Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze w Orebic

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
Re: mam zamiar....

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2006 20:24

dariusz73 napisał(a):
CroManiek napisał(a):bo morze jest duzo ładniejsze niż w Polsce...

to grzech wogole takie porownania robic...
W zeszlym roku bylem 5 tyg wCro, przyjechal do Polski i za tydzien pojechalem do Ustki na kolejne 2 tyg.Wszedlem do wody tylko raz i podziekowalem. Na wysokosci kolan znika perspektywa ujrzenia wlasnych stop w wodzie......tubylcy mowia NASZ KOCHANY KAŁTYK...i 200% w tym prawdy.

a tu probka morza w Orebicu

http://ciszewski.com/orebic/

Jeżeli żółwie i ze zdjęcia nr 4 dom z prawej strony, to byliśmy na tej samej kwaterze :D

Fux
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 31.05.2006 21:05

FUX napisał(a):
Jeżeli żółwie i ze zdjęcia nr 4 dom z prawej strony, to byliśmy na tej samej kwaterze :D

Fux

ale na tym zdjeciu akurat nie ma naszej kwatery, podobal mi sie widok gor na tle morza wiec pstryknalem. My mielismy wynajety caly domek , jakies 300 metrow od plazy.

a żólwie to same przyszly na posesje, 4 sztuki ...po 350 chodza takie w zoologicznym :lol:
sqla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sqla » 01.06.2006 02:50

bylem w Orebicu w 2003 i nie zauwazylem zadnej smoly....a plaze sa ok! w tym roku tez sie wybieramy w to miejsce, jest plaza piaszczysta (tez) wiec moj maluszek bedzie mial raj, jak jeszcze zobaczy kraba czy zolwia "w realu" to juz pelne szalenstwo go ogarnie. niedaleko Orebica, jakies 3-4 km, jest malutki zjazd z drogi i wjezdza sie na co co nazwalismy " Blekitna Laguna", maly osloniety kawalek piaszczystej plazy, taka mini zatoczka ...przepiekne miejsce
magrom1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magrom1 » 01.06.2006 06:23

Czy można prosić o szczegóły dojazdu do "Błękitnej Laguny" i piaszczystej plaży. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam :lol:
adix
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adix » 01.06.2006 07:32

FUX napisał(a):
dariusz73 napisał(a):
CroManiek napisał(a):bo morze jest duzo ładniejsze niż w Polsce...

to grzech wogole takie porownania robic...
W zeszlym roku bylem 5 tyg wCro, przyjechal do Polski i za tydzien pojechalem do Ustki na kolejne 2 tyg.Wszedlem do wody tylko raz i podziekowalem. Na wysokosci kolan znika perspektywa ujrzenia wlasnych stop w wodzie......tubylcy mowia NASZ KOCHANY KAŁTYK...i 200% w tym prawdy.

a tu probka morza w Orebicu

http://ciszewski.com/orebic/

Fux

hello
czy ja moge jakies namiary prosic na te kwaterke którą widać na zdjęciu
dzieki wielkie
mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 01.06.2006 15:17

Witam.
Jeśli można też prosiłbym o namiary na tę kwaterę. Czy są tam apartamenty dla 2-3 osób ??
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
THX.
CroManiek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroManiek » 03.06.2006 08:42

Extra foteczki :))
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 03.06.2006 09:59

A może ma ktoś fotki z Orebica na których widać troche sam Orebic?? jak wygląda promenada i miasteczko?? jak ktoś ma to baaardzo prosze o przesłanie chociaz kilku na maila zuzi84wp.pl
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.06.2006 10:52

Padł mi 2 lata temu dysk i wszystko zżarło :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

FUX
bodziu_s
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodziu_s » 05.06.2006 10:08

[

ale na tym zdjeciu akurat nie ma naszej kwatery, podobal mi sie widok gor na tle morza wiec pstryknalem. My mielismy wynajety caly domek , jakies 300 metrow od plazy.

wybieram się do Orebića 14.06. czyta kwaterka 300m od plaży to nie przypadkiem MISTRAL. Pytam, bo zarezerwowałem bardzo tanio i zastanawiam się w co wdepnąłem
Pozdrowionka!!

PS. Gdybym mógł prosić o jakieś fotki z Orebića; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 25.06.2006 06:39

magrom1 napisał(a):Czy można prosić o szczegóły dojazdu do "Błękitnej Laguny" i piaszczystej plaży. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam :lol:

Witaj.
Nie musisz sie martwić, że nie znajdziesz na Peljesacu mnóstwa tak urokliwych miejsc jak to co sqla określa "błękitną laguną", bo jest ich w okolicy sporo i nie sposób na nie nie trafić, Zjeżdżając z przełeczy już do samego Orebića rzuca się wprost w oczy przecudowny, zadrzewiony, polipowaty, niewielki półwysep z niezbyt urokliwym zabudowaniem i śliczną własną miniplażą, strzeżoną przez cerbera właścicielkę /szelma nie dopuszcza łazików i ma do tego prawo, bo na drodze dojazdowej wywieszona tabliczka-private/. Plaża przy kempingu przed miastem /nazwy nigdy nie znałem/, prześliczna z zatoczką, raj dla dzieciarni a wokół lasek. Można tak wymieniać bez końca. Trzeba tylko połazić. Z postów na temat plaż możnaby wnioskować, że są ok. To nie jest zupełnie tak. Nie ma to żadnego porównania do naszych, bałtyckich. Ja to określam mianem "klepisko". Najczęściej jest to piasek ze żwirkiem, twardy, ubity i jak dla mnie niemiły, za to poniżej linii wody, wspaniały. Wolę materac i skałki, karimata miejscami za cienka i jak lubisz wygodę, to odczujesz, że kamyki gniotą w boki. Prawdziwy piasek dopiero w okolicy Loviste, czyli na szczycie półwyspu, ale tam już potrzebne autko, za to widoki-bajka.Bardzo ważne dla wyjeżdżających z dziećmi, w wodzie praktycznie nie ma jeżowców jak n.p. w pobliskim Trsteniku. /prom na Mljet/.
Jadę w te okolice kolejny raz, ale dopiero we wrzesniu.
Peljesać jest niezawodny, napewno spedzisz cudowne wakacje.
:D
Janusz
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone