Crayfish napisał(a):Kiepura:
Rezerwowałeś nocleg w Sarajewie czy w ciemno ?
Jest luz z wyborem noclegów we wrześniu ?
Chciałbym znaleźć coś w rejonie starówki
i posiedzieć tam wieczorkiem w jakiejś knajpce.
Jechałem w ciemno, bo tak wyszło. Ale osobiście gdybym miał jechać drugi raz zarezerwowałbym. Zwłaszcza jeżeli chciałbym przyjechać do Sarajewa popołudniem/wieczorem. Sarajewo to nie nadmorski kurort w Cro, który obejdziesz na nogach w pół godziny, tylko duże miasto. Są hotele, hostele itd. Ale wszystko rozrzucone, w gęstej plątaninie ulic. W ciemno znajdziesz coś na pewno (zwłaszcza we wrześniu), ale możesz a: stracić dużo czasu; b: zapłacić dużo więcej niż trzeba, c: w lokalizacji typu pół godziny jazdy autobusem od centrum. Zarezerwowanie czegoś przez internet to chwila. Ja byłem w sierpniu, najpierw znalazłem drogi (dla mnie) hotel na przedmieściu, na szczęście miałem kilka telefonów w notatniku.
Hostel w którym mieszkałem, był o kilka minut spaceru od Baśćarsiji (niestety nie po równym to a propos siedzenia w knajpce i ewentualnego powrotu), trafił nam się aneks dwa pokoje dwuosobowe + łazienka + taras z pięknym widokiem na Sarajevo. Samochód na zamkniętym terenie. Ale był to hostel, nie każdemu odpowiadają takie klimaty. Jeżeli jesteś zainteresowany, poszukam namiarów.
Jak jest z jeżowcami czy komarami???
Nie wiecie czy w bankomaty wypłacają bez prowizji jak to miało miejsce w Cro?
Nie czuje się ekspertem, byłem tylko raz w MNE, ale ani jeżowców, ani komarów nie stwierdziłem. Co do kart, to to chyba zalezy od posiadanej karty, a nie kraju. Ja płaciłem wszędzie prowizje.
Być może autor tematu wie coś więcej na ten tamat.