Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Most w Mostarze BiH

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darix
Plażowicz
Most w Mostarze BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) darix » 17.07.2005 18:59

Proszę o podpowiedź jak najlepiej dojechać do mostu jadąc w kierunku Chorwacji. (którym zjazdem zjechać, gdzie zaparkować samochód i inne ciekawe informacje)
Dziękuję i pozdrawiam. :lol:
violonczela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) violonczela » 17.07.2005 20:56

Mam nadzieję darix, że nie będziesz miał(a) nic przeciwko,że podłączę się do twojego pytania. Też mnie interesuje gdzie najlepiej i najbezpieczniej zaparkować w Mostarze, no i żeby było blisko do starego miasta i mostu. I jeszcze jedna prośba: gdzie w internecie znajdę plan miasta, próbowałam sama ale niestety jestem słaba w guglaniu :lol:
A może jeszcze jakieś namiary na jakąś knajpkę w Mostarze z dobrym, orientalnym jedzonkiem ?

Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.07.2005 21:26

Darix wpisz w wyszukiwarkę słowo "Mostar" i znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na interesujący Cię temat.
Violonczela blisko starego miasta są parkingi , często jest nią ulica po jednej stronie gdzie za jedną godzinę postoju trzeba zapłacić 1 Euro. W starym mieście widziałem kilka restauracji ale w nich nie jadłem więc trudno mi coś polecić.

Pozdrawiam :wink:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 18.07.2005 07:23

A wogóle warto tam jechać?
Czy jest tam coś ciekawego po za tym mostem?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.07.2005 08:39

Łukasz napisał(a):A wogóle warto tam jechać?
Czy jest tam coś ciekawego po za tym mostem?

Jasne, że warto - zrób, jak poleca krakuscity: forumowa wyszukiwarka i mostar. A jak nie, to spacer do empiku, powertuj przewodniki i zobaczysz :)

Plumek
daro_
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro_ » 18.07.2005 09:29

Witam
Jeżeli chodzi o parkowanie to są parkingi przed mostem po stronie katolickiej ,płaci sie jakieś grosze za parking,ale warto dać choćby 1 euro małym smykom wałęsającym sie koło aut ( ja dałem ) a oni zobowiazują sie do pilnowania samochodu ,myśle ze jest to ich sposób na zycie.Sam Mostar jest piękny i naprawde warto do niego zajrzeć.
Pozdrawiam
grzegorztttt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorztttt » 19.07.2005 07:37

A kto nie widział niech zobaczy live cam :
http://www.starimost.telecom.ba/indexe.php?link=1

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone