lm648 napisał(a):Nie dasz rady
Polecam po drodze chociaż Motel ZAGI Oroslavie tj. ok. 40 km od granicy SL-Cro, a potem dalej na Monte - i to też jest spory odcinek cały dzień zajmie, a w Monte same znaki zapytania i co dalej? Jak w nocy znaleźć apartmani? Pozostaje "furmanka"))
lm648 napisał(a):Nie dasz rady
Polecam po drodze chociaż Motel ZAGI Oroslavie tj. ok. 40 km od granicy SL-Cro, a potem dalej na Monte - i to też jest spory odcinek cały dzień zajmie, a w Monte same znaki zapytania i co dalej? Jak w nocy znaleźć apartmani? Pozostaje "furmanka"))
nikiel napisał(a):Witam wszystkich i proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Niestety obowiązki służbowe nie pozwalają spędzać tyle czasu ile bym chciał. Jutro postaram się udzielić odpowiedzi na Wasze pytania. Pozdrawiam
WIOLAB napisał(a):Trochę mnie zmartwiłeś......
w ubiegłym roku do Orebića jechaliśmy 17godzin z powrotem 15.
Oczywiście wyjazd był w godzinach ok 19 a na miejscu byliśmy ok 12 w południe.
Crayfish napisał(a):
W tym roku też mam w planach przejazd przez Czarnogórę.
Jak Wiola spojrzysz na mapę - to do Orebica niewiele krócej niż do Czarnogóry. 1-2 godziny różnicy - wg mnie.
Nie znam na żywo wariantu przez Serbię albo przez Bośnię, ale jak radzicie sobie na koniec Peljesacu za jednym zamachem (przyznam, że 17 godz. razem z nocą to dla mnie chyba nie do zrobienia) - to myślę, że ten rzut beretem do Czarnogóry już nie zrobi różnicy.
Zresztą przejazd przez półwysep a podróż do granicy MN nie powinna się różnić czasowo zanadto.
WIOLAB napisał(a):Gdzie planujesz jechać do CG?
Ja na dzień dzisiejszy bo co chwilę zmianaPetrovac lub Canj ale kto wiem co przyniesie jutro
![]()
NIe chciałabym drugiej Makarskiej ale Tucepi czy Orebić już spokojnie mógłby być tyle, że w CG
szeryfek napisał(a):Witam![]()
Byłem w tamtym roku w Petrovacu i jechałem w każdą stronę z Polski i do innymi drogami.
Wariant z Polski. Słowacja-Węgry-CRO-BIH-MNE (nocleg na Węgrzech w Mohacsu) polecam bardzo widokowa traska.
wariant do Polski MNE-CRO-Węgry-Słowacja (nocleg koło Plitvic)
W MNE promem tylko przez zatokę Kotorską za 3,5 euro aby nie nadrabiać 30 km, potem Dubrovnik i 9 km wybrzeża BIH. Żaden prom w CRO.
pozdrav
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора