Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motocyklem do Chorwacj

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 27.04.2009 16:33

mutiaq napisał(a):" na glavnoj obilaznici iznad Zadra".
... przy głównej.... (?) :roll:

przy głównej obwodnicy
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 29.04.2009 05:41

ewutka napisał(a):

przy głównej obwodnicy

I wszystko jasne :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 29.04.2009 10:39

Plumek napisał(a):
ewutka napisał(a):

przy głównej obwodnicy

I wszystko jasne :D

No to bede miała pewnie spory kawałek drogi do "przejżenia" :twisted: :roll: :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 04.05.2009 07:03

Ja ze swojej strony dodam, że wszystko, co odkryję nowego, albo co będę uważała za stosowne Wam przekazać w sprawie moto w Cro - będę pisać w jednym miejscu, a mianowicie TUTAJ.
pandrew86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pandrew86 » 15.05.2009 19:53

Tak mi się skojarzyło, że moja CB 500 była powodem m.in. decyzji, że nie jedziemy autostradami. Ale bardzo mi się podobało! Jak się nam już zupełnie nie śpieszyło to zamiast trasy najszybszej ustawialiśmy na GPS najkrótszą. Jechaliśmy takimi wiochami, że szok :D Ale przez to poczuliśmy klimat tych miejsc.
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 25.05.2009 21:10

Bodzioch Marek napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Chusta chustą ale obowiązek jest...nie patrz na miejscowych
nigdy, ale to nigdy na wybrzeżu nie zakładałem kasku (z wyjątkiem przyjazdu i wyjazdu) i nigdy policja uwagi mi nawet nie zwróciła.Krótkie przewietrzanie łaba jak i traski po ponad 100km na zwiedzanie. Inna sprawa to bezpieczeństwo- ale gdzie jak nie tam można spokojnie poczuć wiatr we włosach.??

Na wyspach greckich tez nie roztajemy się z motorkiem no i ten wiatr we włosach. A kask ubieramy dopiero jak nam szykuje się nocny powrót z kolacji :D
A policja to nas raz zatrzymała, ale jechaliśmy w trójkę na motorku 8O
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.07.2009 12:56

Chciałabym Was zapytać, jak wygląda sprawa z wypożyczeniem motocykla w Chorwacji?
Czy są takie wypożyczalnie wogole?
Interesuje mnie wyspa Pag, ew. Zadar, ale inne miejsca też...
Czy ktoś wie może? :)
Pozdrówka!
dąbrówka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dąbrówka » 07.07.2009 13:45

W zeszłym roku, gdy wracaliśmy autostradą niemiecką od Graz trzymał się nas jeden motocyklista - widać było po nim zmęczenie przypuszczalnie jechał z Cro, bo zjechał wcześniej (mąż go zauważył z uwagi, iż sam na tym tle ma kota :) ) ze zjadu prowadzącego do Chorwacji - my jechaliśmy z Włoch, jechaliśmy "starą" autostradą. Mąż również jest motocyklistą, więc solidarnie "użyczyliśmy" mu naszego tunelu aero, z czego on chętnie skorzystał a jechaliśmy Vanem (VW Sharan), więc tunel był spory hehe. Mąż trzymał stałą prędkość a pan jechał tuż za nami, co rusz rozprostowując nogi i ręce - cierpły mu chyba ze zmęczenia. Trzymał się dobre siąt jak nie set kilometrów, aż zjechał biedak na jednym ze zjazdów na parking - naprawdę widać było po nim, że ledwo już się trzyma. Ja to chciałam nawet się cofać za nim aby dalej go wspomagać naszym tunelem hehe ale na autrostradzie nie jest to możliwe niestety. Nie wiem czy był to Polak czy Niemiec .....może ktoś z was?
Podziwiam was za odwagę jazdy motcyklem w tak długą trasę...samochodem człowiek przyjeżdża zmęczony a co dopiero motocyklem, a jeszcze jak pada to już w ogóle...wielki szacun!
Justa38
Plażowicz
Motocyklem przez CHorwację :))

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justa38 » 31.07.2009 09:22

Witam,
Jestem tutaj nowicjuszem na forum i jesli zle wprowadziłam temat to z góry bardzo przepraszam.

Wybieramy się we wrześniu na wakacje motocyklami do Chorwacji i chciałabym dowiedzieć się jak wyglądaja, drogi, toleracja kierowców itp. Jeśli ktos przemierzył Chorwację na 2oo to proszę o jak nawięcej informacji. Ile winety czy tak samo jak na auto. I przede wszystkim co najlepiej zabrac do jedzenia. Posiłki będziemy robić we własnym zakresie

My do celowo będziemy stacjonować w Tucepi i z tego miejsca planujemy szereg wycieczek na Makarską, Dubrownik, Jeziora itp.

Pozdrawiam
Justyna
jorgus111
Cromaniak
Re: Motocyklem przez CHorwację :))

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 31.07.2009 09:29

Justa38 napisał(a):Wybieramy się we wrześniu na wakacje motocyklami do Chorwacji

Poczytaj sobie tą relację :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24299&highlight=
Justa38
Plażowicz
Re: Motocyklem przez CHorwację :))

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justa38 » 31.07.2009 09:38

jorgus111 napisał(a):
Justa38 napisał(a):Wybieramy się we wrześniu na wakacje motocyklami do Chorwacji

Poczytaj sobie tą relację :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24299&highlight=

Dziękuję :))
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.07.2009 11:30

Justa to Ty ? (od Rafała, że tak powiem)
maciek1982
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek1982 » 29.08.2009 19:08

Cześć!

Wybieram się we wrześniu do Chorwacji na moto (między 5/09 a 22/09 - dokładny termin do dogadania ale 23/09 muszę być w pracy).

Czy jest ktoś chętny żeby się przyłączyć albo jeśli macie juz ekipę to czy można sie do kogś przyłączyć?

Pozdr.
Justa38
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justa38 » 25.01.2010 21:31

JacYamaha napisał(a):Justa to Ty ? (od Rafała, że tak powiem)

Tak Jacek to ja ;):))))))))))))))))))))))))

Piękna yamahaxj, zapraszam na forum www. xj.prv.pl

pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.01.2010 07:53

Justa38 napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Justa to Ty ? (od Rafała, że tak powiem)

Tak Jacek to ja ;):))))))))))))))))))))))))

Piękna yamahaxj, zapraszam na forum www. xj.prv.pl

pozdrawiam

Widzę, że hasło i post odszukane :lol:
Pozdrowienia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Motocyklem do Chorwacj - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone