Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mordercze temperatury w Cro

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 09.08.2012 20:24

Dzisiaj po drodze w radiu mówili o morderczych upałach w Cro.
O wysychających zbiornikach wody pitnej na Istrii,że woda jest dostępna 4 h dziennie i takie tam.
Może ktoś potwierdzić kto jest na miejscu jak jest faktycznie.
Ja już wpłaciłem zaliczke i jadę do Dalmacji więc mi Istria lata ale ciekawe czy jest aż tak żle
zubek59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zubek59 » 09.08.2012 20:36

Nie wiem jak jest na Istri słyszałem, że deszczu nie było od Marca. Jesteśmy w Primosten już 10 dni i zero deszczu, a pożary są codziennie. Przed chwilą zaszło słońce i widać chmury, ale pewnie rano znów czyste niebo:)
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 09.08.2012 20:51

a temperatury rzeczywiscie tak daja do pieca mówili o 42 w Mostarze moze nad samym morzem chłodniej?
Maciek71
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek71 » 09.08.2012 20:57

Witam, dzisiaj rano wróciliśmy z Chorwacji. Byliśmy w Dalmacji przez 2 tygodnie (dokładnie w miejscowości Orebic).
Temperatury ekstremalne, w nocy nigdy nie było niżej niż 28 stopni. Jednak problemów z wodą nie było, ani w kranach ani w sklepach. Daje się przeżyć takie upały.
Nam się bardzo podabało i z chęcią byśmy tam wrócili jeszcze dziś.
Z własnego doświadczenia zamiast wycieczek fakultatywnych wykupywanych w rezydentów polecamy indywidualne wynajęcie samochodu. Jest taniej i można w każdej chwili zrobić sobie przerwę w jezdzie (bardzo ważne przy takich upałach). Myśmy płacili za Sparka 340 kn za dzień bez limitu km.
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. :D
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 10.08.2012 06:53

My jedziemy swoim autem z Polski .28 w nocy to rzeczywisciec masakra czyli mowiac krocej nie ma co sie przejmowac sytuacja na istrii skoro sie tam nie jedzie
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.08.2012 15:14

Jeszcze niedawno było tak.
willhaven
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) willhaven » 10.08.2012 17:17

Mój brat cioteczny jest obecnie od niedzieli w Brodaricy, jak mi mówil dziś rano przez telefon: "lampa non stop, jest pięknie" :D
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 10.08.2012 20:49

Od 10 dni jestem w Orebicu. Cały czas bezchmurnie, upalnie i bez kropli deszczu. 40 stopni to norma dzienna.

Tak było gdy w pierwszy dzień dojeżdżaliśmy do Orebica:

Obrazek

I tak jest codziennie :D .
Tokis
Podróżnik
Co za bzdury

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tokis » 11.08.2012 21:56

Co wy piszecie, jakie mordercze upały? Od 8.08 jestem na Krk, Malinska , wiaterek, chmurki, było max 29 od 2 dni 25 -27, w nocy chłodno
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.08.2012 22:16

Mordercze to jest to 9 st.,które zastałem dzisiaj po powrocie do Polandii.. :evil:
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 11.08.2012 22:32

to fakt ze w polsce delikatnie przy....iło ostatnio ale to problem tych co niedpowiedzialnie gnaja nad Bałtyk .Ja osobiscie wyjezdzam za 4 dni do Mimic i takie milusie 30 st mi pasuje 42 zaprezentowane przez kolege juz mniej
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 11.08.2012 22:35

teraz widze ze temp orezentowała kolezanka wiec serdecznie przepraszam cro.pl w komorce ciezko sie ogląda
Szubek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szubek » 16.08.2012 22:03

Aktualnie jestem w Podgorze i temperatura od tygodnia to 32- 33st cały czas lampa a zbliża się w piatek - sobota 36.
m-ak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m-ak » 16.08.2012 22:33

W Vodicach wieczorem jest 28 ale chyba bardziej zaskakująca jest wysoka wilgotność. Ręczniki nie schną na tarasie! :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.08.2012 22:36

m-ak napisał(a):W Vodicach wieczorem jest 28

Iście mordercza temperatura. :lol: :wink:
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies