Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motocyklem do Chorwacji 2012

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
spining
Podróżnik
Motocyklem do Chorwacji 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) spining » 27.02.2012 17:09

Witam!
Wybieram się ze znajomymi do Chorwacji na motocykach (wyjazd 22 czerwca, powrot 30 czerwca);planujemy 7-8 maszyn, wiec ok 15 osob.

Szukamy dobrej, sprawdzonej kwatery (dla calej grupy, czyli 15 osob) na Istrii (lokalizacja dowolna) - prosze o pomoc, podpowiedzi, linki, wskazowki
Pozdrawiam i dziekuje!
Ostatnio edytowano 29.05.2012 06:34 przez spining, łącznie edytowano 1 raz
dzidek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidek » 19.04.2012 21:30

szkoda że nie wcześniej my solo od 15 czerwca do 1 lipca , mam pytanie jak tam jest z kradzieżami , gdzie zostawić toboły nad plitvickimi jeziorami i co z moto nie zakoszą ?? No i na objazdówkę (solo tzn ja i żonka )
spining
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spining » 20.04.2012 05:59

dzidek; u nas nastapila zmiana planow - startujemy 22 czerwca, a powrot 30
nie odpowiem na Twoje pytania, poniewaz jedziemy pierwszy raz, ale sluchajac relacji znajomych, ktorzy podrozowali po Chorwacji, generalnie jest bezpiecznie, przyjaznie; ale ....lepiej byc czujnym

szerokosci i przyczepnosci

do zobaczenia na trasie
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 22.04.2012 10:07

Byłem kilka razy na moto i zero problemów, można w miasteczkach znaleźć darmowe parkingi tylko dla motocykli, w Plitvicach motocykle parkowały tylko na pierwszym parkingu (od strony Zagrzebia) co miało i tak plus bo z tego miejsca zaczynała się trasa do zwiedzania, niektórzy co zaparkowali na parkingu nr2 zaczynali zwiedzanie od środka nie wiedząc co tracą.
No i w Plitvicach parkowanie też było za free.
W sezonie jest dużo turystów, ja jeździłem zawsze przed, to z kwaterkami i cenami nie było problemu, choć pod koniec maja jeszcze dużo domów było pozamykanych a sklepiki i knajpki nieczynne.
Myślę, że też się wybiorę w tym roku ale gdzieś ok Bożego Ciała, zastanawiam się czy HR czy może Alpy?
Czas przejazdu przed sezonem, niezbyt szybkiego (ok 130/h bo moto dużo żarł) to ok 14h z Zabrza do okolic Drvenik (to już za Makarską riv)
4.00 wyjazd, 18.00 kąpiel (odparzonego tyłka) w Adriatyku.
spining
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spining » 28.05.2012 11:45

odswiezam temat - mamy 4 wolne miejsca w pokoju 4-osobowym - koszt za tydzien 250 zl/osobe
melon1968
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) melon1968 » 28.05.2012 17:41

Witam,proszę o więcej szczegółów o kwaterze,terminie,miejscowości.
spining
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spining » 28.05.2012 19:17

melon1968 napisał(a):Witam,proszę o więcej szczegółów o kwaterze,terminie,miejscowości.

http://allegro.pl/chorwacja-zadar-pokoj ... 76209.html
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 29.05.2012 05:41

dzidek i melon1968

zapraszam też do tego tematu:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9747

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone