Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motocyklem do Chorwacji 2009

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
djmarc
Autostopowicz
Motocyklem do Chorwacji 2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) djmarc » 13.06.2009 17:27

Witam!
Wybieram się z żoną na Chorwcję na motocyklu na przełomie lipca i sierpnia.
Szukamy kompanów podróży. Wyjazd w okolice Makarskiej moto yamaha xj600, prędkość raczej turystyczna. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
Pozdrawiam!
ps data wylotu 27lipca
Ostatnio edytowano 14.07.2009 20:34 przez djmarc, łącznie edytowano 1 raz
Marcin W.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin W. » 15.06.2009 20:26

Witam. Zazdroszczę że motorem. Ja z roodzinką raczej puchą w tym roku. Ja ma Kawe Vulcan VN1600 i zrobiłbym Chorwację na 2 kołach ale jak sobie pomyślę że prędkość przelotowa o 100-120 to aż mnie trzęsie. raczej jakiś duży turystyk nienawidzę robić trasy na 10 razy. Jadąc pucha jadę 24 h i dojeżdżam na miejsce potem umieram. Wiem że motorem to co innego relaks widoki i inne odczucia. Żałuję że się nie dołączę i że generalnie zabrałem miejsce na mądrzejsze odpowiedzi. Ale serdecznie pozdrawiam.
DawidC
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DawidC » 26.07.2009 11:11

Witam,
Troche za późno tu zajrzałem...
Ja ruszam dziś w nocy z niedzieli na poniedziałek spod Gliwic do Makarskiej. Jade z dziewczyną na Fazerze 600 przed Wien, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac i potem krajową 1 na Knin. Potem chce odbić w strone wybrzeża i dalej jechać już krajową 8.
Do zobaczenia gdzieś na trasie i szerokości :)
Pozdrawiam
Dawid
kroma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroma » 26.07.2009 12:09

witam,ruszamy 16 sierpnia rano z Poznania do Trogiru(Ciovo), 2 motocykle z "Plecaczkami",M1800R i Bandit600,przewidujemy nocleg....chyba Słowenia
PaulinaSz
Turysta
Suzuki V-strom

Nieprzeczytany postnapisał(a) PaulinaSz » 01.06.2010 08:15

Witam, my 20 czerwca wyruszamy do Breli, zachaczymy o Pragę Czeską, Wiedeń - Prater wesołe miasteczko i Słowenię - jaskinię Postojny.
Motor Suzuki V-Strom, ja niestety jako plecaczek.
Powrót przez Węgry i ok. dwóch dni nad Balatonem.

Pozdrawiam :P
Maciek NTV
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek NTV » 01.06.2010 08:51

Witam! My też w tym roku na jednośladach, Honda NTV i xj-tka (może jeszcze się dołączy VFR i shadow -ka), wyjeżdżamy 15 sierpnia z Katowic, lecimy do Czech zobaczyć MotoGP na torze w Brnie a potem na Węgry, Bratysława, nocleg nad Balatonem i potem prosto na CRO autostradką a potem wybrzeżem do Biogradu. W planach dużo wycieczek na miejscu więc może się gdzieś tam spotkamy na trasie... ;) Pozdrawiam
djmarc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) djmarc » 01.06.2010 21:14

Witam wszystkich.
Mnie w zeszłym roku udało się oblatać praktycznie całą cro. na XJ600 razem z plecaczkiem, przepiękne miejsce idealne na moto.
W tym roku na początku lipca może się uda powtórzyć wypad do Chorwacji.
Myśleliśmy również o Bułgarii oczywiście na moto ale czy warto tam jechać?
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie!
PaulinaSz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PaulinaSz » 02.06.2010 08:51

My najpierw planowaliśmy Bułgarię i Rumunię, ale troszkę nas ta Rumunia odstraszyła, troszkę żałuję bo strasznie chciałam przejechać trasę Transforgardzką, ale stwierdziliśmy, że w tym roku sobie darujemy i jako, że będzie to nasza pierwsza taka długa wyprawa motocyklem to jedziemy tam gdzie już byliśmy kilka razy, ale samochodem i z dziećmi i wiemy co i jak, a Rumunia nam nie ucieknie. A teraz taki wypad tylko we dwoje. :roll:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 03.06.2010 12:00

PaulinaSz napisał(a):My najpierw planowaliśmy Bułgarię i Rumunię, ale troszkę nas ta Rumunia odstraszyła, troszkę żałuję bo strasznie chciałam przejechać trasę Transforgardzką, ale stwierdziliśmy, że w tym roku sobie darujemy i jako, (...):

Ta traska to tylko lipiec-sierpień.
W czewcu zdarza się tam śnieg jeszcze.
Pozdrówki! :)
PaulinaSz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PaulinaSz » 14.06.2010 14:55

No i chyba z naszej wyprawy wyjdzie jedno wielkie g...., jestem taka wściekła, że mogłabym kogoś zabić, gdyby tylko znalazła się choć jedna osoba winna. Wszystko przez tą z..... pogodę, wyjazd miał być w niedzielę, a na najbliższe dwa tygodnie zapowiadają tylko deszcze i deszcze, nic tylko wyć!!!! :( jeszcze taka wściekła nigdy nie byłam, to miała być nasza pierwsza taka długa wyprawa i sami bez dzieci tylko we dwoje i ja już nie mogę :cry:
djmarc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) djmarc » 14.06.2010 21:14

PaulinaSz jak chcecie jechać do cro to nie przejmuj się pogodą po prostu wsiadajcie na motocykl i w drogę, tylko zaopatrz się w kondomy przeciwdeszczowe. Ja z żonką w zeszłym roku mieliśmy podobny dylemat.
Wyjeżdżaliśmy z Polski w lekkiej mżawce, później ok 150km w deszczu (do połowy Słowacji). W pewnym momencie już chcieliśmy wracać, ale po drodze spotykaliśmy wielu motocyklistów w podobnej sytuacji, i zaczęło się robić wesoło. Od połowy Słowacji wyszło słoneczko, a na Węgrzech już było gorąco. Nocka nad Balatonem, i rano dalej w drogę, a im bliżej wybrzeża tym większy banan na twarzy. Tak więc nie ma się co przejmować deszczem bo widoki zrekompensują cały trud, a w Chorwacji pogoda to chyba zawsze jest. Jeśli macie tylko możliwość pojechać na moto to zróbcie to naprawdę polecam taką przygodę.
Pozdrawiam
bandrze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bandrze » 06.07.2010 07:07

Czy ktoś wybiera sie z poczatkiem sierpnia? Planuje Cro V-Starem 1100 bez extremy, wybitnie turystyka.
spining
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spining » 04.06.2012 15:33

odswiezam temat;
my 21 czerwca 2012 ruszamy z Działdowa (Mazury) na 4 maszyny: Intruder 1800; Honda VTX 1300; Kawasaki Vulcan 1700 i Yamaha Road Star 1700 w okolice Zadaru; nocleg chyba wypadnie w Graz; moze ktos machnie raczka po drodze???
do zobaczenia
lewa w gore
Vęgorz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vęgorz » 04.06.2012 19:45

Pewnie już będziecie z powrotem w Polsce więc się nie zwidzimy. Z sąsiadem
ruszamy z Olsztyna do Makarskiej 13 lipca na litrowych SV-kach.
spining
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spining » 04.06.2012 22:15

powrot planujemy 1 lipca, wiec...miniemy sie
zycze udanego i szczesliwego wypadu
lewa w gore
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone