Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze chorwackie w czerwcu

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.03.2017 01:11

Ladybinka napisał(a):a dorosły w czerwcu się wykąpie ?

Byłem w tym terminie kilka razy i nigdy nie miałem problemu z wejściem do wody... A jestem raczej ciepłolubny typ :wink:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 25.03.2017 06:45

Bylam 3 razy w czerwcu po 11 i nigdy problemow z za zimna woda nie mmiala jak pisalam. Jak my bylismy na ile mozna taniemu termometrowi wierzyc nigdy nie miala mniej niz 22 st w Podgirze zdarzylo sie i 24. Dla mnie to fajna temp.
Trzeba pamietac ze odczucie zimna wchodzac do wodu zalezy od temp powietrza . jesli powietrze ma 30 st to tylko 7 st roznicy. A jak jest 40 st jak bywa w lipcu i woda nawet ma te 27 to i tak odczuwanie jest takie ze jest zimna ;)
Ostatnio edytowano 25.03.2017 07:01 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 3 razy
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 25.03.2017 06:46

Janusz Bajcer napisał(a):
mmmariuszekkk napisał(a):Wybieram się od 16 - 24 Czerwca prawdopodobnie okolice Baśka Voda lub Makarska i tak zastanawiam się nad temp. wody z racji tego że większość czasu na plaży spędzam w wodzie :D

Witam.
W pierwszym poście na tej stronie masz podane temperatury z czerwca 2016.
W czerwcu 2017 będą podobne (na wyżej niż +23 raczej nie licz) :idea:

Nie jest powiedziane ;) zalezy od rejonu. Czy zatoczka czy otwarte morze itp.
Ostatnio edytowano 25.03.2017 06:51 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 1 raz
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 25.03.2017 06:50

Ladybinka napisał(a):
CinnamonGirl napisał(a):Ja zawsze jezdzilam w czerwcu i nigdy nie odczulam zadnego dyskomfortu wchodzac do wody. Zawsze byla wystarczajaco ciepla ale tez dawala ochlody przy upalach. Nie mialo sie wrazenia ze wchodzi sie do 'zupy'

czyli polecasz wyjazd w czerwcu z dzieckiem ? planuje pag od 10 czerwca na tydzień i dzieckiem 3 letnim, które by tylko we wodzie siedziało. :D

Jade z moja 4,5 latka i chrzesnica 3 letnia wyjazd 10 czerwca. Na pagu nie bylam. Bywalam w Promosten, podgora i Jelsa i nie bylo problemow z tem.
Chic kazdy wie ze jsk przyjdzie bora to i z woda namieszcza czy to czerwiec czy lipiec.

O dziecko bym sie nie bala moja jako 3 i 4 latka wyjsc z bsltyku 19 stopniowego nie chciala ;)
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 30.03.2017 20:11

kochani czy mam szansę na sporo słońca??? wyjezdzam do Makarskiej 25 maja i jestem na rowierze i nie tylko dwa tyg...
Mr hepik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mr hepik » 12.04.2017 08:23

CinnamonGirl napisał(a):Trzeba pamietac ze odczucie zimna wchodzac do wodu zalezy od temp powietrza . jesli powietrze ma 30 st to tylko 7 st roznicy. A jak jest 40 st jak bywa w lipcu i woda nawet ma te 27 to i tak odczuwanie jest takie ze jest zimna ;)

Ale samo wchodzenie jest malo istotne.Jedni wchodzą w 5 sekund,inni pięć minut. Pierwsze niezdrowe,zwlaszcza im człowiek starszy. ;)
Bardziej istotne ile w danej temperaturze można w morzu wytrzymać ;)
Córa ma juz 4,5 roku?
Jak ten czas leci.Chodzi do przedszkola?Jeśli na P.Skargi to może sie spotykamy a nie wiemy o tym? :)
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 12.04.2017 10:45

W czerwcu najczęściej trafiałam na pogodę jaką lipiec by się nie powstydził.
Tak grzało że po kamieniach gołą stopą nie przejdziesz.
Woda zimniejsza niż w lipcu ale przy takim upale nie czuć tego.
Moim zdaniem słońce czerwcowe jest zdradliwe; wystarczy pół godziny i możesz być spalony; szczególnie jak moczysz się i wystawiasz do słońca na przemian.
Pierwsza połowa lubi czasem popadać ale tylko przez jeden dzień.
Druga połowa najczęściej to już upały i co dziń cieplejsza woda.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 12.04.2017 11:18

rapez napisał(a):W czerwcu najczęściej trafiałam na pogodę jaką lipiec by się nie powstydził.
Tak grzało że po kamieniach gołą stopą nie przejdziesz.
Woda zimniejsza niż w lipcu ale przy takim upale nie czuć tego.
Moim zdaniem słońce czerwcowe jest zdradliwe; wystarczy pół godziny i możesz być spalony; szczególnie jak moczysz się i wystawiasz do słońca na przemian.
Pierwsza połowa lubi czasem popadać ale tylko przez jeden dzień.
Druga połowa najczęściej to już upały i co dziń cieplejsza woda.

Potwierdzam w/w słowa :D
Dwukrotnie byłem w Chorwacji w czerwcu, raz od 17tego, a raz od 10tego (rejon Baska Voda). Za pierwszym razem (od 17tego) to temperatura nie schodziła niżej 30 stopni i zero deszczu. Temperatura wody super, około 24 stopni. W zeszłym roku przyjechaliśmy do BV już 10 czerwca i do 15 czerwca dzień w dzień były opady, ale padało albo do południa i po południu super pogoda i słońce, albo odwrotnie. Po 15 czerwca super pogoda, bez deszczu i około 28-30 stopni. Po 20tym czerwca woda odczuwalnie się ociepliła, co nie znaczy, że przed tą datą była zimna, bo już wtedy miała 21-22 stopnie.
AniaAn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaAn » 21.06.2017 16:29

Niestety już po powrocie. Woda była cieplutka - w pierwszym 29.05-04.06 tygodniu miałam trochę problemów z wejściem ale w drugim tygodniu - chyba przywykłam albo temperatura podniosła się o 1-2 stopnie :P
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 24.06.2017 05:37

Ja jestem obecnie. Wczoraj w Baska temperatura wody 23 stopnie. Nasz gospodarz mówił że jednego roku w czerwcu było nawet 28 stopni.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 24.06.2017 05:58

Wczoraj u nas na Okrug woda dość chłodna jak nurkowaniem sobie to miejscami taka zimnica ze się nie dało , ale to głębiej na brzegu bardzo przyjemnie :)
anka581
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka581 » 24.06.2017 07:18

Od której strony jesteś w Okrug?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 24.06.2017 08:50

W górnym , stacjonujemy niedaleko konzum-a , ale jutro już do domku
Asiar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiar » 24.06.2017 14:42

W Razanj woda rewelacja, ma ponad 25 stopni i super chłodzi :)
anka581
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka581 » 24.06.2017 21:20

KrzychuZiom napisał(a):W górnym , stacjonujemy niedaleko konzum-a , ale jutro już do domku

Czyli w zatoce a myślałam ,że od otwartego morza. Mam nadzieję,że się nagrzeje do końca lipca
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Morze chorwackie w czerwcu - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies