Ladybinka napisał(a):a dorosły w czerwcu się wykąpie ?
Byłem w tym terminie kilka razy i nigdy nie miałem problemu z wejściem do wody... A jestem raczej ciepłolubny typ
Janusz Bajcer napisał(a):mmmariuszekkk napisał(a):Wybieram się od 16 - 24 Czerwca prawdopodobnie okolice Baśka Voda lub Makarska i tak zastanawiam się nad temp. wody z racji tego że większość czasu na plaży spędzam w wodzie
Witam.
W pierwszym poście na tej stronie masz podane temperatury z czerwca 2016.
W czerwcu 2017 będą podobne (na wyżej niż +23 raczej nie licz)
Ladybinka napisał(a):CinnamonGirl napisał(a):Ja zawsze jezdzilam w czerwcu i nigdy nie odczulam zadnego dyskomfortu wchodzac do wody. Zawsze byla wystarczajaco ciepla ale tez dawala ochlody przy upalach. Nie mialo sie wrazenia ze wchodzi sie do 'zupy'
czyli polecasz wyjazd w czerwcu z dzieckiem ? planuje pag od 10 czerwca na tydzień i dzieckiem 3 letnim, które by tylko we wodzie siedziało.
CinnamonGirl napisał(a):Trzeba pamietac ze odczucie zimna wchodzac do wodu zalezy od temp powietrza . jesli powietrze ma 30 st to tylko 7 st roznicy. A jak jest 40 st jak bywa w lipcu i woda nawet ma te 27 to i tak odczuwanie jest takie ze jest zimna
rapez napisał(a):W czerwcu najczęściej trafiałam na pogodę jaką lipiec by się nie powstydził.
Tak grzało że po kamieniach gołą stopą nie przejdziesz.
Woda zimniejsza niż w lipcu ale przy takim upale nie czuć tego.
Moim zdaniem słońce czerwcowe jest zdradliwe; wystarczy pół godziny i możesz być spalony; szczególnie jak moczysz się i wystawiasz do słońca na przemian.
Pierwsza połowa lubi czasem popadać ale tylko przez jeden dzień.
Druga połowa najczęściej to już upały i co dziń cieplejsza woda.