Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Montterra Negra ;-)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 13.07.2011 22:50

Artur - byłem koło Stefka ze 2 razy, trochę tam poplażowaliśmy (na części publicznej), miejscówka przyjemna.

Wejście na plażę Milocer kosztuje tyle ile napisałem :wink: Jak pierwszy raz usłyszałem, też myślałem, że coś źle zrozumiałem :lol:

Wysepka zamknięta chyba na amen, ale tu niespecjalnie dociekałem - jakaś pisemna informacja chyba wpadła mi w oko i dałem luz.

Pzdr
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 13.07.2011 23:29

Dzięki za szybką odpowiedź. :D

Szkoda,że wysepka jest zamknięta dla zwiedzających, przyjdzie porobić fotki tylko z zewnątrz i ewentualnie wypożyczyć jakiś rower wodny i zrobić trochę fotek z wody - widziałem troszkę takich zdjęć w necie i ciekawie wyglądały.

Na pewno wybierzemy się do Budvy, bo to tylko 5 km i kursują tam busiki za ok. 1,5 e.

Mamy, też w planie indywidualną wycieczkę do Kotoru.

Możesz jeszcze polecić coś ciekawego do zobaczenia w bliskiej okolicy ?.

P.S. Jedziemy z biura turystycznego autokarem, więc będziemy korzystać z miejscowych "PKS-ów"
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 14.07.2011 00:05

Artur - ja bym na Twoim miejscu wypożyczył auto, weżmiesz na 3-4 dni, to wyjdzie Ci max. 30e za dobę. Ceny paliwa jak w Polsce, więc taniej to będzie od wycieczek fakultatywnych. PKS'em to jednak trochę nie wygodnie.

Co zobaczyć - Kotor dobrze jest zaatakować od strony Cetinje, są wtedy piękne widoki na Bokę. Można albo z samego Kotoru podjechać "pod górkę" (za przełęcz Krstac), tyle, że raczej ciężko wtedy z nawrotem auta, albo od razu ciąć od Budvy na Cetnije - droga nie za szwedzka - często jeden pas na niewidocznych zakrętach nad przepaścią, ale spoko, da radę.

W Boce koniecznie trzeba mz zahaczyć jeszcze Perast, a przy okazji można też wpaśc do Risan.

Dalej - Szkoderskie jezioro - najlepiej drogą od wioski Vladimir (widoki na trasie pomiędzy Starym Barem a Vladimirem jak na Krecie), w Virpazarze można bujnąć się łódką na jezioro za parę juro, warto. Wycieczka z Budvy dookoła Szkodry trasą jak wyżej to ok. 150 km i ok. ...10h podróży :lol:

Zajebiaszczą miejscówką jest Rijeka Crnojevica - podjeżdżałem tam trzy razy, klasa, heban i kość słoniowa 8) Z Budvy jedzie się tam jakieś 50 min., więc luzik.

Monastyr Ostrog - ok, ale bez rewelacji. Fatalny stan nawierzchni drogi dojazdowej do klasztoru.

Do Dormitoru się nie wybrałem, trochę daleko, ale na upartego dałoby radę.

Pzdr
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 14.07.2011 06:56

Napisz coś o trasie (którędy dojazd do MN).
Sprawdzali na granicy czy przewozicie jedzenie ?
A może w ogóle nie warto nic wieźć ze sobą, bo wszystko jest na miejscu ?
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 14.07.2011 08:18

Jak samochodem to bym jeszcze polecił wyprawę na Jezerski Vrh , do mauzoleum władyki Petara Petrovica Njegosa. Widoki rewelacyjne, warto wybrać się wcześnie rano lub pod wieczór. Z Kotoru tam i z powrotem ok. 3 godzinna wycieczka - ale na szczycie można kontemplować widoki znacznie dłużej :)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 14.07.2011 08:41

Crayfish - jechałem przez Cro, nie widziałem, żeby komuś celnicy trzepali bagażnik, ale to podobno zdarza się.

Plavac - słusznie wspomniałeś o Lovcen, można połączyć ten punkt z przejazdem do Kotoru od strony Cetnije.

Pzdr
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 14.07.2011 09:02

plavac napisał(a):Jak samochodem to bym jeszcze polecił wyprawę na Jezerski Vrh , do mauzoleum władyki Petara Petrovica Njegosa. Widoki rewelacyjne, warto wybrać się wcześnie rano lub pod wieczór.

Poza tym w innych godzinach możesz nie zmieścić się na parkingu :-) bo jest tam miejsce na jakieś 10 aut

Obrazek

Sorki Rafał że się wtrąciłem ze swoim "widoczkiem" bo przy twoich trochę marny, ale to na znak protestu na twoja opieszałość we wrzucaniu tych twoich fajnych fotek.

pozdrav
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 14.07.2011 10:59

Kotor.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W detalach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pzdr
Ostatnio edytowano 14.07.2011 13:24 przez Rafał K, łącznie edytowano 1 raz
magda_dr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_dr » 14.07.2011 11:38

fotki rewelacyjne :D
o jakiej godzinie były robione te ostatnie :?:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 14.07.2011 13:19

magda_dr napisał(a):...o jakiej godzinie były robione te ostatnie :?:

Między 10 a 14.
magda_dr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_dr » 14.07.2011 13:21

w takim razie świetny fotograf :D
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 14.07.2011 13:41

Artur68 napisał(a):Hej Rafał - świetne fotki.
W Stefanie spędzimy dziesięć dni.
Jestem ciekaw czy byłeś tam tylko przelotem, czy możesz powiedzieć coś więcej o tej miejscowości ?
75 e za wstęp na plażę, to nie pomyłka ?

Czy wyspa była zamknięta dla zwiedzających tylko chwilowo,czy jest zamknięta np. na cały sezon letni ?

75e kosztuje pewnie nocleg w hotelu. Mnie jeszcze o 22 przeganiali z tej plaży.
Wyspę zamknęli bo była konferencja oficjeli od walki z przestępczością zorganizowaną. Doskonały pomysł. Zajecia teoretyczne na Św Stefciu a praktyczne w Budvie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.07.2011 13:41

magda_dr napisał(a):w takim razie świetny fotograf :D

Mówi się, że garnki ma dobre ;)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 14.07.2011 17:29

Pozdrawiam Gości :D

Kotorskie portrety.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pzdr
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 14.07.2011 18:51

No ... piękne Fotografie, śliczne Modelki.
Dużo ofert kwater/apartamentów w MN widziałeś ?
Jaki rejon (wybrzeże - z plażami) byś polecił na krótką, wygodną bazę do zwiedzania nadmorskiej części MN ? Tak wg własnego doświadczenia i smaku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone