piekara114 napisał(a):Wiem, wiem, stąd takie pytanko, mogłam dodaćtony montana napisał(a):Nie wolno wywozić żadnych kamyków ani piasku z Sardynii - jest to obwarowane wysoką grzywną
Ja jestem legalistą raczej
Ale tak naprawde to te wysokie kary odstraszają
ajdadi napisał(a):Byłem z Wami na Sycylii...będę na Sardynii .
Tu nie zmarzniesz
GOLDEN napisał(a):Kolejna mordercza relacja Tonego......
Postaram się dotrwać do końca wyprawy.
Szacunek, bo Nie wiem, czy ja dotrwam
ruzica napisał(a):Ja Ci nawet Tony, tych upałów trochę zazdroszczę, bo coś marznę tego lata A poprzednie relacja jak zwykle niedokończona
Postaram się obie prowadzić równolegle - a wyjdzie penie tak jak zwykle - ale ja zawsze kończe relacje
walp napisał(a):Cześć Tony.
To wina "Lucyfera. We Florencji, tak bardzo obniżył się poziomu rzeki Arno, że w muzeum Uffizi padła klimatyzacja wykorzystująca wodę z tej rzeki do chłodzenia. Muzeum zostało zamknięte. Piszą, że branża turystyczna odnotowuje straty.
Jeśli źle znosisz upały to współczuję, no ale - jak to mówią - co nas nie zabije, to nas wzmocni i relacja będzie super.
P.S.
Chyba słusznie zrobiłem, że tym razem wybrałem wrzesień na wyjazd. Mam nadzieję, że przegonią tego "Lucyfera".
Cześć
Słyszałem o tej Florencji, ale zobacz niżej jak Krystof tydzień, czy dwa przede mną wymarzł w Itali...
Rozumiem, że relacja z tego wyjazdu znajdzie się na Forum?
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):Proponuję mały quiz - Ktoś coś rozpoznaje?
Owszem.
Pozdrawiam,
Wojtek
Wszystkie?
piotrf napisał(a):Zajawką zachęciłeś i to bardzo , do upałów zaczynam się przyzwyczajać - będę tu stałym gościem
Pozdrawiam
Piotr
Ja wolę takie 30 stopni niż upały, no ale jakoś musielismy je przeżyć
kataryniarz napisał(a):tony montana napisał(a):Ja po prostu słabo znoszę upały...
Polecam rześką Skandynawię, przyjemne +15, a puste plaże na Lofotach równie piękne Pozdrawiam
Ja sobie ją zostawiam na "starsze lata"
Na razie dzieciaki niech mają frajdę z ciepłego morza (choć coraz starsze są a nie młodsze)
Beata W. napisał(a):O to ja też sobie popatrzę na Sardynię. A śpieszyć się bardzo nie musisz to nie będę miała dużo nadrabiania
Rozumiem, że zaraz wyjazd? Przypomnij, proszę, dokąd/
Krystof napisał(a):Rozmowy i informacje o pogodzie wprawiają mnie w stan głębokiej zadumy...
Wszędzie słyszę o morderczych upałach, pożarach, suszach, a tymczasem my - pierwszy raz na wakacjach - nie dość, że
..........
Taaa, tak chłodnych wakacji jeszcze nie mieliśmy...
Krysztofie
A może to taka mała "kara" za nie pisanie relacji?
A takie fajne miałeś....
Potter napisał(a):I ja tu dotarłam .
Zdjęcia nr 2. i 7. z zajawki - wymiatają .
Późno, bo późno, ale w końcu jesteś ....
Tak, Castelsardo całkiem ładne, La Pelosa też
piekara114 napisał(a):Ale Krystof trafiłeś
A Ty Tony to podzielisz się już fotkami spakowanych walizek, z samolotu i z Sardynii Czas ruszyć się dalej...
Hehe, walizkami tego z czym lecieliśmy (jak zwykle zresztą) bym nie nazwał - zakupiliśmy nawet dwie walizki na kółkach w rozmiarze Wizzair.... dwa godzinne prania podczas pobytu załatwiły sprawę....
Z samolotu w tę stronę mam słabe fotki bo siedziałem na skrzydle (((((