Pozdrawiam Michał Gliwice.

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone