Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze w Orebic

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magrom1
Plażowicz
Morze w Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) magrom1 » 23.05.2006 08:46

Witam wszystkich!
Wybieram się w tym roku na wakacje do Orebicia. Czy Morze tam jest rownie czyste jak np. w Makarskiej? Zastanawiam się bo pływa tamtędy sporo promów i innych łodzi. Dzięki
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 23.05.2006 09:14

Woda jest czysta i ciepła. Plaża niestety w niektórych miejscach nie jest czysta. Znajduja się na niej osmolone kamyczki , które lubia sie przyklejać . Nie jest to jednak przesadnie uciązliwe. Sama plaża ładna , przyjazna dla dzieci. W zeszłym roku jechałem tam pełen obaw i watpliwości. Teraz po pobycie każdemu polecam ta miejscowość. Miłego wypoczynku. Krzysiek
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 23.05.2006 09:39

Witam,
bylem w Orebiczu dwa lata temu, na campie Perna, bardzo ladna plaza, lagodne zejscie do wody, woda czysta - nie obawiaj sie plywajacych promow, na dodatek powiem ze jest to wspaniale miejsce dla serferow, dysza ktora sie robi miedzy peljesaczem a korczula sprawia ze wieja tam wspaniale wiatry do plywania na desce .... jedno z najlepszych miejsc na deske w chorwacji.

pozdrawaim i milych wakacji
Olo
magrom1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magrom1 » 23.05.2006 19:06

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wybieram się z żoną w lipcu. Zarezerwowałem miejsce i mam nadzieję że wakacje się udadzą. Jeśli macie jakieś propozycje miejsc które warto zobaczyć w tym rejonie to bardzo chętnie o nich usłyszę ;-). Dziękuję i pozdrawiam
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 24.05.2006 22:22

magrom1 napisał(a):Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wybieram się z żoną w lipcu. Zarezerwowałem miejsce i mam nadzieję że wakacje się udadzą. Jeśli macie jakieś propozycje miejsc które warto zobaczyć w tym rejonie to bardzo chętnie o nich usłyszę ;-). Dziękuję i pozdrawiam

Witam!
Woda czyściutka a plaże bardzo ładne i urokliwe. Sama miejscowość bardzo spokojna. Ze smołą na plażach to prawda. Znajomi, którzy byli tam w 2003 roku tego nie zauważyli ale w w ostatnim sezonie, byłem w 2005 roku, można było zauważyć jej występowanie szczególnie na kamykach, które brudziły lekko karimaty i ręczniki. Ale generalnie polecam. Chętnie bym tam wrócił i wrócę ale w tym roku wybrałem coś nowego - Otok Hvar. Bylismy w Orebicu tylko 7 dni ale do odwiedzenia polecam oczywiście Korculę, kościół - klasztor na wzgórzu w Orebicu - piszą, że z jednym z piękniejszych widoków na świecie oraz Ston z jego murem i Dubrownik.
Jeśli podasz maila mogę posłać parę fotek z widokami.
Pozdro.
magrom1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magrom1 » 25.05.2006 17:29

Bardzo dziękuję za te informacje. Przyznam szczerze, że nie do końca rozumiem o co chodzi z tą smołą, skoro morze jest czyściutkie....:D Bardzo chętnie zobaczę zdjęcia, oto mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2006 18:07

Ta smoła to niestety "poczestunek" od przepływających promów,paliwo,smary itp.Podobną sytuację miałem w innym kraju(bez reklamy)gdzie też pływały promy,i opiekun plaży poinformował nas że to MAZUT,fuj.
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 25.05.2006 19:57

magrom1 napisał(a):Bardzo dziękuję za te informacje. Przyznam szczerze, że nie do końca rozumiem o co chodzi z tą smołą, skoro morze jest czyściutkie....:D Bardzo chętnie zobaczę zdjęcia, oto mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Pozdrawiam

Generalnie samo morze (woda i kamienie w nim) jest bardzo czyste i nie zauważyłem pływajacych plam czy plamek mazutu czy czegoś w tym rodzaju. Spotkać można natomiast małe ilości - plamki tego czegoś na kamieniach, które są na plaży. Można tym sobie nieźle pobrudzić karimaty, itp.
Generalnie ta okoliczność przyrody nie wpłynęła na jakość mojego pobytu w 2005 roku. Jeśli znajdę zdjęcia z ty czymś to mogę przesłać.
Pozdro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2006 20:07

magrom1 napisał(a):Bardzo dziękuję za te informacje. Przyznam szczerze, że nie do końca rozumiem o co chodzi z tą smołą, skoro morze jest czyściutkie....:D Bardzo chętnie zobaczę zdjęcia, oto mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Pozdrawiam

Fotkę podesłałem
Pozdravki
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 26.05.2006 08:51

czy ja też moge prosic o fotki?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dziękuję i pozdrawiam
magrom1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magrom1 » 26.05.2006 15:16

Bardzo dziękuję za fotję-już teraz rozumiem:? . Przyznam szczerze, że na wybór innego miejsca już trochę za późno, ponieważa właśnie kilka dni temu dokonaliśmy rezerwacji apartamentu. Proszę zatem o pocieszenie-może jakimiś pięknymi zdjęciami :) np. przyjemnych, ciepłych i miłych plaż i ślicznych romantycznych widoczków....Pozdrawiam
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 26.05.2006 17:25

:)
Ostatnio edytowano 21.07.2012 13:50 przez sunshine, łącznie edytowano 1 raz
CroManiek
Globtroter
mam zamiar....

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroManiek » 31.05.2006 18:49

Chcialbym odwiedzić w tym roku Orebić i powoli zbieram o nim info... ale nie sam :)) o plazach jeszcze malo wiem, ale wiem tylko tyle ze jest nie duzo piaseczku:), ale to nic bo morze jest duzo ładniejsze niż w Polsce... a slyszalem ze w Orebicu jest smola na plazy i czy wszedzie w tej okolicy, czy tylko w niektórych miejscach, za szczere odpowiedzi bardzo dziekuje i pozdrawiam
dariusz73
Odkrywca
Re: mam zamiar....

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 31.05.2006 19:48

CroManiek napisał(a):bo morze jest duzo ładniejsze niż w Polsce...

to grzech wogole takie porownania robic...
W zeszlym roku bylem 5 tyg wCro, przyjechal do Polski i za tydzien pojechalem do Ustki na kolejne 2 tyg.Wszedlem do wody tylko raz i podziekowalem. Na wysokosci kolan znika perspektywa ujrzenia wlasnych stop w wodzie......tubylcy mowia NASZ KOCHANY KAŁTYK...i 200% w tym prawdy.
Ostatnio edytowano 11.11.2006 17:41 przez dariusz73, łącznie edytowano 1 raz
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 31.05.2006 20:21

szuuuper fotki :)))
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone