lm648 napisał(a):Nie dasz rady
Polecam po drodze chociaż Motel ZAGI Oroslavie tj. ok. 40 km od granicy SL-Cro, a potem dalej na Monte - i to też jest spory odcinek cały dzień zajmie, a w Monte same znaki zapytania i co dalej? Jak w nocy znaleźć apartmani? Pozostaje "furmanka" ))
lm648 napisał(a):Nie dasz rady
Polecam po drodze chociaż Motel ZAGI Oroslavie tj. ok. 40 km od granicy SL-Cro, a potem dalej na Monte - i to też jest spory odcinek cały dzień zajmie, a w Monte same znaki zapytania i co dalej? Jak w nocy znaleźć apartmani? Pozostaje "furmanka" ))
nikiel napisał(a):Witam wszystkich i proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Niestety obowiązki służbowe nie pozwalają spędzać tyle czasu ile bym chciał. Jutro postaram się udzielić odpowiedzi na Wasze pytania. Pozdrawiam
WIOLAB napisał(a):Trochę mnie zmartwiłeś......
w ubiegłym roku do Orebića jechaliśmy 17godzin z powrotem 15.
Oczywiście wyjazd był w godzinach ok 19 a na miejscu byliśmy ok 12 w południe.
Crayfish napisał(a):
W tym roku też mam w planach przejazd przez Czarnogórę.
Jak Wiola spojrzysz na mapę - to do Orebica niewiele krócej niż do Czarnogóry. 1-2 godziny różnicy - wg mnie.
Nie znam na żywo wariantu przez Serbię albo przez Bośnię, ale jak radzicie sobie na koniec Peljesacu za jednym zamachem (przyznam, że 17 godz. razem z nocą to dla mnie chyba nie do zrobienia) - to myślę, że ten rzut beretem do Czarnogóry już nie zrobi różnicy.
Zresztą przejazd przez półwysep a podróż do granicy MN nie powinna się różnić czasowo zanadto.
WIOLAB napisał(a):Gdzie planujesz jechać do CG?
Ja na dzień dzisiejszy bo co chwilę zmiana Petrovac lub Canj ale kto wiem co przyniesie jutro
NIe chciałabym drugiej Makarskiej ale Tucepi czy Orebić już spokojnie mógłby być tyle, że w CG
szeryfek napisał(a):Witam
Byłem w tamtym roku w Petrovacu i jechałem w każdą stronę z Polski i do innymi drogami.
Wariant z Polski. Słowacja-Węgry-CRO-BIH-MNE (nocleg na Węgrzech w Mohacsu) polecam bardzo widokowa traska.
wariant do Polski MNE-CRO-Węgry-Słowacja (nocleg koło Plitvic)
W MNE promem tylko przez zatokę Kotorską za 3,5 euro aby nie nadrabiać 30 km, potem Dubrovnik i 9 km wybrzeża BIH. Żaden prom w CRO.
pozdrav
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора