http://tiny.pl/8fms
Mirko, prośba o streszczenie tego co piszą i mówią w tym linku
Sławomir Wocial napisał(a):Jestem ciekaw jak pociągną ten most i jakie będą utrudnienia w ruchu na Pelješcu, jak to pociągną przez Ston i Mali Ston? Szkoda trochę bo półwysep straci ze swojej dzikości.
Maciej napisał(a):....
Autostradzie w górach można było kibicować choć np. most nad Skardinem pokazywał, że ekologią specjalnie się nie przejmują. Natomiast most na Peljesac to jak dla mnie totalne przegięcie.
F-uncia napisał(a):I tak nadal to będzie daleko... Więc nie wiem czy most zmieni coś w kwestii napływu turystów. Żeby się do Orebića dostać, na Korćulę czy do Loviste i tak trzeba się będzie ostro wspinać lub zjeżdżać wąskimi serpentynami.
A ci z winnic pewnie tylko ręce zacierają
No i pewnie im te drogę do Dubrovnika jakoś odremontują? Bo na razie to ona taka średnia jest... jak na główną drogę...
Ciekawe co z promem z Ploće...
Maciej napisał(a):Ten most to skrajny debilizm i koniec pięknego Peljesaca. Tym bardziej, że sugerują, że tym mostem może pójść cały tranzyt do Dubrovnika.
A wszystko dlatego, że nie mogą dogadać się z Bośnią
Autostradzie w górach można było kibicować choć np. most nad Skardinem pokazywał, że ekologią specjalnie się nie przejmują. Natomiast most na Peljesac to jak dla mnie totalne przegięcie.
asikx napisał(a):Maciej napisał(a):Ten most to skrajny debilizm i koniec pięknego Peljesaca. Tym bardziej, że sugerują, że tym mostem może pójść cały tranzyt do Dubrovnika.
A wszystko dlatego, że nie mogą dogadać się z Bośnią
Pelješki Most nie będzie mostem autostradowym.
Maciej napisał(a):Autostradzie w górach można było kibicować choć np. most nad Skardinem pokazywał, że ekologią specjalnie się nie przejmują.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi