napisał(a) tony montana » 08.08.2017 05:51
kulka53 napisał(a):Ale niespodzianka
, Tony na Sardynii
Fajnie że w końcu i tam jednak dotarłeś
.
Ciekawe jak wrażenia w porównaniu z innymi jakże licznie odwiedzonymi turystycznymi destynacjami
Na pewno wspomniany upał i jednak dość krótki pobyt miał znacznie w odbiorze...
Sporo odwiedzonych miejsc... i nawet Santu Antine widzę, i Trinita di Saccargia
By the way - fakt że w maju, ale nigdy jak dotąd nie wymarzliśmy się tak jak za pierwszym razem na Sardynii właśnie
a za drugim było tylko trochę lepiej
W porównaniu do Waszych objazdów to my wyspę dosłownie liznęliśmy.
Wrażenia? Obciążone są, tym o czym piszesz - bardzo krótko, upały, bardzo dużo ludzi, szczerze mówiąc, nie wiem dlaczego w sumie, ale spodziewałem się tam mniejszej ilości ludzi, a nieraz na plaży były ogromne tłumy - jak np na La Pelosa
Wiem, że Sardynia jest jedną z ulubionych destynacji Włochów, ale na kontynencie też jest ich pełno
Zaskoczyły mnie drogi - jest ich sporo, takich głównych, bocznych, równoległych do głównych - najczęściej w niezłym stanie - tylko dlaczego one są takie kręte?
Poruszaliśmy się głównie niedaleko (wzdłuż) północnego wybrzeża - bazę mieliśmy niedaleko pięknego Castelsardo, tam nie ma jakiś mega wysokich gór przecież, a nawet nadmorska trasa na Santę Teresę z Castelsardo po pierwszym szerokim i prostym kawałku ma 25 km serpentyn....
To, co widziałem w interiorze przypominało mi trochę strony Kretę, natomiast różnorodność skał, ich kolorów jest na Sardynii chyba większa