Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze chorwackie w czerwcu

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bella719
Plażowicz
Chorwacja na przełomie czerwca i lipca, co myślicie?

Postnapisał(a) bella719 » 14.02.2016 17:43

Pierwszy raz w Chorwacji byłam 2 lata temu na początku sierpnia i się zakochałam w tym miejscu :D
Teraz planuję się wybrać na przełomie lipca i sierpnia, prawdopodownie 25.06-04.07...I tutaj pojawia się moje pytanie; czy woda jest już ciepła tak jak w lipcu i sierpniu i czy nie jest czasem zachłodno? I czy są owoce? Najbardziej zależy mi na arbuzach :D

*ps. Chcielibyście może zobaczyć relację z moich ostatnich wakacji z Cro? :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2016 09:01

Temperatura morze w czerwcu będzie chłodniejsza niż w sierpniu i wrześniu.

Dokładną pogodę trudno przewidzieć w lutym.

Arbuzy w czerwcu :?: może w marketach ...
Slavko1974
Cromaniak
Re: Chorwacja na przełomie czerwca i lipca, co myślicie?

Postnapisał(a) Slavko1974 » 15.02.2016 12:40

bella719 napisał(a):Pierwszy raz w Chorwacji byłam 2 lata temu na początku sierpnia i się zakochałam w tym miejscu :D
Teraz planuję się wybrać na przełomie lipca i sierpnia, prawdopodownie 25.06-04.07...I tutaj pojawia się moje pytanie; czy woda jest już ciepła tak jak w lipcu i sierpniu i czy nie jest czasem zachłodno? I czy są owoce? Najbardziej zależy mi na arbuzach :D

Jakiś zonk jest w tej wypowiedzi, ale domyślam się, że data jest poprawna. Wszystko zależy, co rozumiesz pod pojęciem "ciepła woda". Dla jednych jest to np. powyżej 24 stopni, dla innych 20.
Arbuzy? W zeszłym roku np. na Istrii już były i nie tylko w marketach :) , na małych targach tez się pojawiały.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2016 12:58

Na targach pewnie też z marketu ...
Vjetar
Legenda
Re: Chorwacja na przełomie czerwca i lipca, co myślicie?

Postnapisał(a) Vjetar » 15.02.2016 20:16

bella719 napisał(a):Pierwszy raz w Chorwacji byłam 2 lata temu na początku sierpnia i się zakochałam w tym miejscu :D

*ps. Chcielibyście może zobaczyć relację z moich ostatnich wakacji z Cro? :wink:

Witaj na forum.

poczatek-czerwca-roznice-w-temperaturze-wody-t18426.html
morze-chorwackie-w-czerwcu-t31674.html
adriatyk-w-czerwcu-t10130.html

search.php?keywords=temperatura+woda+czerwiec&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

kiedy-najlepiej-jechac-t18853.html#p271620
kiedy-najlepiej-jechac-t18853.html#p276349

:papa:
pablos77
Cromaniak

Postnapisał(a) pablos77 » 15.02.2016 20:58

Świętna stronę poleciła CinnamonGirl naprawdę warto http://www.wunderground.com/
Slavko1974
Cromaniak

Postnapisał(a) Slavko1974 » 15.02.2016 22:59

W 2011 roku byłem w Breli od 1 do 10 czerwca. Temperatura wody przez cały pobyt wynosiła jakieś 21 - 23 stopnie. Dla mnie wystarczająco, żeby siedzieć w wodzie po kilka godzin dziennie, jedynie ostatniej nocy przyszedł przypływ, potem morze się wzburzyło i tak było cały ostatni dzień. Nie wiem, nie pamiętam już ile wtedy wynosiła temp. wody ale była dosyć chłodna, ja wytrzymałem jakieś pół godziny i dałem sobie spokój.
pablos77
Cromaniak

Postnapisał(a) pablos77 » 23.02.2016 20:47

Będzie dobrze. Widząc jak w mojej miejscowości rezerwują od początku czerwca mam nadzieję że będzie ciepło.
paw_el
Croentuzjasta

Postnapisał(a) paw_el » 23.02.2016 20:49

byłem pod koniec czerwca w Lopar i woda była cieplutka
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 24.02.2016 01:45

paw_el napisał(a):byłem pod koniec czerwca w Lopar i woda była cieplutka

To jest zatoka w dodatku długo, długoooo płytko, zanim dotrzesz do głębokości pozwalającej na zanurzenie się to już się przyzwyczaisz do temperatury :mrgreen:
bella719
Plażowicz

Postnapisał(a) bella719 » 24.02.2016 15:47

Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Już zarezerwowałam apartament na Ciovo na 10 nocy od 23 czerwca i nie mogę się doczekać:)
Na pewno pojawi się relacja z mojej małej podróży;)
Adek99
Cromaniak

Postnapisał(a) Adek99 » 26.02.2016 22:00

W ubiegłym roku na początku czerwca na Hvarze temperatura wody zawierała się w przedziale 21-24 stopnie. Temperatura powietrza 27-30 stopni. Ogólnie polecam czerwcową Chorwację, wszystko kwitnie, pachnie, jest zielono i pięknie :)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 07.03.2016 10:21

Temperatura wody w Chorwacji jest zagadką :D
Spośród wszystkich moich pobytów, które do tej pory zawsze zaczynały się w ostatnich dniach czerwca najcieplejsze morze było w okolicach Omisa i na Istrii a najzimniejsze -o dziwo - w Podgorze :roll: Ale ogólnie nigdzie nie było żadnego problemu z wejściem do wody i nawet w tej najzimniejszej Podgorze morze było zupą w stosunku do naszego Bałtyku w najcieplejszych okresach. Najwięcej chyba zależy od pogody w danym roku.
Heike
Odkrywca
Pogoda w czerwcu.

Postnapisał(a) Heike » 23.03.2016 22:39

Witam :-)

W tym roku po raz drugi w życiu wybieramy się do Chorwacji. Ostatnio byliśmy w drugiej połowie września i było super :D
Teraz planujemy wyjazd na pierwszą połowę czerwca. Jedziemy do Dalmacji, rejon Vodice/Tribunj.
Czy ktoś już był na początku czerwca w Chorwacji?
Na jaką pogodę można tam wtedy liczyć?
A jak z temperaturą wody?
Proszę o osobiste doświadczenia, a nie odsyłanie do serwisów meteo ;-)

Pozdrawiam :-)
kulka53
Weteran

Postnapisał(a) kulka53 » 24.03.2016 08:23

Heike napisał(a):Czy ktoś już był na początku czerwca w Chorwacji?

Byłem dwukrotnie w pierwszej połowie czerwca :)
W Zivogosce Blato i na Pagu
Za pierwszym razem w Blato pogoda zmienna, sporo chwil ze słońcem (wtedy gorąco), ale też sporo opadów, burz było przynajmniej kilka przez 2 tygodnie. Woda.... no dawało radę wejść na chwilę :wink: , temp nie była wyższa niż 21 stopni (mierzyłem).
Na Pagu rok później - pogoda znacznie lepsza, początkowo trochę chmur i opadów, ale potem 10 dni pięknie i gorąco. Niestety, woda była tak lodowata, że tylko raz udało mi się popływać chwilę - podczas wycieczki na Uglian.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Morze chorwackie w czerwcu - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies