Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motocyklem do Chorwacj

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mario1000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario1000 » 23.03.2009 21:51

joajer napisał(a):Słuchajcie, z tym deszczem po drodze to nie ma tak źle, ja miałem okazję w 2008 (w 2007 też) oprócz deszczu spotkać i śnieg na swej drodze, a w czerwcu to mnie na trasy Alpejskie nie wpuścili bo drogi zasypane, i trzeba bylo kupę km nadrabiać naokoło Alp w temperaturze nie przekraczającej 10 st a często było i poniżej 5st. Połowa czerwca :!: Do tego leje a do domu 1000km :D

Hehe Przyjechałem kiedyś na Grosglokner też w czerwcu , znalazłem kwatere , zdjąłem kombi , zjadłem 2 piwa i....i zaczął padać śnieg ! Szok ! Ale na szczęście rano drogi były black :D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 23.03.2009 21:59

mario1000 napisał(a):... zjadłem 2 piwa i....

Musiałeś być mocno głodny :wink: :oczko_usmiech: ale po wjeździe na Grossglockner....rozumiem :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2009 22:30

joajer napisał(a): (zauważyłem ,że czas na forum mamy już letni :!: )

Czas na forum ustawiasz sobie sam w profilu :lol:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 23.03.2009 22:30

Mario, kumple sie przesiadają na turystyki a mnie ani to ani choperki nie krecą. Chciałbym GSX-R 1000 na przyszły rok, ale na co mnie będzie stać tego nawet moja wróżka nie wie... :wink:
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 23.03.2009 23:34

Bodzioch Marek napisał(a):Obecnie bez sprzętu i w tym sezonie odpuszczam, ale za rok koniecznie - mozeby tu zacząć ekipe montować na jakiś chocby 5-cio dniowy wylot, wygrzać kości...??

Mogło by się udać :D
Kupisz jakiegoś sprzęta to po planujemy.
A wcześniej gdzieś też śmignąć możemy, bo blisko mieszkamy :D
mario1000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario1000 » 24.03.2009 17:04

Fajna bokserka jest GSXRka - mi się udało kupić nówencje po super zajefajnym rabacie . A tak ap ropo ludziska ! Jeżeli ktoś jeździ na czymś co potrafi jechać 250 to zapraszam na wypady - jestem z Wodzisławia Śląskiego i w większość ciepłych wolnych dni gdzieś się bujam . Planuje wyjazd na 3 dni nad jezioro Garda w średnio długi majowy weekend . Później w połowie czerwca Albania, Grecja i Turcja oraz w późniejszym terminie koniecznie Alpy no i Praga aaa no i Wiedeń jeszcze ze 2 razy . Jak ktoś zainteresowany to pisać !
:D
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 24.03.2009 23:17

Co ty chcesz żeby mi rączki powyrywało :?:
250 na bandicie :?
Moje najbliższe plany to 19-04-2009 Rozpoczęcie Sezonu na Jasnej Górze
Czerwiec Cro i Bośnia i moto GP Brno
Jak mi dzidzia pozwoli to może jeszcze jakiś krótki weekendowy wypad.
mario1000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario1000 » 25.03.2009 14:33

Nie mówię że mamy jeździć z tą szybkością ale motorki które jej nawet teoretycznie nie rozwijają w trasie z litrówkami są po prostu uciążliwe . A co do toru to również jedziemy do Brna na Fun on track EYBIS - Są jeszcze wolne miejsca !
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 25.03.2009 19:39

mario nie przesadzaj, jeżdził z nami kolega na starym VX-ie i dawał rade. Wiele zależy od drivera. Jeśli to fajny koleś to nie ma problemu by jechac te kilka km/h wolniej a i tak prędkość podrózna na zwykłych drogach raczej nie przkracza 160-170km/h. Możliwości przyspieszeń i wyprzedzeń też są niewiele gorsze. A na autostradzie cóż- fajnie jest jak przekroczysz granice chorwacką i zapinasz 200-240 (nie jest też komfort z sakwami pasażerem i torba na bak tak non-stop trzymać- choć... super bo chwila moment i nad morzem), chętnie nimi nie jezdzimy, a jeśli jeżdzimy to czekamy na stacjach benzynowych co jakis czas a wolniejsi mają krótsze odpoczynki..;).

Zdziwiłbyś się, kilka lat temu prowadził kumpel (z zacięciem sportowym ) na ... starej virażce 750 (ver USA) cisnął tym 195/h non stop i tylko pytał ile bo przekręcał licznik, gang silnika ... ino TRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Na jadrance obawiam się że nie miałbyś szans, winkiel bez iskier z podnóżków to winkiel stracony.. :wink:

A jak sie chcesz mario wyżyć to nie wiem czy dalej są wtorkowe treningi na torze w Przeźmierowie, jeśli tak to polecam, naprawde warto, po nich mykasz sobie na zwyklych drogach lajtowo i bezpiecznie
siowas_88
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) siowas_88 » 26.03.2009 11:27

słucham tych różnych opowieść o prędkościach przelotowych na autostradzie w cro. Jest tam tak lajtowo z policją ze można bez stresu smigac ponad 150km/h (oczywiscie na moto). 1 sierpnia lecimy z kumplami- razem 4 moto do cro. Same plastiki (R6, F4i x 2) tylko jedna z750.

Pozdrawiam
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 26.03.2009 11:46

Może po prostu jeszcze policja nikogo nie przydybała :lol:
Albo można podjechać do Omisia i poznać szefa policji kryminalnej
wynajmuje tam kwatery :twisted:
siowas_88
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) siowas_88 » 26.03.2009 11:59

a jak wogule z tymi mandatami jest na obczyźnie?? Trzeba płacić gotówką czy jak?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.03.2009 12:14

Tu jest początek a później tu
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 26.03.2009 13:41

powiem tak, na moto jeszcze mandatu nie zapłaciłem.. za granicą oczywiscie. Choć próbuje sobie przypomnieć i w kraju również. acha, podgięta tablica skutkuje, choć już prostowałem na poczekaniu. Zdjęcia moje zdjęcia ze stacjonarnego FR widzieli koledzy wezwani, stara sprawa. Panowie, szybko można jezdzić, ale z głową czyli tam gdzie widzicie, że można. Choć na Słowacji zaliczylismy pierwsze winkle z kolanem po asfalcie to jednak zawsze mam "hamulec" przy jazdach przez lasy i inne tereny z wysoką roślinnością. To samo nocą.

Samochodem mandaty lub "mandaty" za granicą płaciłem wielokrotnie
mario1000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario1000 » 26.03.2009 15:00

Noo fajny test VX kontra GSXR1000 :lol: każdy jeździ tak jak lubi ale nawet mój kolega na GSXR750 ma problemy z dojechaniem i nie chodzi tu o max speed lecz o przyspieszenie np. przy wyprzedzaniu ze 140 do 200 i później słabsze motorki po prostu zostają het za górami . Na tor jeżdżę do Brna na 3 dni wykupuje się jazdy i śmiga do bólu . Z Zagrzebia do Makarskiej jadę 3 godziny z tankowaniem a co do mandatów w CRO to owszem płaciłem i są dość drogie od ubiegłego roku coś podobnie do Austrii . Poza tym chorwacka policja jest skorumpowana tak samo jak nasza i można się dogadać ostatnio dałem 50 euro za 2 motory i uroczystą obietnicę że więcej się to nie powtórzy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Motocyklem do Chorwacj - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone