tony montana napisał(a):
Co do lazurów to przyznam szczerze, że po zdjęciach innych ludzi obiecywałem sobie więcej
Pewnie na południu wyspy ładniejsze
najbardziej oślepił mnie lazur w Zatoce Orosei
pozdrawiam,
M
tony montana napisał(a): Mówisz raczej o Costa Paradiso a nie o Cala Sarraina?
Mikeee napisał(a):najbardziej oślepił mnie lazur w Zatoce Orosei
pozdrawiam,
M
, gdyż z Costa Paradiso ostatecznie całkowicie zrezygnowaliśmy. Ale oczywiście, tam też bardzo by nam się podobało![/quote]dangol napisał(a):
O [url=https://www.cro.pl/pozegnanie-lata-2016-dolomity-sardynia-bawaria-t51421-360.html#p1815562] Cala Sarraina
tony montana napisał(a):w okolicy Cala Sarraina sporo miejsca do przenocowania w aucie
tony montana napisał(a):Większość wyspy jest dla nas dalej tajemnicą
dangol napisał(a): nachylenie miejsc parkingowych też nie było dla nas sprzyjające, trzeba byłoby mocno pokombinować, żeby tak ustawić auto, aby w bagażnikowej sypialni nie zjeżdżać w jakąkolwiek stronę. Kulki w skodzie miały pod tym względem lepiej :
kulka53 napisał(a): było świetnie, tym bardziej, że postawiłem auto przodem nieco wyżej, co zawsze sprawia że śpi się w nim wygodniej
U nas takie ustawienie to katastrofa!
W aucie ustawionym wzdłuż drogi dojazdowej od parkingu do samej plaży, byłoby zresztą jeszcze gorzej, bo stromizna spora. Na postój w celach plażowych OK, ale na spanie? Lepiej byłoby już na końcu tej dróżki, tuż przy plażowym barze, ale tam był wyraźny znak zakazu campingowania . Gdyby były pustki, być może byśmy go złamali . Zastane okoliczności jednak nie były sprzyjające…
dangol napisał(a): nachylenie miejsc parkingowych też nie było dla nas sprzyjające, trzeba byłoby mocno pokombinować, żeby tak ustawić auto, aby w bagażnikowej sypialni nie zjeżdżać w jakąkolwiek stronę. Kulki w skodzie miały pod tym względem lepiej
kulka53 napisał(a):Noooo, nic dziwnego , choć to wyspa to jednak kawał lądu...
Dziś rano Małgosia odkryła że na Sardynii, niedaleko Tempio Pausania rośnie podobno najstarsze drzewo na świecie (a przynajmniej we Włoszech)
Podzieliwszy się ze mną tym odkryciem stwierdziła że nawet tylko dla tej oliwki może jeszcze raz wybrać się na Sardynię
tony montana napisał(a):A muszę powiedzieć, że w okolicy Cala Sarraina sporo miejsca do przenocowania w aucie
dangol napisał(a):Ale o płaskie trudno , a zjeżdżać na boki (czy co gorsza - wypadać z auta) to nocą nie lubię
piekara114 napisał(a):Wypadanie z własnego łóżka to nie jest fajne
tony montana napisał(a):Mój kot wczoraj spadł w nocy z łóżkapiekara114 napisał(a):Wypadanie z własnego łóżka to nie jest fajne
piekara114 napisał(a):tony montana napisał(a):Mój kot wczoraj spadł w nocy z łóżkapiekara114 napisał(a):Wypadanie z własnego łóżka to nie jest fajne
Rozmasowałeś mu bolące mięśnie
tony montana napisał(a):piekara114 napisał(a):tony montana napisał(a):Mój kot wczoraj spadł w nocy z łóżkapiekara114 napisał(a):Wypadanie z własnego łóżka to nie jest fajne
Rozmasowałeś mu bolące mięśnie
Nie, bo to bydle jest, co cały czas miauczy i skamle za żarciem... nawet o 6 rano